Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: az EU elvesztette globális szerepét

TanácsadásHűbammeg, mikor, hol? Észre sem vettem. De jó, hogy szólsz g.ci! Így már egész más tészta. Miért nem olvastad az eredeti szövegedet, eredeti nyelven? Oroszul. Ennyi komoly fakofát. A varsói visegrádi kormányfői találkozó megteremtette az alapját annak, hogy a szeptemberi pozsonyi uniós-csúcstalálkozón a V4-ek közös európai programmal lépjenek fel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét.


A lehető legrosszabb válaszok

Orbán Viktor szerint az unió azért jutott ebbe a drámai helyzetbe, és minősült vissza regionális szereplővé, mert az Európai Bizottság a migráció kérdésében a lehető legrosszabb válaszokat adta, és ezzel aláásta az egyik uniós állam tagsági viszonyát. A magyar miniszterelnök szerint most azt kell megmondani, mit kell tenni az uniónak annak érdekében, hogy ismét globális szereplővé válhasson.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszél a visegrádi országok miniszterelnökeinek találkozója után tartott sajtóértekezleten Varsóban 2016. július 21-én (MTI/EPA/Pawel Supernak)

A csúcs megteremtette a V4-ek közös európai programjának alapját

A csütörtöki visegrádi kormányfői találkozó megteremtette az alapját annak, hogy a szeptemberi pozsonyi EU-csúcstalálkozón a V4-ek közös európai programmal lépjenek fel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban, a kormányfői csúcsot lezáró közös sajtóértekezleten.

Robert Fico szlovák, Bohuslav Sobotka cseh, Beata Szydlo lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök (b-j) sajtótájékoztatót tart a visegrádi országok miniszterelnökeinek varsói találkozóján 2016. július 21-én (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A kezdő lépést megtettük

Az alapvető értékek terén, mint például a nemzeti hagyományok, kereszténység, biztonság, alapvetően eddig is egyetértés volt a visegrádi országok között – tette hozzá Orbán. A csütörtöki csúcson arról egyeztettek, hogy ezt a jövőt, ezt az Európát megpróbálják közösen képviselni Pozsonyban – mondta. Ennek érdekében a következő hetekben komoly munkát kell még végezni, “de a kezdő lépést megtettük” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az EU-nak tisztáznia kell álláspontját a migráció ügyében

Az Európai Uniónak tisztáznia kell álláspontját a migráció ügyében, mert jelenleg nem beszél őszintén és tisztán, nem mondja meg, hogy mi a célja – állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar álláspont világos: az illegális bevándorlást európai területen kívül kell megállítani, ott kell felállítani a menekülttáborokat, és ott kell benyújtani a menedékkérelmeket – folytatta Orbán Viktor. Elfogadhatatlan az Európai Bizottságnak a menekülthelyzet reformjára tett új hétpontos javaslata – szögezte le. “Nem akarunk lemondani a szuverenitásról, a határvédelemről” – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EB javaslatai “szisztematikusan felszámolják ezeket”.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a migráció és a terrorveszély növekedése között egyértelmű összefüggés van. Hozzátette: aki tagadja ezt, az árt az európai polgárok biztonságának.

A migránsok valójában áldozatok, de a migráció veszélyforrás – fogalmazott a kormányfő.

Elmondta: csütörtökön arra kérte fel visegrádi partnereit, hogy a július elején bevezetett, a mélységi őrizettel járó magyar határellenőrzési rendszert újabb kontingensekkel támogassák.

Szydlo: az EU ma nem teljesíti az európaiak elvárásait

Az intézményesített EU ma nem teljesíti az európaiak elvárásait, a brit kilépésről szóló népszavazás után ezért Európában új megvitatandó kérdéskört kell nyitni – jelentette ki a lengyel kormányfő a csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. “Az Európai Unió (EU) érték az európaiak számára, melyet őrizni kell, de változtatni is kell rajta” – hangsúlyozta Beata Szydlo.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Lehetőség az EU működésének megváltoztatására

Úgy vélte, a brit népszavazás eredménye lehetőséget jelent az EU működésének megváltoztatására úgy, hogy “jobban vegye figyelembe a szuverén nemzeti parlamentek döntéseit, és kevésbé foglalkozzon saját intézményes működésének kérdéseivel”.

A V4-ek nagyon aktívak lesznek az EU előtt álló változások során, olyan javaslatokkal állnak elő, melyek révén az európai közösség erősebbé válik – helyezte kilátásba Szydlo. Elmondta: a hétfőn elfogadott közös nyilatkozatban a visegrádi kormányfők aláhúzzák: amennyiben az EU “globális partner” akar lenni, a Brexit után a 27 tagállam “jól funkcionáló együműködésén” kell alapulnia.

“Az EU érték az európaiak számára, amelyet őrizni kell, de változtatni is kell rajta” – hangsúlyozta a lengyel kormányfő. Úgy vélte, hogy a brit népszavazás eredménye lehetőséget jelent az EU működésének megváltoztatására úgy, hogy “jobban figyelembe vegye a szuverén nemzeti parlamentek döntéseit, és kevésbé foglalkozzon saját intézményes működésének kérdéseivel”. Az uniós intézmények nem lehetnek olyan partnerek, melyek “fenntartások nélkül rákényszerítik akaratukat” a nemzeti parlamentekre – tette hozzá.

A kidolgozandó uniós reformoknak azt kell biztosítaniuk, hogy az EU alapját képző négyfajta szabadság – a szabad áru-, és tőkemozgás, a szolgáltatásnyújtás szabadsága, valamint a szabad munkaerőáramlás – érvényesülhessen – fejtette ki Szydlo.

A szükséges változások közül Szydlo kiemelte “a tagállamok erősebb felügyeletét az uniós döntéshozatali folyamatokban”, és ezzel ellentétes példaként az Európai Bizottság szerdai döntését hozta fel, miszerint a testület a tagállamok egy jelentős részének tiltakozása ellenére változatlan formában fenntartja a kiküldetési irányelv módosítására vonatkozó javaslatát.

Fico: a magyar kormány számíthat Szlovákia segítségére

A magyar kormány számíthat Szlovákia segítségére a határvédelemben – jelentette ki a szlovák kormányfő. Robert Fico a migránsválsággal összefüggésben helyezte kilátásba a Magyarországnak a határvédelemben nyújtandó további szlovák segítséget, rámutatva: a két ország között eddig is nagyon hasznos volt az együttműködés e téren. A szlovák kormányfő a migránsválsággal kapcsolatban, a bevándorlással járó biztonsági kockázatok növekedésére utalva úgy vélekedett, hogy a veszélyekről végre nyíltan kellene beszélni.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. július 21. 20:00:44
csehek támogatják az eutanáziát, az abortuszt és a halálbüntetést

Közélet Külpolitika HÍR Csehország halálbüntetés eutanázia abortusz közvélemény-kutatás

Az utolsó kivégzés 1989-ben volt.

A csehek 58 százaléka támogatná, ha a jogrendbe visszakerülhetne a halálbüntetés, 35 százalékuk viszont ellenezné - derült ki a CVVM júniusi felmérése szerint a megkérdezettek. Csehországban 1990-ben törölték el a halálbüntetést. Az utolsó kivégzést 1989. február 2-án hajtották végre: felakasztottak egy ötszörös gyilkos férfit.http://vs.hu/koze...main#!s309

Ha Trump elnök lesz, nem segít a NATO-tagoknak támadás esetén

Az Egyesült Államok nem sietne szövetségesei segítségére, ha Donal Trump lenne az elnök, számára ugyanis az amerikai ügyek élveznek prioritást, mondta a Republikánus párt jelöltje.

Trump megjegyzései totálisan ellentétben állnak a NATO kollektív védelmi alapelvével, amit a hidegháború kezdetén fogadta el. Szerinte ugyanis az USA-nak előbb “saját rendetlenségét kell eltakarítania”, mielőtt külföldi partnerein segít. http://24.hu/kulf...as-eseten/


Orbán Viktor: Segítség!
hirdetés

A lengyel fővárosban csütörtökön a visegrádi négyek kormányfői elsősorban a Brexit utáni helyzetről, az Európai Unió jövőjéről, továbbá a migránsválságról tárgyaltak. Tanácskozásukról a vendéglátó, Beata Szydlo tájékoztatta a sajtót. A lengyel miniszterelnök asszony az MTI tudósítása szerint hangsúlyozta: „ Az intézményesített Európai Unió ma nem teljesíti az európaiak elvárásait. Ugyanakkor az EU érték az európaiak számára, melyet őrizni kell, de változtatni is szükséges rajta." http://nol.hu/kul...eg-1624589

Lukasenkát, Putyint és Porosenkót is kritizálta: ő a Kijevben tegnap felrobbantott újságíró

Egyszerre volt kérlelhetetlen kritikusa Aljakszandr Lukasenka fehérorosz, Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnöknek. Ez külön-külön sem életbiztosítás. Ki volt a tegnap meggyilkolt újságíró, Pavel Seremet?

Autójába rejtett robbanószerkezettel gyilkoltak meg szerdán Kijevben egy ismert, évek óta Kijevben élő, orosz állampolgárságú újságírót, Pavel Seremetet, az Ukrajinszka Pravda hírportál munkatársát.http://valasz.hu/...iro-119652

A magyarság őstörténetére utaló leleteket találtak Kazahsztánban

A magyarság őstörténetével feltételesen kapcsolatba hozható leleteket találtak a régészek a mai Kazahsztán északnyugati, valamint a Kaukázus északi részén is – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) csütörtökön az MTI-vel.

Aktobe környékén a múlt század vége óta egyre nagyobb számban kerülnek elő olyan sírleletek – övdíszek és lószerszámok tartozékai -, továbbá kerámiák és ékszerek, amelyekhez hasonlókat korábban csak jóval északabbra, a Káma medencéjében, Ufa környékén, valamint Délnyugat-Szibériában találtak.http://magyaridok...an-855667/
8 #2 miskolcilaci
- 2016. július 21. 20:28:22
Oda mész, ahová való vagy az eu-val együtt.
kepfeltoltes.hu/160720/0_orban_behalt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
240 #3 trk
- 2016. július 21. 21:52:13
Türk Attila? MTA? A magyarok így a magyarok úgy.. Több, mint gyanús.. A kárpát medence akkoriban mindenféle művelés nélkül eltarthatott 1-2millió embert. Az M0-s építésekor derült ki, hogy a keleti rész kb ugyanolyan sűrűn lakott volt az újkőkortól kezdve, mint most...
238 #4 bivaly
- 2016. július 22. 00:52:30
Te szerencsétlen tahó ! Mikor volt az EU-nak politikai súlya ? Ez csak egy zsidók vezette csicska képző, pár millió rabszolgával ! Globális szerep ? Te állandóan beteg vagy. A legnagyobb hibád egyébként, hogy valakinek képzeled magad . Jut eszembe, éjszakánként leveszed magadról a drótokat ? Tudod, amin rángatnak napközben !
329 #5 gutai zub
- 2016. július 22. 06:38:29
A nagyon meghülyült világ

A teljes elhülyülést talán az usa mostani elnökválasztása bizonyítja legjobban:

Az elnökségre két aspiráns harcol jelenleg. Egy kivénhedt 70 éves idegbeteg leszbi, és egy narancs hajú önimádó vén bohóc.

Igérnak fűt fát, pénzt virágot békességet mindenkinek.
Az elhülyített közönség szinte már látja az igeért terülj terülj asztalkámat kedvencétől, rá kell szavazni: ennyi az egész.

Pedig rótcsild bácsi már nagyon régen megmondta: csak legyen nálam az ország pénze, és nem érdekel, hogy ezek az agymosott hülyék kit választanak meg királynak.
154 #6 kakas
- 2016. július 22. 17:59:51
http://nyugatifen...oljatok_ki 65.media.tumblr.com/bd01e059bff465ce9abd37323103229f/tumblr_mqb2kyBKlr1rih7vko1_500.jpg67.media.tumblr.com/0991f00bf43d7160c9261799ef1f06fc/tumblr_oapm54ZUnI1s4ew3vo1_1280.jpg 'mongyuk annyira mán nemkell'...
120 #7 Vakeger
- 2016. július 22. 19:37:04
Mi ez a nyugati fény? A "fény" nyugaton veszett eddig mindig el...
267 #8 Perle
- 2016. július 24. 08:42:04
Most lesz még csak valóban globális, ami a külkereskedelmet illeti.
Zöld utat adott az Európai bizottság a GMO-s szójának, emberi és állati takarmányozásra.
Eddig is jött be állati takarmány, csak mélyen hallgattak róla.
http://economicti...340096.cms

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,486,735 egyedi látogató