Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ezrek halnak meg az elnök drogellenes háborújában

TechnikaNa, valami ilyesmi! Persze kétélű kard, de ha le van doCIAzva a bűnözői kör (parlamenti-zsinagógai) és cigány és sábeszgój csatlósaik, akkor simán. Már pedig le van papírozva. Határ lezár, repülő sehová...és indulhat! Az ismeretlen gyilkosok hatékonyabbak a rendőröknél.

Több mint kétezer emberrel végeztek a Fülöp-szigeteken azóta, hogy Rodrigo Duerte elnök “drogellenes háborút" hirdetett. A feltételezett bűnözők közül 1011-gyel a rendőrség végzett, 1391 haláleset ügyében a hatóságok nyomozást folytatnak - közölt a rendőrség. Velük az önkényes igazságosztók vagy a milíciák végeztek, esetleg személyes bosszú áldozatai lehetnek.

A májusban elsöprő többséggel megválasztott Duterte azt ígérte, hogy - ha kell, több tízezer haramia élete árán - felszámolja a bűnözést az ázsiai országban. A három hónapja meghirdetett háború óta alig telt el nap, hogy a rendőrség ne számolt volna be "jogos önvédelmi akciókban" meggyilkolt drogkereskedőkről.

Sok bűnözőt titokzatos ítéletosztók végeztek ki. Holttestük mellett kartonpapír jelezte, hogy drogkereskedőkről voltak. A gyanúja szerint több esetben szervezett bűnözői csoportok próbálták így lelplezni gyilkosságokat. Az ENSZ és a jogvédő szervezetek elítélik az önbíráskodást, hiszen a meggyilkoltak közül nem mindenki volt bűnöző. Dutertét azonban zavarják bírálatok, és folytatja könyörtelen kampányát.

Pénteken 14 halálos áldozatot követelő merényletet hajtottak végre Davao városban. A robbanás egy szálloda előtti piacon történt, amikor az államfő is ott tartózkodott. A robbantás után Dutere "a jogállam végéről" beszélt. Ez azt jelentheti, hogy a hadsereg szélesebb jogosítványokat kaphat.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016. szeptember 05. 11:14:04
A drogtól pedig több millióan. A jogvédő szervezetek védhetnék az ő jogaikat is.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,487,298 egyedi látogató