Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiutasítaná a terrorgyanús elemeket a francia polgármester

TanácsadásHa-ha, akkor a zsidó-cigány bandát, rendõri vezetõket, képviselõket, vállalkozókat, papokat...szóval a szabadkõmûves csordát már utasíthatod is, de a felsõbb vezetõi kört és persze a teljes polgármesteri testüreget...jó vicc, ha-ha...
Egy normandiai kisváros polgármestere kétségbeesett lépésre szánta el magát. Miután elutasították kérelmét, hogy megismerje, településén kik lehetnek terrorgyanús személyek, ezért kiutasítaná az összes nemzetbiztonságra veszélyes személyt a városból.

Evreux egy ötvenezres város Felsõ-Normandiában, alig ötven kilométerre Saint-Étienne-du-Rouvray-tõl, ahol júliusban két iszlamista túszul ejtett és brutálisan megölt egy 85 éves papot.

Guy Lefranc polgármester a városlakók biztonságát szem elõtt tartva azzal a kéréssel fordult a hatóságokhoz, hogy tájékoztassák õt és a többi városvezetõt, hogy településeiken kik szerepelnek a hatósági megfigyelési listákon (Fiche S).

Franciaországban a novemberi párizsi terrortámadások után állították össze a közbiztonságra veszélyes személyek listáját, amely jelenleg több mint tízezer nevet tartalmaz és folyamatosan bõvül. A nyilvántartásban a Szíriából és Irakból visszatért dzsihadisták és a radikális iszlám támogatói mellett futball huligánok is szerepelnek.

Lefranc kérését visszautasították, amit felháborítónak tartott és ezután jelentette be radikális ötletét.

evreux-1

„Mivel továbbra is rendkívüli állapot van érvényben, a miniszterelnöknek a feladata lenne, hogy rendeletben szabályozza a terrorgyanús személyek adatihoz való hozzáférést a városvezetõknek. Miután a kormány nem segít, hogy megvédjük Evreux lakóit, azt követelem, hogy az állam toloncolja ki a városból, mindazokat, akik a listán szerepelnek” – fogalmazott.

Franciaországban a párizsi terrortámadások után vezettek be rendkívüli állapotot. A sors fintora, hogy Francois Hollande elnök a 86 áldozatot követelõ nizzai terrortámadás napján tervezte az intézkedés feloldását.

A normandiai idõs pap meggyilkolása után Franciaországban is egyre nagyobb a félelem és az elkeseredettség a hatóságok tehetetlensége miatt. Az elnökségért ismét harcba szálló Nicolas Sarkozy tavaly úgy nyilatkozott, hogy a megfigyelési listán szereplõket házi õrizetbe tenné és nyomkövetõvel látná el, de azóta már keményebben nyilatkozott a volt elnök, aki már elzárná a gyanús elemeket. Felmerült, hogy amerikai mintára létrehoznák a francia Guantanamót, de a kormányzat emberi jogi aggályok miatt ettõl elzárkózott.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,750,885 egyedi látogató