Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sorost 'leleplezte' a jeruzsálemi posta

TanácsadásÁ, dehogy! Ez nekünk nem is közismert és nem így megy már ezer évek óta, csak a tetvek nevei változnak.Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-09-08 19:40
Ebbõl is jól látható, hogy a "tervezett káosz" több kézbõl származik. Momentán Gyuri bá' posta galambja, beleszart a jeruzsálemi posta levélszekrényébe ! Ezt ott zokon vették, joggal !
4 #2 Posta Imre
- 2016-09-08 20:32
El sem hinné, kiket pénzel Soros György

A liberális ügyek bajnoka új célpontot választott, és nekilátott az amerikai igazságszolgáltatás átalakításának. És kevés figyelmet kapott kampánya rendkívül sikeres.


Miközben az amerikai sajtó az elnökválasztással volt elfoglalva, Soros György, ha nem is titokban, de szép csendben több millió dollárt költött el kis helyi választásokra, hogy fû alatt segítse a progresszív liberálisok egyik legfontosabb harcát: az amerikai büntetõ igazságszolgáltatás reformját. Mindezt ironikus módon pont az amerikai legfelsõbb bíróság egyik olyan döntését kihasználva teszi, amire kifejezetten nagy gyûlölettel tekintenek a liberálisok. Az ugyanis gyakorlatilag lehetõvé tette, hogy a szupergazdagok annyi pénzt költsenek egy választási jelölt támogatására, amennyit csak akarnak.

A Demokrata Párt legismertebb megadonora pedig nem volt szûkmarkú, és hatalmas összegeket költött el olyan választásokra, amikre nem csak az országos sajtó nem figyel oda, hanem még gyakran maguk a választók sem. A kerületi ügyészek személyérõl döntõ voksolásokról van szó. Az Egyesült Államokban – a világon egyedülálló módon – ugyanis nem kinevezik az ügyészeket, hanem választásokon döntenek személyükrõl. Soros most ezekbe kezdett el beavatkozni, több millió dollárt költve el a számára kedves jelöltek támogatására.
Óriási hatalmuk van

A Politico cikke szerint Soros az elmúlt évben több mint hárommillió dollárt költött el hét helyi ügyészválasztásra, hat államban, és minden esetben olyan jelöltek mellé rakta a pénzét, akik hozzá hasonlóan az igazságszolgáltatás megreformálását tûzték ki célul. Olyan jelöltekrõl van szó, akik a bõrszín szerinti megkülönböztetés ellen küzdenek, vagy a börtönök túlterheltségét enyhítenék azzal, hogy nem zárnák be az enyhe drogvádakkal bíróság elé állított, nem erõszakos bûncselekményt lekövetett embereket.

Ezen reformok megvalósításához pedig Soros nem is találhatott volna jobb embereket, mint a kerületi ügyészek, akiknek óriási beleszólása van az igazságszolgáltatás mûködésébe. Az ügyészeken múlik ugyanis, hogy milyen ügyekben emelnek vádat egy gyanúsított ellen, és az is, milyen büntetést kiszabását kérik a bíróságoktól.

Eldönthetik, milyen keményen szállnak rá valakire, és milyen elnézõek másokkal szemben. Óriási hatalmuk van ebbõl a szempontból, mondta John Pfaff, a Fordham egyetem tömeges bebörtönzéseket tanulmányozó büntetõjogász professzora az Atlantic címû lapnak.

Képtelenség versenyezni Soros pénzével

Soros a Safety and Justice nevû szervezetén keresztül tavaly kezdett el beavatkozni a helyi ügyészválasztásokba, televíziós reklámokkal, kampánylevelekkel és közvélemény-kutatásokkal segítve a számára kedves jelölteket. És az elsõ lépések rendkívül sikeresek voltak.

A Louisiana állambeli Caddo megyében például a szavaztok 55 százalékával gyõzött a demokrata ügyészjelölt, James E. Stewart, aki az elsõ fekete ügyésze lett Caddónak. Stewart megválasztását Soros a helyi viszonyokhoz képest óriásinak számító, 916 ezer dollárral segítette.

Mississippiben a The Clairon-Ledger cikke szerint közel 400 ezer dollárt költött el Soros két ügyészválasztásra, aminek legnagyobb része az 1989 óta hivatalban lévõ Forrest Allgood ellen indult Scott Colom támogatására ment el. Colom – aki saját erejébõl kevesebb, mint 150 ezer dollárnyi adományt gyûjtött össze kampányára – végül magabiztosan nyert. Allgood közben kevesebb mint 50 ezer dollár tudott elkölteni választási kampányára.

Hogy a milliárdos üzletember pénzügyi támogatása milyen komoly kihívást jelent az általa preferált jelöltek ellenfeleire, jól mutatja az új-mexikói Bernalillo megyében zajló idei ügyészválasztás, ahol Soros helyi szervezete tavasszal több mint százezer dollárral támogatta a demokrata Raul Torrez megválasztását. Republikánus ellenfele ennek hatására júniusban bejelentette, hogy visszavonja indulását, azzal indokolva visszalépését, hogy pénzügyileg képtelen versenyezni a Soros által támogatott Torrezzel. Simon Kubiaknak mindössze 1600 (ezerhatszáz) dollárja volt a kampánypénztárban, amikor visszalépett.

Elõzõ hét kedden pedig Floridában aratott gyõzelmet Orange és Osceola megyéket érintõ ügyészi választáson a Soros által preferált jelölt, Aramis Ayala, legyõzve a hivatalban lévõ ügyészt, Jeff Ashtont. A kampányra Soros szervezete a Politico cikke szerint 1,4 millió dollárt, az Orlando Sentinel adatai szerint pedig 975 ezer dollárt költött el, közte több mint 630 ezer dollárt televíziós hirdetésekre. Közben Ashton a Sentinel cikke szerint alig több mint 110 ezer dollárból gazdálkodhatott.
És ez még csak a kezdet

A büntetõ igazságszolgáltatás reformjáért küzdõ progresszív liberális szervezetek csak most kezdtek ráeszmélni arra, milyen nagy lehetõségeket rejtenek az ügyészválasztások, amelyek 85 százalékában ellenfél nélkül indulnak a hivatalban lévõ ügyészek. A Politico információ szerint az olyan liberális szervezetek, mint például a Color of Change már el is kezdték felkutatni a számukra érdekes ügyészválasztásokat, és már a 2017-es és a 2018-as választásokra készülnek.

A hivatalban lévõ kerületi ügyészek, akik eddig úgy gondolták, megingathatatlan a pozíciójuk, most készülhetnek arra a sokkélményre, ahogy a legismertebb demokrata megadonor a korábbi álmos választásokat milliódolláros küzdelemmé alakítja át.
http://24.hu/kulf...os-gyorgy/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,743,095 egyedi látogató