Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az FBI szerint terrortámadás volt a floridai lövöldözés - 50 halott

TanácsadásKerüljétek a buzitanyákat! A "templomokat" is.... Több mint 50 halottja van az orlandói merényletnek. Vizsgálják, hogy a támadónak Omar Mateennak voltak-e kapcsolatai szélsőséges iszlamista csoportokkal. Nem csak vaktában lövöldözött, túszait módszeresen végezte ki. A sebesültek közül többen még életveszélyben vannak.

Az FBI szerint az orlandói bár elleni támadás "jól szervezett és jól előkészített" volt. Egyelőre vizsgálják, hogy merénylőnek milyen háttere lehetett - mondta Ron Hopper. Az FBI regionális irodájának munkatársa szerint vannak adatok arról, hogy a lövöldöző férfi kapcsolatban állhatott dzsihadista terrorista csoportokkal. "De ezt egyelőre még nem mondhatjuk ki határozottan, minden lehetőséget vizsgálunk." A támadó Omar Mateen volt - írja a BBC. A 29 éves férfi nem szerepelt a terrorizmussal gyanúsítható személyek listáján, a helyszínre pedig pisztollyal és gépkarabéllyal érkezett.

Az ismert melegbár, a Pulse Club elleni támadást az FBI terrorakcióként kezeli. Hasonlóan nyilatkozott Jerry Demings, a megyei seriff is. A támadó nem helyi volt, és még csak nem is floridai, bár személyazonosságát még nem állapították meg.

Az orlandói rendőrség szerint több mint 50 halálos áldozata van a lövöldözésnek, és legalább 53 sebesültje. Közülük sokan életveszélyes állapotban vannak - mondta a polgármester, Buddy Dyer. A legtöbb sebesültet a közeli kórházi központba szállították, az ismerősök és a rokonok is csak igazoltatás után mehetnek be az épületbe.

Amikor a merénylő lövöldözni kezdett, a szórakozóhelyen szolgálatot teljesítő rendőr azonnal használta a fegyverét, de nem sikerült leterítenie a férfit. A támadó a tűzharc után elkezdte kivégezni a túszokat. A rendőrségi kommandó reggel ötkor lépett közbe, és hat óra előtt pár perccel jelentette, hogy a merénylőt agyonlőtték. A lövöldöző egy rendőrt is eltalált - őt a kevlarból készült sisakja mentette meg - írta a Twitteren az orlandói rendőrség. A szétlőtt sisakról egy fotót is közzétettek.


Megszólalt az apa

A kommandósok körülbelül 30 embert menekítettek ki a klubból.

Az NBC azt állítja, hogy beszélt a támadó apjával, aki azt mondta, nem tudták, mire készül a fiuk, és őket is annyira sokkolta az eset, mint az egész országot. “Ennek semmi köze a valláshoz” - mondta Omar apja. Szerinte a fia “nagyon dühös lett”, amikor néhány hónapja Miamiban két férfit látott csókolózni.
Rendkívüli állapot

A politikusok közül elsőként Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje reagált. "Szörnyű lövöldözés Orlandóban. A rendőrség lehetséges terrorizmus ügyében nyomoz. Sok a halott és a sebesült" - írta Trump. Neil Combee, Florida állam törvényhozásának képviselője "radikális iszlám terroristák támadásáról" írt bejegyzésében.

A floridai kormányzó és az orlandói polgármester is rendkívüli állapotot hirdetett ki.

A kórházak önkéntes véradókat keresnek - jelentette a helyi média. Azt kérték az önkéntesektől, hogy ne a kórházakba, hanem a vérbankokba menjenek.
Szívszorító nap

Eleget tudunk ahhoz, hogy elmondhassuk: ez terror- és gyűlöletcselekmény - mondta Barack Obama. Az amerikai elnök szerint ez szívszorító nap a meleg, biszexuális és transzneműek (LGBT) közösségének. Obama szerint egyelőre nem lehet egyértelműen megítélni a támadó indítékait.
Link

Hozzászólások

267 #20 Perle
- 2016. június 15. 15:49:39
Már a feleséget is letartóztatták, mert kiderítették róla, hogy palesztin gyökerei vannak, bár Kaliforniában született.

Ezzel egyidejűleg, teljesen véletlenül, Izrael elzárta 40 napra a vizet Ciszjordániában a palesztin lakosság elől.
Velük egyenlőre nem szolidarít senki.:o
131 #21 lalapapa
- 2016. június 15. 16:03:36
a kerdes nem egyszeru,
hogy mert karosodik az emberiseg
a sok mergezett kajatol
az egyebb electromos hullamoktol

de
egyik ismerosom lanya lett leszek bika
nem cicazok
szerencsetlen,
mikor baba volt a kezemben tartottam,

gondoljunk bele
a gyerekeink valtoznak ugy gondolatainkba
hogy mellyebben karosodnak
es a sajat nem lett az izgato,

ki meg nem halott vagy tudott rola
akkor lehet at lehet olvasni,
valojaban mirol van szo,

:os_hihi

https://www.googl...++g+pontja
267 #22 Perle
- 2016. június 15. 16:31:47
Érdekes módon a nemi elváltozás okát nem is kutatják. Milliárdokat költenek egyéb kutatásokra, csak erre nem. A hatalomnak nagyon is megfelel, ha a sem nem nő, se nem férfi lakosság száma gyarapodik.
Vagy tudják az okát, titkolják, és tudatosan idézik elő gyógyszerekkel, kozmetikumokkal, élelmiszer adalékokkal, hormonos vizekkel....
33 #23 vizilo
- 2016. június 15. 18:11:05
Álitolag 5 merénylö volt ( CIA ) csak rá kenték a muzulmánrahttp://www.paulcr...g-roberts/
267 #24 Perle
- 2016. június 15. 22:55:30
Tenor támadás lesz a szíájé szerint Varsó, Budapest, Berlin és Bukarest ellen július végén rendezendő katolikus ifjusági találkozó idején.
http://www.thenew...ror-attack

Lengyelország 4 amerikai harcigépet küld az iszlam állam ellen.
http://www.thenew...ATO-summit
Jöhet majd délről az ellentámadás a visegrádi országok ellen.
:o Igy kell bevonzani a szélsőségesek ostromát.s_beszel
267 #25 Perle
- 2016. június 22. 13:38:07

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
2,487,317 egyedi látogató