Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A vizsolyi patikus tízezreknek adott vény nélkül tudatmódosító szereket

TanácsadásVizsoly? Attila Pataika? Tudatmódosító szerek? Tán nem az a hírös magyar nyelvű biblija miatt van? NLP a javából. Egyébként két hete "szopik" minden patika az oep ellenőrzés miatt, mert januártól minden kiadott pelenka recipéjét, szerződéseket ellenőriznek és ez nekünk is qva sok munkába került idáig. Kezdődik a "visszaállamosítás"..., egyébként meg nagyon sok a "csaló" patika (feltételezem, a zöme zsidó tulaj, mert a kamara és a "szakmai krém" teljes mértékben hibrid. Az oep is.

Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és 5 millió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mert a patika vényköteles gyógyszereket adott ki vény nélkül.

Patikabezáratás nagyon ritkán történik Magyarországon közölte Dr. Pozsgay Csilla az OGYÉI főigazgatója. A tisztigyógyszerészek a gyógyszerek kiadására vonatkozó jogszabályok ismételt és súlyos megsértését tapasztalták Vizsolyban.

Az OGYÉI szakemberei helyszíni ellenőrzéseik alkalmával a 2015. január 1. és 2016. február 26. közötti időszak forgalmi adatait vizsgálták. Ez idő alatt 28 féle, összesen 23.758 doboz vényköteles gyógyszer vény nélküli kiadása igazolódott, melyekből 21 készítmény (18.157 doboz) pszichotróp 4-es listába tartozik.

Ezeket a gyógyszereket kizárólag vény ellenében adhatták volna ki a patikában.

A vizsolyi gyógyszertárat bezárták, mert húszezer doboz olyan gyógyszert adott ki a patikus, amik komoly tudatmódosító szerek
Forrás: Dreamstime

A legnagyobb mennyiségben Xanax-ot (9037 dobozt), Rivotrilt (6531 dobozt), Epheritet (5488 dobozt), Frontint (2205 dobozt) és Dormicumot (263 dobozt) értékesített jogszerűtlenül a patika. A vény nélkül kiadott tételek listáján megtalálható a Contramal, az Eunoctin, a Germicid, a Helex, a Noacid, a Peritol, a Proviron, a Ralgen, a Seduxen, a Stilnox és a Zopigen is.

A gyógyszertár a vizsgálat alapján mindösszesen 26,5 millió forint értékű vényköteles gyógyszer kiadása során követett el szabálysértést.
Forrás: Thinkstock

A hatósági ellenőrzés során a patika vezetője nem tudta bemutatni a vényköteles gyógyszerek vény nélküli kiadását rögzítő nyilvántartását, így a gyógyszert átvevő személyek azonosítására nem volt lehetőség. A patika élén álló gyógyszerész állítása szerint a gyógyszereket 20-30 környékbeli, vizsolyi, vilmányi, hernádcécei lakos részére adta ki, ám mint mondta:
név szerint nem ismerte őket, csak látásból”.
Ezek a szerek olyanok, mint a drog

Ez azért is súlyos probléma, mert a gyógyszertárból a betegekhez kerültek olyan szigorú orvosi kontrollt igénylő készítmények, melyek a megfelelő orvosi ellenőrzés teljes hiánya miatt fokozott egészségügyi veszélyhelyzetet jelentenek. Ezeknél a szereknél kiszámíthatalan hatások, gyógyszerfüggőség alakulhat ki és veszélyes kölcsönhatásban állnak az alkohollal – mondta dr. Pozsgay Csilla.
Link

Hozzászólások

12 #20 spartakusz
- 2016. július 02. 15:18:56
GERRY - MINDEN KÉRDÉSEDRE MEGKAPOD A VÁLASZT - EMAILT KÜLDTEM.
Az hogy több a lány mint a fiú én gondoltam...
spari...
2 #21 gerry
- 2016. július 02. 15:41:05
kakukk - most, hogy mondod...

(Még jó, hogy egyiket se használom! A bõröm finom és hamvas, ránctalan, foltnélküli, fogása selymes és nem kellett felvarrnom semelyik testrészemet, viagrát még nem próbáltam, nem iszok, nem dohányzok, nem... izé nõzni nõzök de csak módjával... a Rákot csak fõzve szeretem, de csak kétszer ettem életemben illetve többnyire Crevette-ami a rákok egy pucér formája és általában ehetõ

A rák meg duguljon el... :D ... üdv Cuculus canorus!

---------------------------------
Itt is lehet kapni ... azt olvasom, hogy a nõk mellét lágyan be kell masszírozni - kétszer reggel és este és ez nagyon tetszik nekik....

...remélem nem rákkeltõ! De veszek egyet és átmegyek kuruzslóva! Körbejárom a környéken élõ nõket és masszírozást vállalok... bízom benne, hogy ennyit megér a királynõi vizelet :D

http://www.ishi-s...918.3.html
116 #22 livia
- 2016. július 03. 00:42:32
Vazul! Én a kutyáimat befogadtam, ráadásul nem is kis korban, mellesleg sose vettem kutyát. Ja,és én sose féltem, vagy félek a vihartól, vagy egyébként is. A kutyák intelligensek, csak az egyikük születetten epilepsziás, túltenyésztésből öröklött, no, és keverék, dobi, meg agár, és remeg a szeretetért. A másik raszta, puli, vagy pumi, no meg valami fehér keverék, a noé-ból kihozva, a macska kidobott, halálraítélt nőstény volt, ma már egy környékbeli szeretett, szinte mindenkinek kéjelgő, méltóságos úrihölgy-macska. No, nálunk azért tényleg senki se fél semmitől, a gyerekeim sportolók voltak, az unokáim se fosósak. A vihartól csak számítástechnikailag tartok, mert ezen dolgozok, aztán már nem egyszer megjártam, hogy egy vihar, vagy áramtúlterhelés-kimaradás rásegített egy túlfeszített munkára úgy éjjel-nappal.. Bár már az elektromos dolgokat az idén rendbe hoztuk, de hiába velünk együtt a ház is öregszik. Mellesleg sevenalt szed, seduxent csak rohamkor. Muszáj, no és túltenyésztés miatt, no meg környezeti ártalom miatt egyre több az ideges állat is. Nem csak az emberek gorombulnak be. Felénk a kutyák remekül szirénáznak, már akkor is, ha mi még nem halljuk. Érdekes, a mieink ebből kimaradnak. Ez is vérmérséklet, no meg fajta függvénye. Viszont már akkor is ugatnak, ha én semmit se látok. A szomszéd kutyái meg ilyenkor csöndesek. Viszont hozzánk be lehet jönni nyugalomban, a szomszéd kutyáit el kell zárni, már a postást is megharapták.No, és intelligensek, és hatalmas lelkük van.
12 #23 spartakusz
- 2016. július 03. 06:46:41
GERRY MEGKAPTAD AZ EMAILOM?
SPARI....
2 #24 gerry
- 2016. július 03. 07:17:08
Spari - igen. a beírt Linkböl kitalálhattad volna (#22 végén)... a többi ugyanaz volt amit leirtál itt az oldalon is.
Viszont - nem lesz belõlem otthoni méregkeverõ ráadásul sok virágnak, növénynek nem is tudom mi a neve német területen... s ha a google (aki a barátunk,) véletlenül patkányméregnek fordítja le mondjuk az akácméz alkotóelemet akkor az lesz az utolsó kotyvalék amit megcsócsáltam rövid kis életemben...

Különben is - kakukk (ö tudja,) még kideríti, hogy - valamelyik adalék rákkeltõ... és a felébresztett folyami rákok nagyon veszélyesek tudnak lenni, amikor támadnak. Az a nagy ollójuk csak úgy nyirbálja az emberek életfonalait.

Szóval - én inkább hiszek az orvosomnak.s_hihi
12 #25 spartakusz
- 2016. július 03. 08:15:35
Gerry értelek - én is így voltam a ambróziával - azaz a parlagfűvel - de azt mondtam magamban - ha megdöglök az csak jót tesz velem, mert olyan beteg voltam és megettem, amióta elfogyott visszaestem de a nejem szedett múltkor és elkezdtem szedni enni újból - mától - teának is jó - szóval igazad van, mindent nem szabad elhinni - nekem is ez az álláspontom - de régen nagyon régen nem voltak gyógyszerek - fűben fában - iszapban stb-ben volt és ma is van az orvosság!
üdvözlettel: id. Kiss László
2 #26 gerry
- 2016. július 03. 11:56:57
kakukk - úgy gondolod?
Ilyen karakterrel aki kivágja a rezet, hogy is vitatkozhatnék?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,487,387 egyedi látogató