Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az FBI szerint terrortámadás volt a floridai lövöldözés - 50 halott

TanácsadásKerüljétek a buzitanyákat! A "templomokat" is.... Több mint 50 halottja van az orlandói merényletnek. Vizsgálják, hogy a támadónak Omar Mateennak voltak-e kapcsolatai szélsõséges iszlamista csoportokkal. Nem csak vaktában lövöldözött, túszait módszeresen végezte ki. A sebesültek közül többen még életveszélyben vannak.

Az FBI szerint az orlandói bár elleni támadás "jól szervezett és jól elõkészített" volt. Egyelõre vizsgálják, hogy merénylõnek milyen háttere lehetett - mondta Ron Hopper. Az FBI regionális irodájának munkatársa szerint vannak adatok arról, hogy a lövöldözõ férfi kapcsolatban állhatott dzsihadista terrorista csoportokkal. "De ezt egyelõre még nem mondhatjuk ki határozottan, minden lehetõséget vizsgálunk." A támadó Omar Mateen volt - írja a BBC. A 29 éves férfi nem szerepelt a terrorizmussal gyanúsítható személyek listáján, a helyszínre pedig pisztollyal és gépkarabéllyal érkezett.

Az ismert melegbár, a Pulse Club elleni támadást az FBI terrorakcióként kezeli. Hasonlóan nyilatkozott Jerry Demings, a megyei seriff is. A támadó nem helyi volt, és még csak nem is floridai, bár személyazonosságát még nem állapították meg.

Az orlandói rendõrség szerint több mint 50 halálos áldozata van a lövöldözésnek, és legalább 53 sebesültje. Közülük sokan életveszélyes állapotban vannak - mondta a polgármester, Buddy Dyer. A legtöbb sebesültet a közeli kórházi központba szállították, az ismerõsök és a rokonok is csak igazoltatás után mehetnek be az épületbe.

Amikor a merénylõ lövöldözni kezdett, a szórakozóhelyen szolgálatot teljesítõ rendõr azonnal használta a fegyverét, de nem sikerült leterítenie a férfit. A támadó a tûzharc után elkezdte kivégezni a túszokat. A rendõrségi kommandó reggel ötkor lépett közbe, és hat óra elõtt pár perccel jelentette, hogy a merénylõt agyonlõtték. A lövöldözõ egy rendõrt is eltalált - õt a kevlarból készült sisakja mentette meg - írta a Twitteren az orlandói rendõrség. A szétlõtt sisakról egy fotót is közzétettek.


Megszólalt az apa

A kommandósok körülbelül 30 embert menekítettek ki a klubból.

Az NBC azt állítja, hogy beszélt a támadó apjával, aki azt mondta, nem tudták, mire készül a fiuk, és õket is annyira sokkolta az eset, mint az egész országot. “Ennek semmi köze a valláshoz” - mondta Omar apja. Szerinte a fia “nagyon dühös lett”, amikor néhány hónapja Miamiban két férfit látott csókolózni.
Rendkívüli állapot

A politikusok közül elsõként Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje reagált. "Szörnyû lövöldözés Orlandóban. A rendõrség lehetséges terrorizmus ügyében nyomoz. Sok a halott és a sebesült" - írta Trump. Neil Combee, Florida állam törvényhozásának képviselõje "radikális iszlám terroristák támadásáról" írt bejegyzésében.

A floridai kormányzó és az orlandói polgármester is rendkívüli állapotot hirdetett ki.

A kórházak önkéntes véradókat keresnek - jelentette a helyi média. Azt kérték az önkéntesektõl, hogy ne a kórházakba, hanem a vérbankokba menjenek.
Szívszorító nap

Eleget tudunk ahhoz, hogy elmondhassuk: ez terror- és gyûlöletcselekmény - mondta Barack Obama. Az amerikai elnök szerint ez szívszorító nap a meleg, biszexuális és transznemûek (LGBT) közösségének. Obama szerint egyelõre nem lehet egyértelmûen megítélni a támadó indítékait.
Link

Hozzászólások

33 #20 vizilo
- 2016-06-15 18:11
Álitolag 5 merénylö volt ( CIA ) csak rá kenték a muzulmánrahttp://www.paulcr...g-roberts/
267 #21 Perle
- 2016-06-15 22:55
Tenor támadás lesz a szíájé szerint Varsó, Budapest, Berlin és Bukarest ellen július végén rendezendõ katolikus ifjusági találkozó idején.
http://www.thenew...ror-attack

Lengyelország 4 amerikai harcigépet küld az iszlam állam ellen.
http://www.thenew...ATO-summit
Jöhet majd délrõl az ellentámadás a visegrádi országok ellen.
:o Igy kell bevonzani a szélsõségesek ostromát.s_beszel
267 #22 Perle
- 2016-06-22 13:38

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,742,997 egyedi látogató