Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üzenet a németeknek.

KülföldMost kaptam E-Mail-ben...
.........................................
Ennek aztán van kurázsija! Figyeljétek csak, mit engedett meg ez a cseh, Merkel kancellár felé
Autor: Petr Hlaváč | Publikálva: 12.2.2016 | Rubrika: Politika

Üzenet a németeknek, hogy ne feledjék, mekkora óvatossággal „engedték” be Visegrád országait az EU-ba, ellentétben azzal, hogy hogyan lehet ma az EU-ba belépni, amikor elég csupán „felülni a migrációs hullámra”.

Emlékeznek a lengyel szerelőre?


Merkel Német Kancellár Tisztelt Kormánya!

Szeretném önt megszólítani Csehország, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország polgárainak nevében. Fel akarom idézni azokat az időket, amikor a Visegrádi 4-ek ezen országait kellett volna felvenni az EU-ba. Emlékszik ezekre az időkre? Emlékszik ezen idők fenoménjára; a tréfás rövidítéssel „lengyel szerelő”-ként ismert fenoménra?
Akkor az EU országok és polgáraik amiatt aggódtak, hogy a V4-eknek az EU-hoz való csatlakozása után, nem történik-e meg az Önök munkaerőpiacának tömeges elárasztása a mi polgáraink által. A poszttotalitáris, posztkommunista országok részére az Önök munkabérének nagysága valóban lényeges bevételt jelentett ezen országok polgárainak szemében. Négy országunk alázattal respektálta az Önök aggályait, elfogadtuk a tényt, hogy félnek attól, hogy a „lengyel szerelők” elfoglalják az önök munkahelyeit. Türelmesen megértettük, hogy amikor ezeket az aggályokat a német polgárok kinyilvánítják, ezt azon érzéseknek köszönhetően teszik, amikhez mindenkinek joga van, ha valami újdonság jelentkezik. Nem állhatom meg, hogy ne említsem meg azt, hogy akkortájt a polgáraikat, az érthető aggályaik miatt nem büntették és nem gúnyolták xenofób szitkokkal. Az aggályok kifejtése és a körülöttük zajló vita akkoriban Németországban legális volt.

Nem is tudják, mennyire lealacsonyítottak minket

Belátva azt, hogy egyes polgáraik minket veszélyként foghatnak fel, elfogadtuk az Önök által felállított rendeleteket. A munkaerő szabad mozgására ideiglenesen 7 évet szabtak meg, megértettük önöket és minden további nélkül elfogadtuk. Országaink határainak megnyitását a shengeni térség előtt átmeneti 4 évre ugyancsak nem kommentáltuk, hanem alkalmazkodtunk. Az EU-ba olyannyira óvatosan léptünk be, ahogyan ezt megkívánták, éspedig azon okból kifolyólag, hogy elhessegessük félelmeiket, miszerint mi rögvest ugyanazon feltételek mellett megyünk dolgozni, amilyenek mellett az önök szerelői dolgoznak! Nem akartunk többet. Csak munkát, de önök ettől is féltek. El tudja képzelni a lealacsonyításnak ilyen érzését? El tudja képzelni, vajon hogyan érezheti magát a V4-ek polgára, amikor ma látja, hogy emberek ki tudja honnan, identifikálatlanul, beazonosítatlanul, önhöz, a Mama Merkelhez, végtelen sorokban jöhetnek anélkül, hogy respektálnák a shengeni határok átlépésének és a térségben való mozgásnak a szabályait… ráadásul teljes mértékű ellentétben a rendes menekültügyi eljárás törvényeivel?
Tudja, mennyire lealacsonyítva érezzük magunkat, amikor nekik azonnal sokkal magasabb juttatásokat adnak, mint ami a „dolgozó lengyel szerelő” fizetése lenne?

A német kormány arcul köpött bennünket

Minden további nélkül engedte, hogy polgáraik minket kritizáljanak, és mi tudtuk, hogy – tisztelve a szólásszabadságot, amit értékeltünk, mivelhogy nekünk újdonság volt – kötelességünk magunkról ezt hallanunk. Ámde ma, a névtelen idegen hordákat az Önök polgárai nem kritizálhatják. Nem szabad neki egyet nem érteni a bőséges adományokkal, amit az ő adójából köteles adni nekik. És az ilyen lealacsonyítás után, amit velünk szemben elkövet azzal, hogy velünk másképpen, sokkal de SOKKAL szigorúbban tárgyalt, az Európai Parlamentben megengedi magának, hogy beleegyezésünk nélkül kvótákat szavaztat meg, hogy kötelesek legyünk ezeket az embereket négyünk országába szintén meghívni és ugyanolyan bőségesen eltartani, mint Ön? Nem tudom ezt másképp összefoglalni, mint hogy a német kormány és az Európai Parlament az arcunkba köpött!
Befejezésül németországi barátainkat ez úton szeretném szívélyesen üdvözölni és megkérni őket, hogy éljék bele magukat a V4-ek polgárainak gondolataiba és minden demokratikus eszközzel vessenek véget Angela Merkel kormányának, aki minket így meggyaláz.

Köszönöm.
Petr Hlaváč, Czech Republic
Cseh szövegből fordította: Sz.A.

Hozzászólások

120 #1 Vakeger
- 2016. április 01. 20:48:45
Tökéletes! Ki ez a kimerült ördög?
267 #2 Perle
- 2016. április 01. 22:53:38
Milyen igaz. Nem csak óvatosságal engedtek be, hanem magas követelményeket támasztottak a kelte-urópai országokkal szemben. Közben csak új piacokat teremtettek maguknak.
Érdekes módon már alig várja az unió azt, hogy a szervkereskedő, és a 40 %- feletti munkanélküliséggel küzdő koszovőiakat a keblükre öleljék. Igaz, tőlük is van mit elvenni, mire rátenyerelni.
267 #3 Perle
- 2016. április 01. 23:01:25
131 #4 lalapapa
- 2016. április 02. 14:01:17
nemet nem birka hanem kecske kevereke lett
ugy mint a tobbi,
a magyar birka meg gyapjasabb
tobbszor lehet nyirni,
sot ott jobb zoldebb a fu es
igyen csak van mit jobban enni
es a teheneket is jobban tudjak
meg keppel is fejni,

az iskolaban meg lofaszt sem tanulnak,
ott sem meg sehol sem,
buzzulas es a leszek bikazas a fo cel
bomlasztas az folyik
meg ott is hol regen kemenyebben
masiroztak,

de meddig
van ott is ki akar meg tudni es
tanulni,
kik a vilag rakfenejei
s_hihi
4 #5 Posta Imre
- 2016. április 02. 21:09:36
A német titkosszolgálat az izraeli miniszterelnök után is kémkedett

A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) az izraeli miniszterelnök és több nyugati szövetséges ország után is kémkedett. Erről a Der Spiegel című német hetilapra hivatkozva az MTI írt. http://vs.hu/koze...paign=main
267 #6 Perle
- 2016. április 03. 20:34:56
Német újság kiszivárogtatása .
https://www.rt.co...on-report/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,482,788 egyedi látogató