Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A választókkal mindent meg lehet etetni?

TanácsadásNévtelen könyv jelent meg a kongresszusi politikusokról Washingtonban. Az „X kongresszusi politikus vallomásai” című kötet szerzője azt állítja: kongresszusi politikusokról, a washingtoni „politikacsinálás” állítólagos praktikáiról rántja le a leplet.

A hatvanöt oldalas könyvben „X” kongresszusi politikus az elmúlt években rögzített beszélgetéseit, megfigyeléseit és kommentárjait osztja meg az olvasókkal. Romlott, a lobbisták korrupcióval átszőtt hálójában vergődő és jobbára csak a saját újraválasztásukkal foglalkozó politikusokról ír.

„Mint a legtöbb kollégám, én is nagyon sok mindent megígérek a választóimnak, és ezeket aztán soha nem tartom be. De minek is? A választókat már az is boldoggá teszi, ha elmondom ezeket az ígéreteket... Az én legfőbb munkám az, hogy megtartsam a munkámat” – idézi az amerikai sajtó a könyv egyes részleteit.

A szerző butának nevezi a választókat, akikkel szerinte mindent meg lehet etetni, a politikusokat pedig rövidlátóanak, akik csak az azonnali politikai haszonra összpontosítanak, a távlati – a jövő nemzedékek sorsát is meghatározó – célokra fittyet hánynak. Szerinte könnyű manipulálni a „naiv és bégető bárányként viselkedő nemzet” tagjait. A szerző, aki saját állítása szerint maga is politikus, azt álllítja: a kongresszusi képviselők és szenátorok a lobbisták bábjai, akiknek választási kampányait különböző érdekcsoportok finanszírozzák, s a lobbisták évente mintegy hárommilliárd dollárt költenek a törvényhozók befolyásolására.

A szerző kilétével kapcsolatban folynak a találgatások: ő magát mérsékelt politikusnak nevezi, aki segíti a szegény családok gyermekeinek oktatását. A New York Post című lap forrásai szerint egy visszavonulni készülő demokrata képviselő lehet a könyv mögött, aki korábban sokat panaszkodott a lobbisták tevékenysége miatt. A könyvet kiadó Mill City Press szerkesztője még azt sem hajlandó felfedni, hogy a könyv szerzője még mindig tagja-e a kongresszusnak vagy már visszavonult. (MTI)
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016. május 14. 22:45:45
8 #2 miskolcilaci
- 2016. május 15. 08:32:55
kepfeltoltes.hu/160221/K_pecske_II_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,486,699 egyedi látogató