Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ilyen volt a csík­som­lyói búcsú!

KultúraNa, erről a sok baromról van szó! Tátott szájjal hallgatják Csintalant ...ezeket tényleg meg kell tizedelni, bár a "nyirkai" felezést ígér.

Ren­ge­teg za­rán­dok ér­ke­zett idén is az el­ké­pesz­tően gyö­nyörű helyre. Áder János köz­tár­sa­sági elnök, és fe­le­sége Her­czegh Anita is köz­tük volt.

Idén is megtelt zarándokokkal szombaton a csíksomlyói hegynyereg, 449 éve gyülekeznek itt pünkösd szombatján a zarándokok, akik általában csoportokban vonulnak, táblákkal jelezve, melyik településről érkeztek.
D_MTI20160514012.jpg
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (j), valamint Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja (b3) a csíksomlyói búcsún tartott szentmisén a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben 2016. május 14-én. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Székelyruhás fiatalok vitték a hegyre azt a kötélkordont, amelynek oltalmában az egyházi vezetők érkeztek a Hármashalom oltárhoz. A kordonban zarándokolt Áder János köztársasági elnök, és felesége Herczegh Anita. A zarándokok között van Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is.

"Ne maradjon beszegezett ház, gyerek nélküli iskola, megfogyatkozó falu és város, megfogyatkozott ország és szülőföld. Be kell töltenünk életterünket" - hangsúlyozta a búcsú szónoka, Csintalan László.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. május 16. 07:47:07
"csintalan" szinonimái:

huncut, pajzán, pajkos, neveletlen, játékos, virgonc, bohó, csacska

rakoncátlan, komisz, vásott, rendetlen, ebadta, fegyelmezetlen, fékezhetetlen, szófogadatlan


huncut, akasztani való, gazfickó, mihaszna, gézengúz, rosszcsont, pernahajder, csirkefogó, kópé, csibész, haszontalan, bitang, bajkeverő, nagyszájú, lókötő, semmirekellő, csalafinta, jómadár, ebugatta, hitvány, rosszalkodó, zsivány
154 #2 kakas
- 2016. május 16. 10:27:35
99 #3 MORMOTA1968
- 2016. május 16. 22:31:42
Beprogramozott, agy mosott, ostoba csürhe! Soha nem értettem, de soha nem is fogom megérteni a vallásokban hívő birkákat! Egész életükben Jahvétól fosnak, mert ugye ahhoz imádkoznak, vetik a fordított T betűket, sátán kereszteket, (megnéztem videón, a pápa is úgy csinálja) nem értem! NEM ÉRTEM!!! Minek közvetítő és kihez? Valami Úristenhez, ami egyenlő Jahve! Ha az Isten jóságos, akkor mi a francnak kell könyörögni hozzá a kegyelméért? Egész életében attól gazol sok milliárd ember, hogy ha nem hisz valamelyik sok ezer éve kiagyalt vallásban, akkor valami pokol nevű helyre kerül. Még a maffiózók, még a legnagyobb kur@ák nyakában is ott lóg a kereszt, gyilkolnak, vétkeznek minden elképzelhető módon, mert ugye meg lehet utána gyónni, bűnbocsánatot lehet nyerni. Irigylem az állatokat, Isten bizony, hogy az egyszerű kis lelkükkel, ami élteti őket, az egyszerű kis természetes ösztönükkel nem hülyíthetők be semmiféle vallási vagy bármilyen ideológiákkal. Egyszerűen csak élik a kis életüket, aztán mikor eljön az ideje, távoznak. Elképzelem, ahogy egy oroszlán vagy tigris, vagy bármilyen ragadozó bemegy egy templomba imádkozni.
Bocsáss meg Atyám, vétkeztem! Ölnöm kellett, hogy éhen ne dögöljek! Egy állat nem az élvezett kedvéért öl, mint beteg lelkű emberek milliói, hanem mert a génjeibe beleírt ösztöne ezt parancsolja neki. Öl, ha éhes, ha a territóriumát védi, ha a kölykeit védi, hímek esetében párzáskor véletlenül, vagy például az oroszlánok esetében, más hímektől való kölyköket, hogy a saját génjeit adhassa tovább. De soha nem ölnek értelmetlenül, mások parancsára, ideológiáktól megmérgezett aggyal. Egy állat soha nem követ el bűnt, hogy a fenébe lehetséges ez? Nekik nincsenek erkölcsi gátlásaik, azt teszik, amit az ösztönük diktál. Mi már ösztönből se vagyunk képesek megvédeni magunkat a nyíltan a kárunkat akaró, életünkre törők ellen. Nem vagyunk képesek megvédeni a saját és családunk érdekeit, a saját földünket, ehelyett idegeneket pátyolgatunk, zabáltatunk, mi meg éhen döglünk lassan, kifosztva, megalázva. Undorodom ettől az egész hányadék világtól, vallásostul, bankárostul, politikai bűnözőstül, mindenestől úgy ahogy van!!!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,501,912 egyedi látogató