Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem fogott kezet izraeli ellenfelével az egyiptomi dzsúdós

TanácsadásHolnap meg kinyalja a seggét és bocsánatot is kér. Nem birkózni kell már ezekkel, hanem eltakarítani az írmagjukat is a Föld színéről...demokratikusan! Az egyiptomi Iszlam el-Sehabi nagy botrányt kavart azzal, hogy nem fogott kezet Or Sassonnal, miután izraeli ellenfele legyőzte őt a 100+ kilogrammos súlycsoport első körében a riói olimpia cselgáncstornáján.

A 32 éves egyiptomit előzetesen a közösségi oldalakon arra buzdították szurkolói, hogy ne álljon ki az izraeli dzsúdós ellen, mivel az az iszlám vallás megszégyenítése lenne. El-Sehabi ugyan kiállt, ám veresége után nem fogadta el legyőzője kézfogását, hanem fejét rázva elfordult tőle. A 2-es Karióka Aréna közönsége füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését az esetet követően.

Nicolas Messner, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) kommunikációs igazgatója az incidens után közölte, hogy a sportolóknak nem kötelező kezet fogniuk az IJF szabályai értelmében, pusztán meghajolni kell egymással szemben, amit El-Sehabi meg is tett. "Ugyanakkor az olimpia után meg fogjuk vizsgálni az esetet, és megnézzük, kell-e bármilyen intézkedést hoznunk az ügyben" - mondta Messner.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője, Mark Adams annyit mondott, hogy a küzdelem hevében történnek elfogadhatatlan dolgok. "Úgy véljük, hogy az olimpiai mozgalomnak nem falakat, hanem hidakat kell építenie" - tette hozzá.

A mérkőzést ipponnal megnyerő Or Sasson további két győzelemmel bejutott a péntek esti elődöntőbe.
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016. augusztus 14. 08:02:11
267 #2 Perle
- 2016. augusztus 14. 22:51:07
Egy jewdóssal, akik ráadásul ifjabb Sas Orrnak hívnak? Én megértem az egyiptomit..Bár kézfogás után mehetett volna wash and go,
267 #3 Perle
- 2016. augusztus 15. 22:48:15
Annak ellenére, hogy nem kötelező a kézfogás, már meg is büntették az egyiptomi sportolót. :o
http://www.interf...016/523725

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,486,751 egyedi látogató