Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem megbízhatóak az öngyilkossági kockázatot vizsgáló eszközök

TanácsadásSimán! Kollektív ÖGY, amit ez a csürhe művel, de nem csodálom, ha egy "Allah Akbar!" kezdetű kiáltás és a "Paradicsom" ígérete sokat lendít a dolgon. Bár értelmes semmi, de ezzel nagyjából le is fedtük az élet értelmének egészét is. Megbízhatatlanok a mentális betegségben szenvedők öngyilkossági kockázatát vizsgáló eszközök egy új elemzés szerint - írta a ScienceDaily tudományos-ismeretterjesztő portál.
Nem megbízhatóak az öngyilkossági kockázatot vizsgáló eszközök

Az átfogó analízist Matthew Large, az ausztrál Új-dél-walesi Egyetem pszichiátriai tanszékének professzora vezette és a PLOS ONE tudományos lap ismertette.

Megállapították, hogy az öngyilkossági kockázatot felmérő eszközöknek nem sikerült megjósolniuk az öngyilkosság bekövetkeztét, továbbá nem találtak bizonyítékot arra, hogy a tudomány előrehaladt volna az elmúlt fél évszázadban ebben a kérdésben.

A kutatók azt vizsgálták, hogy mekkora az öngyilkosság esélye a nagy kockázatúnak, valamint az alacsony kockázatúnak ítélt kategóriákban, és azt, hogy mekkora az öngyilkosságok aránya a két csoportban. Elemeztek minden hosszú távú kutatást, amely az elmúlt ötven évben a világon készült, összesen 37-et.

Azt találták, hogy nincs megbízható módszer az öngyilkossági kockázat felmérésére: az öngyilkosságok fele az alacsony kockázatúnak ítélt csoportokban történt, míg a magas rizikójú kategóriákba sorolt betegek 95 százaléka nem követett el öngyilkosságot.Link

Hozzászólások

120 #1 Vakeger
- 2016. június 14. 15:33:21
Ekkora süketelést régen olvastam. Lehet olvasni sem tudok..., érteni aztán végképp nem tudom, amit olvasok. Talán a tutira olvasni nem tudók azon táborába tartozom akiknek a 95%-a biztosan tud olvasni. Vagy fordítva! Doktor úr olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?
s_hihi
267 #2 Perle
- 2016. június 14. 22:20:57
Egy megbízható módszer azért van, ha azt kutatják, hogy az öngyilkossági hajlamot erősítő gyógyszereket szedők hány százaléka tett ilyen ÖGY kísérletet. Ez eszköz nélkül is kideríthető.Eszközzel szándékot mérni azért még odébb van, ha csak nem " beprogramozott" betegről van szó.
Ellenőrizni kellene folyamatosan a mentális betegeket azért is, hogy másokban ne tegyenek kárt. Ezt azonban csak úgy lehet véghezvinni, ha nem kergetik ki őket a szélsózsa minden irányába, ahogy a bezárt budai intézet betegeivel tették.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
2,486,197 egyedi látogató