Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kisvárosnyi létszámú cyberalakulatot hoz létre a német hadsereg

TechnikaÉn is! A szamovárom várta az oroszokat, de felmegy a padlásra, kell a fenének. A bundeswehres pó-lomban feszengek, hátha kellek a híres germániás faxfejeknek csicskának! Na, jó, õk is le vannak xarva! Több mint tízezer fõs informatikai védelmi alakulatot szerveznek a német hadseregben, a Bundeswehrben - jelentette be kedden Berlinben a német védelmi miniszter.

A Cyber/IT (CIT) nevû szervezeti egységet 2021-ig építik ki, a fejlesztés végére 13 500 katona és civil dolgozik majd benne - közölte Ursula von der Leyen védelmi miniszter. Évente 800 katonát és 700 civilt irányítanak át vagy vesznek fel a CIT-be, amelyet egy ismeretterjesztõ, népszerûsítõ kampánnyal reklámoznak majd, és a Bundeswehr müncheni egyetemén elindítják az informatikai védelmi szakot, évfolyamonként 70 hallgatóval.

A "hálózatosodott" világban a Bundeswehrnek meg kell tudnia védeni magát és az országot - indokolta az átalakítást Urusula von der Leyen a tárca közleménye szerint. Szerinte ugyanis naponta átlagosan 6500 informatikai támadás éri a német állami hálózatokat.

A CIT fõ feladata a védelem, illetve a védelem megszervezése a nemzeti és nemzetközi hatóságokkal és partnerekkel együttmûködve - mondta a miniszter. A Bundeswehrnél most is komoly tudás, szakértelem van, de ezzel az erõforrással jobban kell gazdálkodni, "láthatóbbá és ütõképesebbé" kell tenni.

Ursula von der Leyen hozzátette, hogy más államok jóval elõrébb járnak az informatikai védelemben, és Németországnak be kell hoznia a lemaradást. A Bundeswehrnek 177 ezer katonája és csaknem 90 ezer civil munkatársa van. Német sajtóértesülések szerint már van egy nagyjából 60 fõs, titokban mûködõ informatikai egysége, amely támadó mûveleteket is végrehajt.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-04-27 06:20
magyarnemzetikormany.com/pi-klub/images/news/maribor4.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2016-04-27 15:41
Leváltották a német hírszerzés vezetõjét
MTI
Leváltották a német szövetségi hírszerzõ szolgálat (BND) elnökét, Gerhard Schindler július 1-jétõl nyugdíjba megy, utódja Bruno Kahl pénzügyminisztériumi osztályvezetõ lesz – közölte szerdán a német kormány.

A nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelõ kancelláriaminiszter, Peter Altmaier köszönetet mondott a BND-t 2012 óta vezetõ Gerhard Schindlernek „érdemekben gazdag munkájáért”, és kiemelte, hogy a BND-re a következõ években „nagy kihívások” várnak.

Ezek közé tartozik a szolgálat „feladatprofiljának továbbfejlesztése, tekintettel a változó biztonságpolitikai kihívásokra”, a személyi állományát és technikáját érintõ fejlesztés, továbbá az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) folytatott együttmûködésének ügyében végzett parlamenti vizsgálat „szervezeti és jogi következményeinek levonása”, és a szolgálat központjának átköltöztetése a bajorországi Pullachból Berlinbe – áll a kancelláriaminiszter közleményében.http://magyaridok...et-621025/
267 #3 Perle
- 2016-04-28 14:24
Már készülnek az Oktoberfestre is. Megerõsítik a biztonságot fémdetektoros kapukkal, táska vizitekkel , kerítéssel.
http://www.suedde...-1.2970051

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
2,750,700 egyedi látogató