Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még régebbi a Biblia, mint gondolták!

KultúraBizony, elég régiek, csak ugye még pár ezer évet rátéve és a zsidókhoz aztán rohadtul semmi köze. Izraeli matematikusok és régészek azt állítják, bizonyítékot találtak arra, hogy egyes bibliai szövegek idősebbek, mint ahogyan a tudósok korábban gondolták.

A kutatók kézíráselemzést végeztek, ahhoz hasonlót, amellyel a bankok és titkosszolgálatok ellenőrzik az aláírásokat. A tel-avivi egyetem tudóscsoportja megállapította, hogy az ősi héber írások, amelyekről korábban úgy gondolták, hogy Kr. e. 600 táján születettek, legalább hat különböző személytől származnak. Bár ezek a szövegek nem a Bibliából származnak, felfedezésük arra utal, hogy az ősi Júdában akkoriban elterjedt volt az írásbeliség, ami segíthetett a bibliai munkák megalkotásában.

A tanulmány a Proceedings of the National Academy of Sciences amerikai folyóiratban jelent meg hétfőn. Az írás ahhoz a régóta gyűrűző vitához szolgált adalékkal, amely arról szól, hogy vajon Jeruzsálem Kr. e. 586-os lerombolása és lakóinak Babilonba menekülésének idején kezdték-e el megalkotni az első bibliai szövegeket.

Az utóbbi évek kutatásai szerint a bibliai szövegek egy csoportja – Józsué könyvétől a Királyok második könyvéig – az ostrom után született: a szövegeket a Babilonba való menekülés inspirálta, amikor az alkotók a múltjukról kezdtek gondolkodni, és pergamenre jegyezték le a történelmüket.

A kutatásban részt vevő Israel Finkelstein izraeli archeológus azonban elmondta: hosszú ideje úgy véli, hogy azok a szövegek a Kr. e. 7. század végén keletkeztek Jeruzsálemben, az ostrom előtt, és szerinte a most publikált tanulmány is ezt az elméletet támasztja alá.

“Első alkalommal van valami tapasztalati bizonyíték a kezünkben” – hangsúlyozta.

Az alkalmazott matematikával foglalkozó doktoranduszokból, matematika professzorokból, régészekből és orvosokból álló kutatócsoport a dél-izraeli Arad ősi katonai erőd régészeti helyszínén talált cserépdarabokon szereplő 16 tintával írott szöveget vizsgált meg. Az idők során részben lekopott szövegrészleteket színképelemzéssel rekonstruálták, majd számítógépes algoritmussal elemezték az írásokat, hogy felfedezzék a kézírásbeli eléréseket.

Az írások nem bibliai szövegek, a katonai mozgásokról, az ellátás költségeiről szólnak, ami azt jelzi, hogy a katonai vezetőktől az erőd helyettes szállásmesteréig sokan tudtak írni. A tanulmány szerzői úgy gondolják, az írásbeliség elterjedtségére utal az is, hogy a feljegyzések nem “szakmai szövegek”, továbbá az erőd is egy félreeső vidéken állt.

Az írásbeliség magas színvonala alátámasztja az elképzelést, hogy néhány bibliai szöveg már abban az időben megszülethetett. A Holt-tengeri tekercsekről, bizonyos bibliai szövegek legrégibb ismert gyűjteményéről úgy gondolják, hogy évszázadokkal későbbről származik.
Link

Hozzászólások

37 #1 HER
- 2016. április 13. 18:21:19
https://www.youtu...tml5=False
Jézus - születése, élete, családja, "halála utáni" élete
4 #2 Posta Imre
- 2016. április 13. 18:39:48
"Egyszerübben.-- Az Ó testamentumot, "az Enlil és Gilgames legenda körból tákolták össze a zsidók.
Az ÚJ testamentumot meg Thot és Mani életéböl irták.
Mindkettőt jól megrakták lopot anyagokkal,,és saját görény történelmükkel.
Legszebb bukásuk== az "Énekek éneke.!!.--égtek mint a rongy.üvöltve hirdettték mint ősi zsidó költő müvét.(egykét szót kicseréltek.!).
Egyiptom - szakkara környékén.Nézze csak a régi templom oldalát, Enidke.>> 3000 évvel korábban,,itt van felvésve az énekek éneke.-Hát ez gáz.!!.
A Gilgames eposz meg nem más évezredekkel hamarabb -mint a zsidó által átirt Noé legenda.
A Bibliában sok igazság van.Kivisz egyet a WC-re kitörli vele a fenekét.Aztán ránéz.Amit lát,,az az igazság benne. Jó nagy könyv kitart egy darabig."
27 #3 etele
- 2016. április 13. 18:45:47
A napokban volt fönt a csetfalon, de ide is kívánkozik! B)
Arany László: A Nag Hammadi Gnosztikus Könyvtár
https://youtu.be/...
s_Laptop
3 #4 Enid
- 2016. április 13. 19:17:36
A templom oldalan az eredeti enekek eneket nem talaltam eddig. Egy-ket szot kicsereltek a zsidok, hogy mai ertelemben vett  szerelmetes eneket csinaljanak belole.
A szer-elem esszenciajanak modositasa tortent meg. Valszeg az etedeti szoveg nem udvarlas/kerteles, hanem indikacio. Vagy tevedek...
Akhenaton es Nefertiti valszeg emiatt  vertek ki a biztositekot. Persze aztan Mozes hajaz egy kicsit Akenatomra, ott az eggyistenhittel kapcsolatosan... teccet nekik az otlet... nah...
Kamposek eloszeretettel hasonlitanak masra.

Egy masik erdekes aspektusa a "dal"-nak, hogy miert enekek eneke? Mèr nem a versek verse?
4 #5 Posta Imre
- 2016. április 13. 20:21:56
6 #6 anzsi a macska hala
- 2016. április 13. 20:55:18
Elérkezünk lassan Ataiszhoz. Van közünk hozzá.
243 #7 Magus
- 2016. április 13. 23:38:42
-szövegértésből nulla!
" kutatócsoport a dél-izraeli Arad ősi katonai erőd régészeti helyszínén talált cserépdarabokon szereplő 16 tintával írott szöveget vizsgált meg. "
-vagyis valakiknek akik ARAD várában éltek, nem csak az uralkodó rétege volt írástudó.......:P

-ennyit a tényekről majd egy következtetésel összemossák a tényeket az elképzelt történelmükkel :o

"Az írásbeliség magas színvonala alátámasztja az elképzelést, hogy néhány bibliai szöveg már abban az időben megszülethetett."
-azta mindenit!!! ez már a tudomány :P
-persze egy szó sem esik a héberről vagy a fantom arámi nyelvről;)
159 #8 vanyusha
- 2016. április 15. 21:20:21
Izzó gyűlöltet tüzelje, képzeli ő Arad ó arám lat teremtő erő.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
2,501,956 egyedi látogató