Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Itt a baj: nanocsöveket találtak gyermekek tüdejében

TechnikaAzok a fránya nano-izék, amiket csak úgy felszív az ember...és ki tudja honnan kerülnek a légtérbe, hacsak nem a vegyipermetből. De ugye lehet ott más is. Mi még? Mi nem? Szén nanocsöveket mutattak ki Párizsban élő gyermekek tüdejében, és ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű szennyeződést mutatnak ki emberekben. Várható volt, hogy ez bekövetkezik, mert már akkor felmerültek aggályok a nanoszerkezetekkel kapcsolatban, amikor a tudósok még csak vizsgálták a rendkívül erős és könnyű anyagok felhasználási lehetőségeit. Azóta kiderült, hogy a számítástechnikában, a ruhagyártásban és az egészségügyben is hasznosak a nanocsövek.
Begyűjtötte a biológiai porszívó

Fathi Moussa és kollégái a Paris-Saclay egyetemen 64 asztmás gyermek légzőrendszeréből vett folyadékmintát, és mindegyikben találtak szén nanocsöveket. Öt másik gyermeknél a tüdőből kinyert makrofágban is megtalálhatók voltak - ezek az immunsejtek távolítják el a testünkből a nem odatartozó parányi részecskéket.
000 Par8097198
Fotó: Patrick Kovarik

A tudósok nem vizsgálták a tüdőben talált szennyezés és a gyermekek betegsége közötti összefüggést, de az asztmásokról sejthető, hogy fokozottan érzékenyek az ilyesmire, mert a makrofágjaik kevésbé tudják eltávolítani a szennyezéseket. Fennáll a veszélye annak is, hogy a nanocsövekhez más anyagok tapadnak - tette hozzá Moussa.

Hogy mi okozhatta a szennyezést, azzal kapcsolatban óvatosan kell fogalmazni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a nanotechnológiás eszközeink a ludasak ebben. Moussa csapata hasonló struktúrákat talált a párizsi levegőt szennyező porban és kipufogógázban. A nanocsövek káros hatását is vizsgálni kell még, mert ezek az anyagok sokkal kisebbek, mint például a köztudottan rákkeltő azbesztrost.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2015. október 22. 05:53:00
Nem tudom, csak én köhögök, fulladok valamitől ami a torkomban van állandóan, de nem jön föl, mint a slejm, de néha olyan köhögő rohamokat kapok tőle, majd bele döglök. Ja, és nem bagózom! A semmitől ugye nem lehetnek ilyen tüneteim? Egyszer régebben, mikor jött egy vihar hatalmas széllel, kint álltam a gangunkon és ahogy lélegeztem, olyan fulladási roham jött rám, hogy hosszú másodpercekig nem kaptam levegőt. Azt hittem ott helyben végem. Előtte csúnyán össze volt csíkozva az ég. Szóval semmi összefüggés nincs a vegyi csíkozás és a nanorészecskék között, amiket belélegzünk mindannyian nap mint nap, ugye? Véletlenül kapar a torkom a semmitől és véletlenül jönnek rám fulladási rohamok. Vajon megérjük mi még, hogy nyíltan fognak erről egyszer beszélni a hivatalos médiumokban? Nem hiszem! Lassan gyilkolnak le minket, hogy ne legyen feltűnő. Ők ráérnek, nekik biztos megvan a védekezési lehetőségük, vagy egyszerűen csak nem emberek és azért nem hat rájuk is.
137 #2 balu
- 2015. október 22. 06:22:52
Imibátya,
dejszen ez köztudottan összeesküvődéses elmélázás, már 2009-ben is az volt. Mivel pedig a levegőben se nanocsövek, se bárium se semmi ilyenek nincsenek, ezekeről szó se essék.
12 #3 spartakusz
- 2015. október 22. 06:39:27
MORMOTA1968 !

Sajnos nem egyedül vagy - itt Bázakerettyén én is feleségem is meg sokan környezetemben - hallom krákognak - köhögnek meg stb. Jó lenne betérképezni Belső Magyarország területét - hozzá szólásaitokkal, hogy hol tapasztalható ez a jelenség - a jövőben adu lesz a magyar kezében ha túl éli!

id. Kiss László
23 #4 nyilpuska
- 2015. október 22. 06:53:04
Megmondták kerek,perec,nincs chemtrails,ha ök megmondták,akkor higgyetek nekik! Amit én meg évek ota megfigyelek,kint az erdöben,az szerintük a kannás bor hatásának tudható be!
83 #5 Sbert
- 2015. október 22. 07:57:07
Spari!
Itt, Csongrád megyében, ahova megyek, bezony, krákognak mindenfele, szerte, meg a széjjel. Nem egyedi, egy területről van szó, az biztos. ÖÖÖ! Igen, egyedi egy területről van szó: Magyarországról, úgy globálisan. Már az Erdélyország-béli Ösmerösök is, megjegyezték, hogy ha itt vannak, egyszerűen nem érzik jól magukat....
Sbert
137 #6 balu
- 2015. október 22. 08:09:25
Ami a rossz közérzetet és apátiát illeti, szerintem érdemesebb lenne a mobil átjátszó-tornyokat bemérni. Ez akár megszervezhető is lenne, hozzáértő szakember szerintem lenne bőven. Frekvenciák, lefedettség, erősség stb. Esetleg klf. észleléseket összevetni körzeti orvosok megfigyeléseivel, hogy pl mikor ugrik meg a "felső légúti nehézségekkel" küszködők száma.
44 #7 LOVAGINA
- 2015. október 22. 15:43:36
Évek óta tapasztaltam , mind gyermekek, mind felnőttek körében olyan elhúzódó köhögést, amely nem csökkent semmilyen forgalomban lévő gyógyszer hatására.....ez, már megint a gyógyszertárak - gyárak bevételét növeli...

Mormota utólsó mondata a nagy kérdés számomra is - immunisak (valamitől) vagy nem emberi génekkel rendelkeznek a kiszórói?
8 #8 miskolcilaci
- 2015. október 22. 17:33:14
Mormota! Az érzékszerveddel való érzékelésed egyenértékű az általam tapasztaltakkal. Ez év Februárjától, időnként látszólag minden ok nélkül köhögési roham fog el, ami nem lineáris, hanem spontán jön, majd egy másfél perc múlva hírtelen megszűnik. Bár érdekelne mindazok véleménye, akik az országot időnként elhagyják, hogy mennyire változik meg a közérzetük, valamint a külföldön –hazai ízek szerint ottani alapanyagokból- elkészített ételek fogyasztása során miként változik az emésztés, valamint a közérzet. Bár a Doki véleményére is kíváncsi lennék arra, hogy külföldi utazásai során mit tapasztalt. Szerencsére, van már itt egy ilyen hozzászólás is. Ami bizonyos, hogy a családban gyakran többen érzünk véletlenül keserű szájízt, szájszárasságot, időnkénti heves szívverést spontán. Erre még jön a nagy meleg a káni-kula, ami olyan érzést kelt, mintha itt lenne a vég ideje. Azon csodálkozom, hogyan tudtam idáig is kibírni ezt az embertelen állati kínzást, amit végeznek.
Igen, Misinek igaza van, ezek nem emberek, a vegyszerek, és a nagy hőség ellenére köszönik, jól vannak mivel ezt tapasztalom- és imádják, ha körülöttük olvadnak a gójok. Ez ami most zajlik számomra mindent összevetve, egy teljesen idegen kultúra, vallás, környezet, és egy romlott világ napjait élem meg. Melyben a jövőre vonatkozó kilátásaim vagy a Doki által elmondottaknak megfelelően, vagy egy hirtelen szívleállás vethet véget ennek. Jó lenne, ha mások itt az oldalon elmondanák a magukon tapasztalt tutit ezzel kapcsolatban, így bizonyosabbá válik számomra azok az érzések, tapasztalatok, amit évek óta figyelek magamon, környezetemben.
Még egy utolsó, a zsidó már a medencehatásról beszél. Ami nincs, de a konzumproli számára van. Mekk mekkora baromság, de ez a való világ?
99 #9 MORMOTA1968
- 2015. október 23. 03:54:27
Miskolcilaci! Az még hagyám, hogy majd megfulladok időnként a hirtelen rám törő köhögő és fulladási rohamoktól, de emellett iszonyú fejgörcsök is kínoznak többnyire a bal oldalon és a bal mellkasom is iszonyúan szúr, mondhatni már folyamatosan. Olyan szívroham szerűen. Plusz a hirtelen szív dobogások, amik rám törnek időnként. Mit is mond az az USA-ban élő magyar doki a YouTube videón. Hogy a kiszórt vegyi anyagok a belső szerveket teszik tönkre először, különösen az agyat.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,487,459 egyedi látogató