Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Visszahozhatják a sorkötelezettséget a terrorveszély miatt

KülföldNémetországban nemcsak a közhangulat, hanem az állami apparátusok gondolkodásmódja is megváltozott. Ennek fényében nem kizárt, hogy a jövőben újra megindul a sorozás.

A német belügyminisztérium egyik előterjesztéséből arra következtetnek a helyi sajtósok, hogy megindult az állami szintű tapogatózás a sorkatonai szolgálat visszaállítására. A kiszivárogtatott indítványban többek között az olvasható, hogy jelentős infrastrukturális bővítéseken kellene átesnie a jelenlegi németországi laktanyáknak annak érdekében, hogy a megnövekedett létszámú honvédelmi egységek megfelelően elférjenek majd.

Mint ismert, Németországban az elmúlt időkben eluralkodott a menekültekhez köthető, terrorista cselekmények által okozott általános káosz.

Július 18-án, egy 17 éves afgán menedékkérőnek álcázott terrorista, baltával és késsel támadt rá egy vonat utasaira a bajorországi Würzburg közelében. Az "Allahu akbar!" (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira, melyben négy embert súlyosan megsebesített.
Ezt követően július 24-én, Baden-Württemberg tartományi város rendőrségét egy buszpályaudvar közelébe riasztották, miután egy szír férfi vitába keveredett egy terhes nővel, majd egy 80 cm-es bozótvágó késsel felszeletelte.
Ráadásul még az nap este, még egy szír "menekült" hálából, hogy befogadták a németek – egy zenei fesztiválon akart robbantani, melyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre, mert nem volt belépője. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel. A nyomozás során kiderült, hogy menedékkérelmét már két évvel ezelőtt visszautasította a német hatóság, azonban a rendszer kegyelemből nem vetette ki magából.

Az 55 évig tartó német sorkatonai szolgálatot öt évvel ezelőtt törölte el az állam arra hivatkozva, hogy az önvédelmi tartalékok efféle duzzasztása már nem indokolt. Azonban nagy valószínűséggel a migránsáradat okozta társadalmi és nemzetbiztonsági káosz miatt újragondolják majd a döntésüket az illetékes szervek. Szakértők szerint amennyiben valóban a sorkötelezettség mellett döntenek a németek, jogilag nem lesz akadálya, hiszen a német alkotmányban továbbra is megtalálható e rendelkezés.Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2016. augusztus 23. 15:36:21
Es miert nem azt feszegetik,hogy a haborus bunosok miatt jott letre ez a migracios problema!
Mert ugye mid azokrol a helyekrol menekolnek ahol az USA szarrrrra verte az ottani civilizacio nelkuli tarsadalmi format.
Igen ki kell mondani azt ,hogy ezert az USA a felelos!
De a mai napig keresik azokat az oreg 90 eves katonakat akik PARANCSRA szolgalatot teljesitettek kulonbozo taborok vedesenel. Ok mind HOLLO szarozok!
Es a most kezdodokert senki-es felelos?
Haborus bunosok! Sott ujjabb europara veszejt hozok,.Ujjabb haborut eloidezo haborus bunozok!
Vietnamba tobb mint 2 millio rizs termelonek vettek el az eletet.FOLDMUVELOKET !
Az volt a bunuk,hogy mas tarsadalmi format akartak mint az Amerikanak nevezett zsido bagas.
Tehat ez is bizonyitja ,hogy semmi koze a NEPNEK a sajat orszaganak a hovatartozkodasahoz!
Es ezzel szembe 57 ezer amarikai vesztette el az eletet.
De senki se beszel most arrol ,hogy MIERT!
Ja tudom a hazajaert!{ezt!
Mindig a fejetol budosodik a lalacska.
236 #2 Vazul
- 2016. augusztus 23. 20:35:14
Miközben Szíriában a frontvonalon nők lövik ki a terroristákat az ottmaradt valóban hazafi szír férfiak mellett, addig ide tömegével érkeznek az edzett, fiatal férfiak, katonák.
http://persianews...B3ban.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,487,325 egyedi látogató