Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Wiiking

BelföldAhogy látom, február 18-án még ezen a néven valaki feljött az oldalra. Valakinek van elképzelése, ez mit jelent? Nehezemre esik rossz hírt közölni, de nem halogathatom tovább. "Wiiking" barátunk, Csóti Tibor, február 15-én komppal Helsingborgból a szigetre tartva, ahol dolgozott, munkába menet eltűnt Svédországban. A beszállást figyelő kamera felvételén még látható volt, de a leszálláskor már nem. A svéd hatóságok előírásosan egy hónapig keresték, és március közepén abbahagyták a keresést. Mindezeket is csak másodkézből, vagyis ismerő ismerősétől sikerült megtudni. Próbáltunk közös barátoktól és a család azon tagjától bővebb információt beszerezni, akinek a vélhető elérhetőségét megadták, de ezidáig nem érkezett válasz. Csak annyit tudunk, hogy a rendőrségi vélekedések szerint vízbe ugorhatott/esett vagy lökték.

Mivel nemrégiben számolt be arról, hogy újra megnősült, többen azt gondoltuk, hogy magánélete rendeződött. Svédországban kicsit egyedül érezte magát, így talált a web-oldalunkra is, bár testvére is ott kereste és találta meg boldogulását. Sajnos rokonairól csak annyit tudunk, amennyit elmesélt, vagyis nem sokat. Skype-on gyakran, és ha hazajött, személyesen is sokat beszéltünk. Fő téma természetesen a magyarság megmentése.
Magyarságát nagyra tartotta, és a szíve mindig hazájáért dobogott, büszke volt rá. A világ igazságtalanságai nagyon zavarták, mint bármely jó magyar embert és tenni szeretett volna ellenük. A maga módján és lehetőségei szerint tett is. Sokat kérdezett, mindennek érdekelte a magyarázata. Nagy gondot fordított az igaz magyar történelem ismeretére, a politikára, de a gyógynövények ismeretére és alkalmazására is. Ez a közös érdeklődés és a magyarságtudat hozta össze tavaly elhunyt barátommal, de az oldal által, több közös ismerősünkkel, barátunkkal is.Február 29-re vártuk haza, de nem érkezett meg. Ha hazaért, mindig jelentkezett, de ezúttal sem 29-én, sem utána nem csengett a telefon, nem jelentkezett skype-on, e-mailben. Március közepe után kaptuk az első híreket, hogy valami történhetett vele.
Még mindig reménykedünk, hátha...


/Tulok/
Link

Hozzászólások

88 #1 Asumhari
- 2016. április 06. 22:24:41
Úristen! Én is ismerem Tibort személyesen. Velem is beszélt, hogy jön haza és még a viber elérhetőségét is megadta, hogyha itthon van, összefuthatunk. Boldog volt az új családjával. Tervezték a közös jövőt. Nem akarom elhinni......
4 #2 Posta Imre
- 2016. április 07. 06:07:30
Asumhari, Wiiking adatlapja szerint valaki bejelentkezett a nevével február 18-án Stockholmból. Így "érdekesebb", nemde? Emberek nem tűnnek csak úgy el.
88 #3 Asumhari
- 2016. április 07. 08:11:12
Érdekenek érdekes, de én azt is el tudom képzelni, hogy az új feleségnek a nagyobbik gyermeke, aki velük lakott nézhetett bele a gépébe.

Tibor munkájához nem tartozott, hogy magával cipelje a laptopját.
Tegnap este kerestem az arhívumban, hogy mi volt a bejelentkezése itt, de nem találtam az üzenőfalon a febr. 18-ai hozzászólását. Tuloknál sem.
A feleség nyíregyházi kozmetikus hölgy. Két hetet kint volt, két hetet itthon dolgozott.
Hatalmas veszteség ez nekik és persze nekünk is. A kislányt már beiratták egy ottani iskolában. A nagy fiú pedig már szinte perfekt volt svédből.

Ami 100 %, hogy nem önként ugrott.
4 #4 Posta Imre
- 2016. április 07. 08:16:44
Ashumhari, jó lenne tisztázni! Van kapcsolat a családdal? Tényleg nem játék. Annál is inkább, mert felelősek vagyunk érte. minden esetre én annak érzem magam. Sajnos túl sok "összeesküvésről igazolódott annak valódisága. Emlékszem én is a csetre, mindjárt ránézek....semmi nincs. Bár ez az adatlapján is látszik. Pedig volt beírása. Valaki törölte. Na ez nem a "gyerek volt". Nem vok parajnás, de véletlenek sincsenek.
58 #5 ssman
- 2016. április 07. 15:34:43
Nem ismertem szegeny!
Isten aldja, bar hol is van!
3 #6 Enid
- 2016. április 07. 15:52:18
Jol kivizsgaltak az ugyet, ha csak annyi, hogy "vizbe ugorhatott" . Szemtanu? Ki latta utoljara? Ki beszelt vele utoljara? Stb...

Az hogy eltunt nem biztosra jelenti, hogy meghalt.
80 #7 monguzking
- 2016. április 07. 16:34:59
vannak emberek kik tisztánlátok-halottlátok---egy fényképet megfogva képesek megmondani hogy él-e az illetö.....lehet hogy sokaknak ez meredek de én nem látok más lehetöséget az igazság kideritésére....
37 #8 HER
- 2016. április 07. 20:52:03
Kedves monguzking! A Tulok oldalán van profilképe, kérlek nézesd meg! Sőt friss is! Kérlek segítsél!
Rettenetes ez a bizonytalanság, mindenkinek!

Köszönet, Mindenki nevében!
88 #9 Asumhari
- 2016. április 07. 20:59:26
Sajnos nincs kapcsolatom a családdal. Annyit tudok még, hogy a lánya Százhalombattán él.
Egy régebbi barátnőjéről tudok,akit talán el is tudok érni.
Szerintem akkor járt volna el helyesen a helyi rendőrség, ha mindenkit akit felvett a kamera kihallgatott volna, hogy láttak-e valamit.
99 #10 MORMOTA1968
- 2016. április 07. 22:02:03
Vadásznak ránk! Nagyon sajnálom Wiiking-et" bár nem ismertem. Nem tudom mennyire folyt bele a dolgokba, hogy lehetett e oka rá bármelyik titkosszolgálatnak is, hogy eltüntesse, mert ugye ezek bármire képesek és az eltűnés körülményei több mint furcsák és félelmetesek.
Egy hajón, kint a nyílt vízen könnyedén megszabadulhatnak bárkitől. Elképzelni sem merem, mit élhetnek át azóta is a hozzátartozói, szerettei. A bizonytalanságnál nincs borzalmasabb érzés.
88 #11 Asumhari
- 2016. április 07. 22:13:49
Imre!
Küldtem levelet, amiben a lánya és a fia facebook oldalának az elérhetőségét megtudtam. Én nem vagyok rajta, nem tudom megnézni.
4 #12 Posta Imre
- 2016. április 08. 06:14:52
Asumhari, én sem vagyok fenn, de majd valami lesz. Tulok is tán rajta van.
288 #13 guerrilla17
- 2016. április 08. 06:24:27
Üdv,

Én viszont igen, tudok kommunikációs csatorna lenni, ha már informatikus az ember és egész nap ül a gép előtt...
Néztem svéd oldalakon, de nem találtam eltűntek személyek listán, (bár svédül nemtok, ezt csekkolhatná valaki)
hivatalos "magyar" oldalon se láttam, nyomát se.
(első felületes keresésre)
4 #14 Posta Imre
- 2016. április 08. 09:00:35
Asumhari, megküldöd guerillanak is a paramétereket, vagy átküldhetem neki, amit küldtél?
88 #15 Asumhari
- 2016. április 08. 09:39:22
Imre! Persze, küldd csak át.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,386,579 egyedi látogató