Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Náci múltú cégek szállítják Izraelnek a gázmaszkokat

TanácsadásMeglepõdtetek? Ugye azé nem! Há' mindegyik "nagy múltú náci" cég zsizsik vezérkarral van, volt kitömve és ezt ki ne tudná jobban, mint ez a rühes parazita zsidó csorda. Az egykori náci Németországot hadianyaggal ellátó cégektõl szerzi be Izrael évtizedek óta tudtán kívül a gázmaszkokat – tárta fel szerdán gazdasági mellékletében a Jediót Ahronót címû helyi újság.

A védelmi minisztérium, a rendõrség, a Sin Bét belbiztonsági szolgálat, az izraeli vasút, a büntetés-végrehajtás, és még a tûzoltóság is évtizedek óta két olyan német vállalattól szerzi be a gázmaszkokat, amelyekrõl a Jad Vasem Holokauszt Emlékintézet egyik kutatója kiderítette, hogy a náci Németország hadianyag-ellátójaként õk szállították a gázmaszkokat nemcsak a német katonáknak, hanem az auschwitzi gázkamrát mûködtetõ SS-õröknek is.

A Jediót Ahronót értesülése szerint 1967, a hatnapos háború óta vásárolja Izrael a Lübeckben székelõ Drager és a jelenleg amerikai MSA nevû, de régebben Auer néven futó, és részben ma is Berlinben mûködõ cégektõl ezt a terméket.

A sokéves üzlet nyomán ezek a megbízható és kipróbált vállalkozások pályáztatás nélküli, állandó ellátói az izraeli biztonsági szerveknek. A nácikkal való kapcsolataikra egy olyan új történeti kutatás derített fényt, amely a gázkamrák náci felügyelõi által használt gázmaszkok eredetét vizsgálta.

Egy történész kiderítette, hogy a Drager cég GM38 márkájú, rendkívül fejlett, sokszor mikrofonnal is ellátott gázmaszkját használták a németek, és a Ciklon B gáz ellen védõ szûrõket az Auer gyár szállította hozzá.

A gázmaszk egykori használati utasításában többek közt ez is szerepel: “a Ciklon gáz használatakor csak az Auer gyár különleges, J betûs szûrõjét alkalmazza. Ha gázszivárgást észlel a maszkon, azonnal hagyja el az épületet, cserélje ki a filtert, miután ellenõrizte és beállította a maszk szélességét.”

Az 1991-es Öböl-menti háború, a vegyi fegyverekkel való fenyegetettség óta Izrael minden polgárát ellátta gázmaszkkal, ami hatalmas, milliós nagyságrendû üzlet volt.

Legutóbb 2013-ban került sor ennek a gáztámadás elleni védelmi eszköznek a megújítására, amikor felmerült a szíriai polgárháborúban az ott elraktározott vegyi fegyverek esetleges bevetése, és Izrael lakói hosszú sorokban álltak maszkjaikért az átadó állomásokon, a postahivataloknál.

2014 januárjában Jeruzsálem bejelentette, hogy megszüntetik a gázmaszkok osztását, mert drasztikusan lecsökkent egy támadás esélye, ráadásul kétségbe vonható hasznosságuk ideggázok esetén, és nagyon drágák, darabonként 380 sékelbe, mintegy 27 ezer forintba kerülnek.

A Jediót Ahronóthoz érkezett válaszok alapján a tûzoltók és a mentõk szerint a világon fellelhetõ egyik legjobb minõségû, életmentõ eszközrõl van szó, de a tûzoltók nem javasolják a biztonságiaknak megvásárlását.

A védelmi minisztérium közölte a lappal, hogy mindeddig ismeretlen volt elõttük a két német vállalkozás háborús múltja.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-08-06 15:26
Ennyi erõvel melyik cég nem náci múltú ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
2,743,116 egyedi látogató