Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Itt a baj: nanocsöveket találtak gyermekek tüdejében

TechnikaAzok a fránya nano-izék, amiket csak úgy felszív az ember...és ki tudja honnan kerülnek a légtérbe, hacsak nem a vegyipermetbõl. De ugye lehet ott más is. Mi még? Mi nem? Szén nanocsöveket mutattak ki Párizsban élõ gyermekek tüdejében, és ez az elsõ alkalom, hogy ilyen jellegû szennyezõdést mutatnak ki emberekben. Várható volt, hogy ez bekövetkezik, mert már akkor felmerültek aggályok a nanoszerkezetekkel kapcsolatban, amikor a tudósok még csak vizsgálták a rendkívül erõs és könnyû anyagok felhasználási lehetõségeit. Azóta kiderült, hogy a számítástechnikában, a ruhagyártásban és az egészségügyben is hasznosak a nanocsövek.
Begyûjtötte a biológiai porszívó

Fathi Moussa és kollégái a Paris-Saclay egyetemen 64 asztmás gyermek légzõrendszerébõl vett folyadékmintát, és mindegyikben találtak szén nanocsöveket. Öt másik gyermeknél a tüdõbõl kinyert makrofágban is megtalálhatók voltak - ezek az immunsejtek távolítják el a testünkbõl a nem odatartozó parányi részecskéket.
000 Par8097198
Fotó: Patrick Kovarik

A tudósok nem vizsgálták a tüdõben talált szennyezés és a gyermekek betegsége közötti összefüggést, de az asztmásokról sejthetõ, hogy fokozottan érzékenyek az ilyesmire, mert a makrofágjaik kevésbé tudják eltávolítani a szennyezéseket. Fennáll a veszélye annak is, hogy a nanocsövekhez más anyagok tapadnak - tette hozzá Moussa.

Hogy mi okozhatta a szennyezést, azzal kapcsolatban óvatosan kell fogalmazni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a nanotechnológiás eszközeink a ludasak ebben. Moussa csapata hasonló struktúrákat talált a párizsi levegõt szennyezõ porban és kipufogógázban. A nanocsövek káros hatását is vizsgálni kell még, mert ezek az anyagok sokkal kisebbek, mint például a köztudottan rákkeltõ azbesztrost.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2015-10-22 05:53
Nem tudom, csak én köhögök, fulladok valamitõl ami a torkomban van állandóan, de nem jön föl, mint a slejm, de néha olyan köhögõ rohamokat kapok tõle, majd bele döglök. Ja, és nem bagózom! A semmitõl ugye nem lehetnek ilyen tüneteim? Egyszer régebben, mikor jött egy vihar hatalmas széllel, kint álltam a gangunkon és ahogy lélegeztem, olyan fulladási roham jött rám, hogy hosszú másodpercekig nem kaptam levegõt. Azt hittem ott helyben végem. Elõtte csúnyán össze volt csíkozva az ég. Szóval semmi összefüggés nincs a vegyi csíkozás és a nanorészecskék között, amiket belélegzünk mindannyian nap mint nap, ugye? Véletlenül kapar a torkom a semmitõl és véletlenül jönnek rám fulladási rohamok. Vajon megérjük mi még, hogy nyíltan fognak errõl egyszer beszélni a hivatalos médiumokban? Nem hiszem! Lassan gyilkolnak le minket, hogy ne legyen feltûnõ. Õk ráérnek, nekik biztos megvan a védekezési lehetõségük, vagy egyszerûen csak nem emberek és azért nem hat rájuk is.
137 #2 balu
- 2015-10-22 06:22
Imibátya,
dejszen ez köztudottan összeesküvõdéses elmélázás, már 2009-ben is az volt. Mivel pedig a levegõben se nanocsövek, se bárium se semmi ilyenek nincsenek, ezekerõl szó se essék.
12 #3 spartakusz
- 2015-10-22 06:39
MORMOTA1968 !

Sajnos nem egyedül vagy - itt Bázakerettyén én is feleségem is meg sokan környezetemben - hallom krákognak - köhögnek meg stb. Jó lenne betérképezni Belsõ Magyarország területét - hozzá szólásaitokkal, hogy hol tapasztalható ez a jelenség - a jövõben adu lesz a magyar kezében ha túl éli!

id. Kiss László
23 #4 nyilpuska
- 2015-10-22 06:53
Megmondták kerek,perec,nincs chemtrails,ha ök megmondták,akkor higgyetek nekik! Amit én meg évek ota megfigyelek,kint az erdöben,az szerintük a kannás bor hatásának tudható be!
83 #5 Sbert
- 2015-10-22 07:57
Spari!
Itt, Csongrád megyében, ahova megyek, bezony, krákognak mindenfele, szerte, meg a széjjel. Nem egyedi, egy területrõl van szó, az biztos. ÖÖÖ! Igen, egyedi egy területrõl van szó: Magyarországról, úgy globálisan. Már az Erdélyország-béli Ösmerösök is, megjegyezték, hogy ha itt vannak, egyszerûen nem érzik jól magukat....
Sbert
137 #6 balu
- 2015-10-22 08:09
Ami a rossz közérzetet és apátiát illeti, szerintem érdemesebb lenne a mobil átjátszó-tornyokat bemérni. Ez akár megszervezhetõ is lenne, hozzáértõ szakember szerintem lenne bõven. Frekvenciák, lefedettség, erõsség stb. Esetleg klf. észleléseket összevetni körzeti orvosok megfigyeléseivel, hogy pl mikor ugrik meg a "felsõ légúti nehézségekkel" küszködõk száma.
44 #7 LOVAGINA
- 2015-10-22 15:43
Évek óta tapasztaltam , mind gyermekek, mind felnõttek körében olyan elhúzódó köhögést, amely nem csökkent semmilyen forgalomban lévõ gyógyszer hatására.....ez, már megint a gyógyszertárak - gyárak bevételét növeli...

Mormota utólsó mondata a nagy kérdés számomra is - immunisak (valamitõl) vagy nem emberi génekkel rendelkeznek a kiszórói?
8 #8 miskolcilaci
- 2015-10-22 17:33
Mormota! Az érzékszerveddel való érzékelésed egyenértékû az általam tapasztaltakkal. Ez év Februárjától, idõnként látszólag minden ok nélkül köhögési roham fog el, ami nem lineáris, hanem spontán jön, majd egy másfél perc múlva hírtelen megszûnik. Bár érdekelne mindazok véleménye, akik az országot idõnként elhagyják, hogy mennyire változik meg a közérzetük, valamint a külföldön –hazai ízek szerint ottani alapanyagokból- elkészített ételek fogyasztása során miként változik az emésztés, valamint a közérzet. Bár a Doki véleményére is kíváncsi lennék arra, hogy külföldi utazásai során mit tapasztalt. Szerencsére, van már itt egy ilyen hozzászólás is. Ami bizonyos, hogy a családban gyakran többen érzünk véletlenül keserû szájízt, szájszárasságot, idõnkénti heves szívverést spontán. Erre még jön a nagy meleg a káni-kula, ami olyan érzést kelt, mintha itt lenne a vég ideje. Azon csodálkozom, hogyan tudtam idáig is kibírni ezt az embertelen állati kínzást, amit végeznek.
Igen, Misinek igaza van, ezek nem emberek, a vegyszerek, és a nagy hõség ellenére köszönik, jól vannak mivel ezt tapasztalom- és imádják, ha körülöttük olvadnak a gójok. Ez ami most zajlik számomra mindent összevetve, egy teljesen idegen kultúra, vallás, környezet, és egy romlott világ napjait élem meg. Melyben a jövõre vonatkozó kilátásaim vagy a Doki által elmondottaknak megfelelõen, vagy egy hirtelen szívleállás vethet véget ennek. Jó lenne, ha mások itt az oldalon elmondanák a magukon tapasztalt tutit ezzel kapcsolatban, így bizonyosabbá válik számomra azok az érzések, tapasztalatok, amit évek óta figyelek magamon, környezetemben.
Még egy utolsó, a zsidó már a medencehatásról beszél. Ami nincs, de a konzumproli számára van. Mekk mekkora baromság, de ez a való világ?
99 #9 MORMOTA1968
- 2015-10-23 03:54
Miskolcilaci! Az még hagyám, hogy majd megfulladok idõnként a hirtelen rám törõ köhögõ és fulladási rohamoktól, de emellett iszonyú fejgörcsök is kínoznak többnyire a bal oldalon és a bal mellkasom is iszonyúan szúr, mondhatni már folyamatosan. Olyan szívroham szerûen. Plusz a hirtelen szív dobogások, amik rám törnek idõnként. Mit is mond az az USA-ban élõ magyar doki a YouTube videón. Hogy a kiszórt vegyi anyagok a belsõ szerveket teszik tönkre elõször, különösen az agyat.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
2,744,864 egyedi látogató