Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem véletlen, hogy gyilkológépekké válnak az Iszlám Állam 'gyerekei'

TanácsadásMiért engednek mikrofon-közelbe laikusokat? Itt inkább felnõtt bõrbe bújt gyerekek játszadoznak felnõtt téttel gyermeki rajongással, te isten majma! Nemecsek? A sok öngyilkos szerelmes-búbánatos...itt meg simán csak drilezik. Nem tudják mit cselekszenek és nincs erejük nem cselekedni azt, amire késztetik. Bosszú, mint olyan, a leglogikusabb és gyerekek számára is elfogadott, érthetõ és átélhetõ motiváció. Oka van rá elég. Egyre több gyereket fognak el bombaövvel a derekán: nagyon valószínû, hogy az elmúlt hétvégén történt, több mint félszáz áldozatot követelõ törökországi robbantást is egy fiú követte el. A jelenség nem új, az Iszlám Állam régóta toboroz gyerekeket, fiatalkorúakat harcosnak és öngyilkos akciókhoz egyaránt. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nem is gyerekrõl van szó ez esetben, hanem egy eszme által diktált identitással rendelkezõ, gyerekbõrbe bújt felnõttrõl, aki képes gyilkolni.

Toborzóirodákkal igyekszik biztosítani az Iszlám Állam a “fiatal oroszlánok” minél bõségesebb utánpótlását, léteznek azonban kényszertoborzásokról szóló beszámolók is, fõleg az Irakban élõ jazidi kisebbség körében. Egy londoni tanulmány arról árulkodik: ezek a gyerekek azért értékesek a terrorszervezet számára, mert a kicsik általában kevésbé félnek, mint a felnõttek, s nem elemzik „agyon” a helyzeteket korábbi tapasztalataik alapján.


Az Iszlám Állam nevében gyilkoló gyerekek jelenségén nem lepõdnénk meg, ha ahelyett, hogy passzív elszenvedõi vagyunk a terrorizmusnak, megismernénk atomi szinten a terrorszervezeteket, azok mûködését, dinamikáját, az elkövetõk személyiségét – jelentette ki az M1 reggeli mûsorában Makai Gábor klinikai szakpszichológus. „Akkor ugyanis tudnánk, hogy egy gyermek, egy serdülõ is behálózható, megfertõzhetõ egy eszme által, aminek az a következménye, hogy gyilkológéppé válik” – tette hozzá.

Nem játszik, gyilkol

Hozzátette: véleménye szerint nem is gyerekrõl, hanem gyerekbõrbe bújt, erõs, szilárd iszlamista eszme által diktált identitással rendelkezõ felnõttrõl van szó, aki képes gyilkolni és alapvetõen másképp gondolkodni mint egy hétköznapi ember.

A mi világunkban „egy gyerek játszik a Balaton-parton vagy építi a kártyavárat – de az elõbb említett gyerekek nem. Nincs apaképük, anyaképük, nem család neveli õket, hanem maga a háború” – mondta.

Makai Gábor véleménye szerint elsõsorban azok a gyerekek vannak veszélyben, akik háborús övezetben nõnek fel. „Õk teljes mértékben eltérnek egy európai országban felnövekvõ gyerektõl. Számukra a gyilkolás, az ölés egy eszköz, sok esetben a túlélést szolgálja”.

Lehet „simán” ámokfutó is

Traumatizált gyerekekrõl van szó, akik sok esetben elveszítik a szüleiket, megérik, hogy egy eszme ellen vagy mellett kell küzdeniük, akár fegyverrel. Merev, torz patológiás személyiséggel rendelkezõ gyerekek lesznek, akik korán felnõtté kellett hogy váljanak. A gyilkolás a többszörös traumatizáltság következménye – részletezte Makai Gábor.

Ezek a gyerekek veszélyeztetik magát Európát is, ha kényszermigránssá válnak, elhagyják az országukat, miután nemcsak hogy beilleszkedni képtelenek lesznek a torzult személyiség miatt, hanem sokkal fogékonyabbak is lesznek a radikalizálódásra – mondta.
Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekkel. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekkel. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Makai Gábor arra is felhívta a figyelmet: nem kell feltétlenül háborús övezetben felnõnie egy gyereknek ahhoz, hogy képes legyen ámokfutásra, gyilkolásra. Elég, ha kellõképpen céltalan, bizonytalan, vagy ha – például – etnikai hovatartozása miatt csúfolják és önértékelésében sérült. Van olyan robbantást elkövetõ gyerek, aki önmaga radikalizálódik, nincs szüksége a háttérben egy szervezetre vagy vezetõre ahhoz, hogy eljusson erre a szintre.

„Ebben az esetben általában van egy kiváltó ok, amely beindítja a patológiás személyiség mûködését. A gyerek ilyen esetekben azért választja a gyilkolást, mert azzal sok esetben a felgyülemlett belsõ feszültség csökkentését szolgálja” – szögezte le a pszichológus, aki a megoldást a prevencióban látja.Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-08-23 17:11
Íme egy példa a belsõ feszültség levezetésére. Bár nem kéne ennyire nyíltan, de ahogy a végén kóstolja, baromira finom lehet.
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jswYo_Taf1Y[/movie]
254 #2 mujko
- 2016-08-24 06:10
A magyar fiatalok akik 56-után kellett menekülniük a terror ellen miért nem váltak merénylõvé ?
http://mno.hu/tor...lt-1358232
238 #3 bivaly
- 2016-08-24 17:30
Ahh, a prevenció!

" Add nekem a gyermek elsõ hét évét !" A Jezsuiták jelmondata, de igaz. És oda van adva. Lásd cigányok ! A többi hab a tortán.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,750,756 egyedi látogató