Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ukrajna nem csak az oroszokkal harcol - a maffiaállamot is le kell még győzni

TechnikaA sok kis etnikum-maffia helyett egy nagy zsidómaffia. Ez az! Ez az "államiság". Ezek is olyan idióták, mint az itteniek. Az ottani álpintérsanyák is teszik a "kötelességüket". Tavaly új rendőri részleg alakult Ukrajnában, olyasmi, mint nálunk a TEK, csak annál sokkal nagyobb szervezet, gyakorlatilag egy modern készenléti rendőrség. Az újdonság benne az, hogy ez az első olyan rendvédelmi szerv a 25 éve független országban, ami ellenáll a korrupciónak, noha felülről még nagy nyomás nehezedik rá.

Tudjon meg többet az Abszolút Hozamú Befektetési Alapokról ingyenes szemináriumunkon!
Azoknak, akik nem követik a tőkepiacok minden rezdülését!
– Aegon Alapkezelő –

Az új szervezet igen nehezen illeszkedik az államgépezetbe, miután több felől olyan hatások érik, hogy idomuljon a régi, korrupt szisztémához, amely más hatalmi ágakban, különösen az ügyészség szintjén, még változatlan. A rendőrség egyik vezetője, aki nem bírta ezt a nyomást, márciusban kilépett, és most a Reutersnek beszámolt tapasztalatairól.

Rendőrség kontra ügyészség

Elmondta, hogy az új, modern rendőrség felállításának az volt a célja, hogy egy nyugati mintájú szervezetet hozzanak létre, nemcsak modern felszereltséggel, hanem megfelelő függetlenséggel is. A korábbi rendőrség szinte mindig azt csinálta, amit az ügyészek előírtak, most ez megváltozott, létrejött egy független rendfenntartó erő, melyet amerikaiak képezték ki, és a költségek egy részét is ők állták. A szervezet vezetője egy volt grúz miniszter.

Az ügyészségnek mindez nagyon nincs ínyére, így ott akadályozzák az új rendőrséget, ahol tudják, például vadásszák a kisebb rendőri tévedéseket, esetleg túlkapásokat, és megpróbálnak elefántot csinálni a bolhából. Ráadásul az ügyészség hatásköre nagyobb a máshol szokásosnál: gyakorlatilag az egész közszférát ellenőrizhetik, és gyakran indokolatlan vizsgálatokat indítanak.

A bírók is félnek

A helyzetet bonyolítja, hogy a bíróságok is jórészt a régi, korrupt rendszert támogatják, és ha másért nem, félelemből együttműködnek az ügyészséggel akkor is, amikor nyilvánvalóan eltúlzott, mondhatni koholt váddal találkoznak. Így pedig elég nehéz továbblépni, hogy a rendőrség van a modernizálódó, korrupciómentes oldalon, a vádhatóság és az igazságszolgáltatás pedig a régi, posztszovjet, korrupt rendszer részét alkotja.

Vitatott eset

Még februárban történt egy eset, amelyik felrázta a közvéleményt. Egy rendőrautó Kijevben üldözni kezdett egy gyorshajtó BMW-t, miután az nem akart megállni a rendőri jelzések ellenére. A rendőrök figyelmeztető lövések után 40 másodperc alatt 34 lövést adtak le a menekülő autóra. Egy golyó eltalált és megölt egy 17 éves fiút az autóban.

Az ügyészség szándékos emberöléssel és hatáskörének túllépésével vádolja a rendőrt, és azóta házi őrizetben van. A rendőrségi vélemény az, hogy a rendőr városi területen a többi közlekedőt, köztük gyalogosokat próbálta megvédeni egy részeg száguldozótól, aki ellenszegült a hatóságnak. Ez kétségkívül nem egy egyszerű eset, hisz egy menekülő autót nem szoktak szitává lőni, hacsak nem lőnek belőle, vagy nem egy gyilkosság helyszínéről menekülnek.

A maffiaállam lebontása

A rendőrség szerint azonban vannak olyan esetek is, amikor illegális szerencsejátékosokat fülelnek le, de az ügyészség olyankor mindig beavatkozik, és a rendőröket vegzálja, miután az iparág része annak a rendszernek, melynek jövedelmét ők is élvezik, mondhatni maga a maffiaállam.

Egy modernebb államszerkezet létrehozásához azt kéne felszámolni, de eddig érintetlen maradt, hiába a nyugatbarát forradalom és az amerikai beavatkozás. Most az ügy előmozdítása érdekében új főügyészt neveztek ki, akinek ugyan nincs jogi múltja, de a rendőrség azt reméli, hogy regnálása alatt az ügyészek jobban együtt fognak működni a rendőrséggel.Link

Hozzászólások

12 #1 spartakusz
- 2016. május 18. 16:49:53
Amikor már egy 30 éve praktizált jogász mondja - amit itt az oldalon már régen írunk és mondunk, akkor mi fog történni?
Semmi, ha csak dumálunk! Aki azt mondja írja ásóra kapára , a másik le inti, de jönnek az unios csendőrség - meg haderő megszállnak bennünk - meg stb. vissza tartó erő - az ostoba! Miért most nem vagyunk? El kell kezdeni! A valódi ellenállást - hisz orbán maffia vezér is arra ösztökélt amikor ellenzékben volt gyurcsány idején a zsarnokot el kell üldözni - akkor most mi van? Tegyük!
Mert ő is ki esett a bizalomból és kegyvesztett lett!

idézem azt aki le merte írni:
"...
József Miczán
József Miczán1 napja
Ha a kormánynak joga van – a banxterek érdekében – tönkre tenni a forintot, ha az országgyűlésnek joga van törvényesíteni a bankok bűncselekményét, akkor a MINDEN HATALOMMAL RENDELKEZŐ NÉPNEK joga van a svájci frankot 74 forintban rögzíteni, és a népirtás főbűnöseit felakasztani, a képviselőket bebörtönözni, és vagyonuktól megfosztani...."
innen:
https://www.youtu...gNx8V3moJg

ez az üzenetem DR.POLGÁR ZOLTÁN ÚR FELÉ IS ÉS MINDEN MAGYAR FELÉ!
ID. KISS LÁSZLÓ
ui: http://www.civilk...csolatban/
2 #2 gerry
- 2016. május 18. 19:35:40
Hülye ez a Miczán?

"...a MINDEN HATALOMMAL RENDELKEZŐ NÉPNEK joga van a svájci frankot 74 forintban rögzíteni,..."


...rögzítheti ugyan de lehet, hogy nem fogják beváltani a Forintot.

Akasztás, börtön, vagyontól megfosztás... rendben. de hol a vagyon???
12 #3 spartakusz
- 2016. május 19. 09:03:52
HA A NÉP FELETT URALKODÓ TÖRPE ERŐ MEGTEHETI - AKKOR A NÉP MIÉRT NE?

TUDJUK HOL VAN!
GYURCSÁNY IDŐBEN INDONÉZIÁBA ÉS ADÓPARADICSOMBA MENEKÍTETTÉK A KÖZTÖRVÉNYES POLITIKAI BŰNÖZŐK:
LÁSD:
4bu2016.01.31. 17:33:43

A Gyurcsány nyomdokain járó Orbán, a 856 millió dollárnak megy -e utána, amit még Gyurcsány vitt oda, vagy újabb vagyon megy oda ?
Az ottani viszonyok kedveznek a vagyonok eltűntetésében, lásd Putyinnak is arra felé vannak a dollár milliárdjai...."
ITT:
http://www.origo....nezia.html
ÉS ITT:
https://internetf...adocsalok/VAN KÉRDÉS? LEGYEN MERT VANNAK MÉG HELYEK AMIT MÉG NEM TUDUNK!
ID. KISS LÁSZLÓ
2 #4 gerry
- 2016. május 19. 09:20:40
"HA A NÉP FELETT URALKODÓ TÖRPE ERŐ MEGTEHETI..."

Spari, már megint miröl beszélsz? Ez egy, a világ felett uralkodó, egyáltalán nem törpe erõ!

Nézz már ki a fa mögül! :o
12 #5 spartakusz
- 2016. május 19. 12:10:47
ÉN 300 CSALÁD RÉMURALMÁRÓL AZ EGÉSZ FÖLDÖN!

SPARI!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,487,305 egyedi látogató