Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nemzetközi imanapot vezet be a pápa a papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataiért

TanácsadásHogy a klasszikust idézzem: Meg a qva anyád! Ferenc pápa a papok által elkövetett szexuális erõszak áldozataival találkozott a Vatikánban, és az egyház nemzetközi imanapot vezet be a szexuális visszaélések áldozataiért – jelentette be a kiskorúak védelmében felállított vatikáni bizottság hétfõn.

A pápa két olasz nõvel találkozott. Egyikük gyermekkorában, a másik szerzetesnõvé való felszentelése után szenvedett el szexuális erõszakot egyaránt egy-egy pap részérõl. A nõk átadták a pápának az általuk írt könyvet – számolt be Hans Zollner atya a kiskorúak védelmének bizottsága tagja a Vatikáni Rádiónak hétfõn.

A tizenhat fõs, egyházi és laikus tagokból álló bizottság a Vatikán honlapján hétfõn megjelent közleményében összegezte az utóbbi egy héten tartott plenáris ülésén született döntéseket.

Bejelentették, hogy a bizottságnak hamarosan saját internetes honlapja lesz, amelyen a kiskorúak, fiatalkorúak és a felnõttek védelmében kidolgozott irányelveket közlik. A közlemény kulcsfontosságúnak nevezte az oktatást, vagyis a vatikáni és a helyi egyházmegyék szintjén is végzett felkészítési programokat a szexuális visszaélések megelõzésére és kezelésére. Ezen belül is hangsúlyozta a püspökök erre való felkészítését.

A bizottság nemzetközi imanap bevezetését javasolta, amelynek dátumáról Ferenc pápa dönt. A közlemény megfogalmazása szerint az imanap segíthet a szexuális visszaélések áldozatainak és a visszaélésektõl megrendült hívõk közösségének “gyógyulásában”, másrészt “tudatosítja” az egyház lelkiismeretét is.

A Ferenc pápa által felállított és munkáját 2014 tavaszától végzõ bizottságot Sean Patrick O’Malley amerikai bíboros vezeti. A bizottság tagja volt a brit Peter Saunders egykori áldozat, aki idén februárban kilépett a testületbõl, arra hivatkozva, hogy a Vatikán keveset tett a visszaélésekkel szemben. A bizottság ezt követõen közleményben hangsúlyozta, hogy a katolikus egyház tagjainak erkölcsi kötelessége a tudomásukra jutott szexuális visszaélések jelentése a civil hatóságoknak.

(MTI)
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-09-12 21:48
Nagyon enyhe ítélet az a pedifil papok ellen, ha elmondunk helyettük egy Miatyánkot. Az áldozatokon sem segít.
Olvastam egy vallásról, amelyben bármilyen bûn alól felmentést nyerhet az elkövetõ ájtatos imával.s_nezem
131 #2 lalapapa
- 2016-09-13 03:08
AKKOR ugy huzzanak a rozsa fuzs_vigyoris_yeye:P:Ds_ezt-nieren
hogy 6 gyorsat es utanna 6 lassut,
majd egeszet 6 szor ismetelve,

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
2,685,579 egyedi látogató