Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nemrég kizártnak tûnt, mára realitás - szélsõjobbos korszak jön Európában?

TanácsadásAha-aha, da, da, da! Ez a terv és a "benácult" zsidó-szélsõjobbos náci jewrópát felszabadítja és a zsidajokat "kimenekíti" az egységes orosz-kínai-izraeli nemzeti népfront. Ajvé! Okos terv jewrópa zsidómentesítésére. Megzavarodott hagyományos pártok, elõretörõ Nemzeti Front: egy év múlva Franciaország új elnököt választ. Jövõre átveheti a hatalmat Marine Le Pen, amely nemcsak Franciaország, hanem egész Európa számára is egy új korszakot jelentene.
Marine Le Pen, a francia ellenzéki szélsõjobboldali Nemzeti Front elnöke köszönti támogatóit Henin-Beaumont-ban 2015. december 6-án, a kétfordulós regionális választások elsõ fordulója után. A France2 közszolgálati televízió által ismertetett exit poll eredmények szerint a Nemzeti Front a szavazatok 30 százalékával megnyerte a francia regionális választások elsõ fordulóját. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Marine Le Pen, a francia ellenzéki szélsõjobboldali Nemzeti Front elnöke. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Marine Le Pen lesz az ország új elnöke és a populista jobboldal átveszi a hatalmat – ez a forgatókönyv, amely nemrég még kizártnak tûnt, egyre inkább a legvalószínûbb forgatókönyvvé válik. A Nemzeti Front (NF) komplex kérdésekre egyszerû, rendpárti válaszokat ígér és ezzel a hozzáállással egyre több hívet szerez. Marine Le Pen programja nem veszik el a részletekben: a terrorügyek gyanúsítottjait rács mögé kell dugni, vagy azonnal kiutasítani. A nemkívánatos észak-afrikai és kelet-európai bevándorlókat hazazsuppolni. A gazdaságot leválasztani és megvédeni a globalizáció kártékony kihívásaitól. Ehhez választási ajándékok is járulnak, így az olcsóbb vasúti jegyek ígérete.

A hagyományos pártok elhasználódtak

A megzavarodott politikai ellenfelek közben egymást taposva próbálnak felzárkózni az NF muszlim-ellenességéhez. A szociáldemokrata Hollande elnök és Valls miniszterelnök ütik a harci dobokat az iszlamisták ellen, egyébként pedig opportunistán és céltalanul vergõdnek a politikai térben. A vitatott munkajogi reformok várhatóan nem teremtik meg egy csapásra a gazdaság dinamizmusát és nem teremt rövidtávon új munkahelyeket sem, viszont komoly nyugtalanságot kelt milliókban, akik megszerzett jogaikat féltik. A Szocialisták biztos vereségbe gyalogolnak a jövõ évi választáson, a választók többsége gyakorlatilag már leírta õket.

A mérsékelten konzervatív Köztársaságiaknál Sarkozy mindig is rendpárti volt és most még nagyobb dózisban ígér ebbõl a medicinából. De mostanra megkopott a magyar származású politikus fénye és elhasználódott benyomást kelt a politikai színpadon. A párt másik nagy öregje, a jóval népszerûbb Alain Juppé pedig egyrészt már jogerõsen elítélt törvényellenes pártfinanszírozásért, másrészt a 70 éves politikus nem igazán testesíti meg a megújulást. Márpedig új lendületre Franciaországnak nagyon is szüksége lenne.

Vissza a francia forradalom elõtti viszonyokhoz?!

De mit ígér konkrétan Marine Le Pen? A saját szavaival éve: „Az iszlamistákat térdre fogom kényszeríteni”. A párizsi terrortámadást követõ tavaly novemberi és decemberi letartóztatások és házkutatások sorozata már kóstolót adott ebbõl, mint ahogyan a jelenbe húzódó rendkívüli állapot is. Napjainkban a franciák 47 százaléka szerint "egy muszlim közösség jelenléte inkább fenyegetés", ez 5 százalékkal több, mint 2010-ben - miközben csupán 19 százalékuk véli úgy, hogy "kulturálisan gazdagító tényezõ".

„Elõnybe részesíteni a franciákat” az egyik fõ követelése az NF pártnak. A francia földön születetteknek prioritást kell élvezniük az álláskeresésnél, a lakáskeresésnél és a társadalombiztosításnál. Terrorcselekményben való részvétel esetén lehetõvé tennék az állampolgárságtól való megfosztást, különösen a kettõs állampolgárok esetében.

Az EU és az euró vesszõfutásra ítéltetne Le Pen uralma alatt, a bennmaradásról népszavazásnak kellene döntenie. A pártvezér önmagát anti-Merkelként definiálja, amely már most komoly zörgésekhez vezet Berlin és Párizs között. A napokban pedig az osztrák elnökválasztás elsõ fordulójában átütõ sikert arató eurószkeptikus jelölt sikerét „Bravó osztrák nép!” felkiáltással üdvözölte. De alapjaiban véve a párt a modernizmus ellen vette fel a kesztyût.

A francia forradalom és a felvilágosodás elõtti viszonyok (Ancien Régime) visszatérésérõl ábrándozik, amikor Franciaország még világhatalom volt és minden embernek megvolt a rendeltetett helye a nap alatt – az uralkodónak éppúgy, mint az alattvalónak. Ha Le Pen nyerne, akkor Párizs nyugaton, Putyin pedig keleten õrködhetne a félfeudalista hatalmi viszonyokba visszahullott Európán.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016-05-08 07:58
A jobboldali partok kepviselik az europai öshonos lakossag érdekeit talan mert ezekben a pártokban vannak "még " Khon-ék a lagkevesebben ahol ök töbségbe kerülnek ott csak rombolnak jo példa rá Orsos-Gyurcsany persze a Jobbikos ( mosad )néppártosodas is ... )) El kell üzni ezt a csürhét !
4 #2 Posta Imre
- 2016-05-08 08:00
Viziló, de mekkora tévedés! A pártok semmi egyebet nem képviselenek, mint a zsidó jujdejó-mocskot.
33 #3 vizilo
- 2016-05-08 08:04
Nem cáfolok Imre de a valaszthato lehetösegekre gondolok !! Itt nalunk az FPÖ azt igéri hogy ha hatalomra kerülnek a Svajci modelt választanák ! Azaz nepszavazások kiirása fontosabb ügyekben .
4 #4 Posta Imre
- 2016-05-08 08:12
Viziló nincs "választható" lehetõség. Színjáték van. Nézz magad körül szét, honnan lesz "minõségi ember", nem korrupt xar zsidógörény? Ki kerül oda és marad ott? Nem bonyolult ez.
33 #5 vizilo
- 2016-05-08 08:24
Tudom hogy Jewiwoodban irjak a forgatokönyvet, de el kell mennem szavazni külömben lenyulják a szavazatodat ! Hofer legalább azt igéri persze a valasztások elött ( utána ??????? ) több népszavazást ugyanugy mint Svácban fontosabb ügyekben pl EU-bol való kilépésröl is !Aztán ebböl mit tart be az megint egy csomo ?????????????????
4 #6 Posta Imre
- 2016-05-08 08:30
Viziló, senki nem nyúl le semmit. Csalás. Az volt és az most is. Hoffer? Remény-keltõ név. Osztrákiában is egy Hoffer lett a király. Milyen véletlen.
267 #7 Perle
- 2016-05-08 12:08

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
2,685,539 egyedi látogató