Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kisvárosnyi létszámú cyberalakulatot hoz létre a német hadsereg

TechnikaÉn is! A szamovárom várta az oroszokat, de felmegy a padlásra, kell a fenének. A bundeswehres pó-lomban feszengek, hátha kellek a híres germániás faxfejeknek csicskának! Na, jó, ők is le vannak xarva! Több mint tízezer fős informatikai védelmi alakulatot szerveznek a német hadseregben, a Bundeswehrben - jelentette be kedden Berlinben a német védelmi miniszter.

A Cyber/IT (CIT) nevű szervezeti egységet 2021-ig építik ki, a fejlesztés végére 13 500 katona és civil dolgozik majd benne - közölte Ursula von der Leyen védelmi miniszter. Évente 800 katonát és 700 civilt irányítanak át vagy vesznek fel a CIT-be, amelyet egy ismeretterjesztő, népszerűsítő kampánnyal reklámoznak majd, és a Bundeswehr müncheni egyetemén elindítják az informatikai védelmi szakot, évfolyamonként 70 hallgatóval.

A "hálózatosodott" világban a Bundeswehrnek meg kell tudnia védeni magát és az országot - indokolta az átalakítást Urusula von der Leyen a tárca közleménye szerint. Szerinte ugyanis naponta átlagosan 6500 informatikai támadás éri a német állami hálózatokat.

A CIT fő feladata a védelem, illetve a védelem megszervezése a nemzeti és nemzetközi hatóságokkal és partnerekkel együttműködve - mondta a miniszter. A Bundeswehrnél most is komoly tudás, szakértelem van, de ezzel az erőforrással jobban kell gazdálkodni, "láthatóbbá és ütőképesebbé" kell tenni.

Ursula von der Leyen hozzátette, hogy más államok jóval előrébb járnak az informatikai védelemben, és Németországnak be kell hoznia a lemaradást. A Bundeswehrnek 177 ezer katonája és csaknem 90 ezer civil munkatársa van. Német sajtóértesülések szerint már van egy nagyjából 60 fős, titokban működő informatikai egysége, amely támadó műveleteket is végrehajt.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. április 27. 06:20:46
magyarnemzetikormany.com/pi-klub/images/news/maribor4.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2016. április 27. 15:41:27
Leváltották a német hírszerzés vezetőjét
MTI
Leváltották a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) elnökét, Gerhard Schindler július 1-jétől nyugdíjba megy, utódja Bruno Kahl pénzügyminisztériumi osztályvezető lesz – közölte szerdán a német kormány.

A nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter, Peter Altmaier köszönetet mondott a BND-t 2012 óta vezető Gerhard Schindlernek „érdemekben gazdag munkájáért”, és kiemelte, hogy a BND-re a következő években „nagy kihívások” várnak.

Ezek közé tartozik a szolgálat „feladatprofiljának továbbfejlesztése, tekintettel a változó biztonságpolitikai kihívásokra”, a személyi állományát és technikáját érintő fejlesztés, továbbá az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) folytatott együttműködésének ügyében végzett parlamenti vizsgálat „szervezeti és jogi következményeinek levonása”, és a szolgálat központjának átköltöztetése a bajorországi Pullachból Berlinbe – áll a kancelláriaminiszter közleményében.http://magyaridok...et-621025/
267 #3 Perle
- 2016. április 28. 14:24:26
Már készülnek az Oktoberfestre is. Megerősítik a biztonságot fémdetektoros kapukkal, táska vizitekkel , kerítéssel.
http://www.suedde...-1.2970051

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,486,684 egyedi látogató