Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hős születik: az orosz Rambo

TanácsadásA világ zsidajaiért hozott áldozat. Ha tudta volna szegény ifjú titán, a környékre se ment volna, bár elismerem, van annyi pénz. Korábban naponta tucatjával lettek "hősök" és elkaparták őket, mint a kutyákat és most próbálják helyrepofozni a legendát. Azért én javaslom, egyikőtök se kérjen magára tüzet. A víz jobb! Díszőrség Alekszandr Prohorenko búcsúztatásán május 6-án Gorodkijban

Örök nyugalomra helyezték pénteken szülőfalujában azt az orosz katonát, aki a szíriai csatatéren bombázást kért saját magára, miután bekerítették az Iszlám Állam harcosai Palmüránál. Alekszandr Prohorenkót ma már nemcsak az oroszok ünneplik nemzeti hősként: más országok polgárait is lenyűgözte a férfi bátorsága.

2016. március 17. – már egy hete megkezdődött a csata az ókori városért, melyet még az Iszlám Állam (IÁ) tart ellenőrzése alatt. A szíriai kormányerők, a Tigris alakulatok és a Sivatagi Sólymok azonban már visszaszerezték a város melletti magaslatokat, lassan Palmüra külvárosát ostromolják, miközben a szír és orosz légierő tisztítja az útjukat az előrenyomulásban.

Ezen a napon Alekszandr Prohorenko főhadnagy az orosz légicsapások földi koordinátoraként segítette a légierő munkáját Palmüránál. Rövidesen azonban arra lett figyelmes, hogy bekerítették a terrorszervezet fegyveresei. Nem volt menekvés: utolsó üzeneteként még önmagára irányíttatta az orosz légierő tüzét, hogy elkerülje a fogságba esést.
Hős születik

Alekszandr Prohorenko 1990-ben látta meg a napvilágot a valamikori Szovjetunióban, a dél-oroszországi Gorodkij faluban. A katonai pályát választotta, ezért a légierő akadémiáját elvégezte, ami után az orosz hadsereg speciális erőihez került. Miután 2015. szeptember 30-tól az orosz légierő megkezdte a szíriai célpontok bombázását, adott volt előtte a feladat, hogy a tudását immáron a szíriai csatamezőn hasznosítsa. Ez év januárjában már részt is vett az első bevetéseken Szíriában.

Március 17-én azt a feladatot kapta, hogy a földről segítse az orosz bombázókat oly módon, hogy megadja a bombázásra kijelölt területek koordinátáit. A híradások szerint aznap különösen erős támadást indítottak az oroszok: a dzsihadistáknak azonban mégis sikerült bekeríteniük Prohorenkót, aki a később nyilvánosságra hozott hangfelvételek alapján ekkor így reagált:

„Körülvettek, kinn vannak, nem akarom, hogy elfogjanak és mutogassanak engem, hajtsa végre a légicsapást, mert meggyaláznak engem, ahogy az egyenruhámat is. Méltósággal akarok meghalni, és ezeket a gazembereket is magammal akarom vinni! Kérem, ez az utolsó kívánságom: hajtsa végre a légicsapást, úgyis meghalok.”

Majd később így köszönt el:

„Itt a vég, parancsnok, köszönöm. Mondja meg a családomnak és a hazámnak, hogy szeretem őket. Mondja el, hogy bátor voltam és harcoltam, amíg csak tudtam. Kérem, vigyázzon a családomra, bosszulja meg a halálom. Viszlát, parancsnok, mondja meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

Ezek voltak Prohorenko főhadnagy utolsó szavai. A híradások szerint végső célja sikerült: a bombázással több terroristát is magával sikerült vinnie. Tíz nap múlva felszabadult Palmüra.
Út az örökkévalóságba

Prohorenko halálhírét csak egy héttel később, március 24-én jelentette be az orosz védelmi minisztérium, azonban ezt hamarosan a világ vezető lapjai is közölték. A brit Daily Mirror „az orosz Rambónak” nevezte a férfit, utalva John Rambo filmhősre, aki többnyire a front túloldalán segíti a főerők munkáját.

A férfi holttestét azonban csak később, a kurd erők segítségével sikerült hazaszállítani, ami – a védelmi minisztérium közlése szerint – akkorra már becsületbeli üggyé vált. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig az Oroszország Hőse címet adományozta a hősi halált halt főhadnagynak.

De mások is adóztak a férfi hősiessége előtt: a Russia Today szerint a francia Jean-Claude Magué elküldte a férfi családjának azt a kitüntetést, amit a családtagjai kaptak a második világháborúban tanúsított hősiességükért. Így tett egy honfitársa, Daniel Couture is, aki az édesapjának ítélt Francia Köztársaság Becsületrendjét küldte el a családnak. A férfit egy kétnapos ceremónia keretében pénteken örök nyugalomra helyezték.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016. május 07. 06:18:46
Minden pokolban vannak jó emberek, és arról nem ők tehetnek, hogy pokolban születtek !

Ez az ember (akárhol volt, és akármiért), tudta, hogy mi az eskü, a becsület, a haza, meg a bátorság. Nem jelmezben volt, hanem egyenruhában ! Én nem főbe lőtte magát, "menekülésként" !
Őszintén tisztelem elődeit is, sokan voltak ilyenek a második világháborúban is. Ő értük a legnagyobb kár !
4 #2 Posta Imre
- 2016. május 07. 06:38:20
Bivaly régi gyerekkori álmom volt, hogy "hős leszek" és feláldozom a zéletem a nemzetért, hazáért, istenért, családért...meg ilyenek! Még nemrég is volt ilyen elképzelésem. Aztán "bili"-borogatásra elmúlt. Ezért köszönettel tartozom.

Persze az alapok megkérdőjelezhetetlenek. Vagy mégis? Tekintsünk el a legendagyártásról, ami ezt az esetet is illeti. Tele vagyunk hősökkel. Igaziakkal, akik le se vannak xarva, pedig nem is katonaként (vállalva a halált és persze ölve másokat -ki tudja kiket, akik talán ugyanolyan hősök a maguk nemében-), idegen országban egy ködös célért és persze pénzért....stb. hoznak áldozatot. Bárkiből lehet hős. Csak tálalás kérdése.

Sok orosz filmet néztem már meg a hősökről. Az oroszok tele vannak hősökkel. A filmejeikben. Az életben nagyjából és telibe le vannak xarva. Ja, hogy ez nem jól van így mert már a fax se akar hős lenni? Nem baj, majd most újra beindítjuk a hazafias népfrontot. Az összes oligarha -parancsnokuk, kommunikátoruk zsidó. Ők nem lesznek hősök. Ők dugják a hősök hátra maradt feleségeit! nem lesz ezen egyszerű változtatni. Hős az kell legyen, aki ezt a kibaxott zsidó-csicska elitet aprítja minden módon, a többi meg csak leírható veszteség. Luzer.

No, valahogy így!
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=afCgVKLB-28[/movie]
Bivaly, kérlek sorolj már fel magyar hősöket! Nem viccölök! Tényleg és komolyan!
245 #3 hamu
- 2016. május 07. 15:51:46
Igen, Imre. Azt hiszem, ez új gondolat az oldalon. Nem minden hősnek görbül a szeme a horizonton túlra. A perspektivikus hatás miatt a távlati dolgokat nem látják.

Ha viszont hősök ölnek hősöket, általuk nem látott célok érdekében, akkor? A hős, természetesen főhajtásra méltó, mert a saját látószögéből nemes erőfeszítéseket tesz. Jóval többet és önzetlenebbet, mint a közember. Nem sajnálnak vérüket ontani. Ki tesz jót? Ki tesz tényleg valamit a köznépért, s nemcsak a háttérben ravaszkodók érdekeiért? Teller Ede? Deák? Ady? Széchenyi? Jézus?

Ahogy Shakespeare fogalmaz: Hősnek lenni, vagy hatékonynak?
4 #4 Posta Imre
- 2016. május 07. 16:42:15
Hamu, nem ígérem, hogy nekifeszülők a kérdésnek, pedig hidd el, megvan bennem, ahogy benned is a hűség-hősség, és eccer már majdnem lettem hős. Most már nem tervezem, majd pillanat hozza és később a zokosok megmondják, hogy akkor ez most mi is volt. Hősködés, vagy hülyeség...esetleg valami más.

Deadlands filmélmény

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8UZ22fPOeRY[/movie]

Azok a palesztin fiatalok, nők...akik késsel, ollóval esnek neki a fegyveres zsidaj katonáknak kicsodák? Tudják, hogy meg fognak halni, de úgy tudják, hogy amit tesznek "isten" akarja, ahogy mi is úgy "tudjuk", hogy amit tennünk kell "kötelességünk", meg eskünk is, meg...."a józan ész".

Úgy vélem, "hősnek" lenni az elmúlt időkben mindig igen rossz "üzlet" volt, viszont remekül tejelt a zsidajnak, akik a "hősöket" legyártották, és persze elhallgatták a valódi ok-okozati hátterét a cselekedeteknek. [movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gFcROkZt4vk[/movie]

Asszem szakmásítani kellene a szent és boldog, de még ezt a műfajt is, ha már valami lehet bíró, vagy ügyész, esetleg pap, akkor miért nem lehet tanulni az önfeláldozást?

Vagyis lehet, csak azt manapság titkos objektumokban és kormányprogram keretében terrorista-kiképzésnek nevezik.
165 #5 LM
- 2016. május 07. 20:08:02
Ha már "hősök"

http://www.lokal....ositasat/#

Rég kíváncsi vagyok mi olyan van amit feltétlenül titkosítani kellett. Talán lesz pár tanulságos mellékzönge hőspalántáknak.

Imre, köszönet az "új gondolatért", lehangoló de színtiszta iránymutató logika
267 #6 Perle
- 2016. május 07. 21:51:19
LM, talán a saját , a forradalmat kirobbantó szerepüket tárják a nyilvánosság elé, amit eddig eltitkoltak. Aztán feloldhatják a titkosítás alól a 89-es gengszerváltás kürülményait is.
A napokban mutatta be az egyik tudományos csatorna a fél évszázaddal előtti guatemalai kormányváltástban való amerikai közreműködést is. Annál az esetnél elhitették az akkori kormánnyal és a lakossággal, hogy az ellenzék mennyire erős. Még gyenge légi támodásokat is végrehajtottak, hogy mutassák a lakosságnak, hogy, Amerika az ellenzék mellett van. Csaláásal viseltek kormányváltást. Nem ezt, még többy tucatot is, mondta a narrátor.. Ebben profik.
165 #7 LM
- 2016. május 08. 07:41:31
Perle, igen pont erre gondoltam, most a nagy keleti nyitásban éppen kapóra jönne, ha a hőn szeretett nyugatról kiderülne, hogy ott és úgy rúgnak alánk ahol csak lehet, mert ugye más f*val könnyű verni a csalánt. De persze ez csak parajna és feltételezgetés :)
4 #8 Posta Imre
- 2016. május 08. 09:12:23
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UVnIaoB-t-Q[/movie]
267 #9 Perle
- 2016. május 08. 13:19:44
Nem csak az orosz Rambó lett kitüntetve, hanem azok a pilóták is, akik a Szíriáért vívott harc közben életüket vesztették, így a törökök által lelőtt gép pilótája is. A legmagasabb kitüntetést kapta két vezérkari tiszt is.
https://lenta.ru/...04/zvezda/
238 #10 bivaly
- 2016. május 09. 19:56:43
Hősnek senki nem születik, csak azzá válik esetleg. Ez az ember belekerült valamibe, ott úgy viselkedet ahogy , ettől vált hőssé. Az meg, hogy milyen politikai színjáték keretében került oda, nem változtat a cselekedetének az értékén. Az sem érdekel, hogy a mondatok amiket a szájába adtak utólag, pontosan hogyan hangzottak el. Tartalmilag biztosan hasonlóan. Nem kívánok sem neveket felsorolni, sem vitatkozgatni, hogy ki a hős, meg ki nem. Azért, hogy hős legyél nem kell feltétlenül háború, a hétköznapokban is lehet komoly élet-halál kérdésekben dönteni. Legfeljebb nem írja meg senki, és semmi. És a háborúk is tele vannak minden oldalon névtelen hősökkel. Én nem filmekből itélek meg senkit, már túl vagyok azon régen. Az csak maszlag, "példaképek gyártása széles vásznon érzelmes ifjaknak" ! Ez is csak múlt idő.
4 #11 Posta Imre
- 2016. május 09. 20:12:03
Bivaly, én a közeliek közül a feleségem nevezném első sorban "hősnek". A szavak elveszítették már már eredeti jelentésüket, és már csak az értelmünk tölti föl némi tartalommal, kinek, hogy.

Nem vitatom a katona hősségéének tényét. Viszont vitatom magát az eseményt, ha egyáltalán megtörtént. Még abban sem vagyok biztos, hogy az eset valóságos. Beleillene a "játékba"...sajnos.
4 #12 Posta Imre
- 2016. június 12. 14:24:44
Így bánnak az "oroszok" a "hősökkel". Ki nem xarja le a hülyéket?
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=csrP8-X6nTA[/movie]
12 #13 spartakusz
- 2016. június 12. 15:03:05
ŐSÖK - HŐSÖK!

Csupán csak egy betű válassza el az értelmét - és ti mondatokkal írjátok le a gyávaságot - azt a gyávaságot, amit a jövőben nem ősnek neveznek, ha nem - ?
Persze, mindig írom azt, ne hidd el azt amit írók! De tudd - ezek a gondolatok, ahogy megfogalmazódnak bennetek - és lemeritek írni, maga a hősiesék - arra, hogy adott pillanatban gondolkodás nélkül megmentenéd szeretteidet . élted feláldozásával is - mindenkitől - még a tűzet okádó sárkánytól is - mert van karod és a karodban a kard ami erőt ad.

tisztelettel: id. Kiss László

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
2,502,114 egyedi látogató