Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"Beteg, náci propaganda": Izrael-ellenes videót készítettek norvég színészek

KultúraNa, mi ez az antinácizmus? „Beteg, náci propagandának” tartja az izraeli külképviselet a Norvég Nemzeti Színház bocsánatkérő videóját, amelyben azért sajnálkoznak, hogy egykor „szégyenletes módon együttműködtek” az Izraeli Nemzeti Színházzal, a Habimával.

"Beteg, náci propaganda": Izrael-ellenes videót készítettek norvég színészek

Izrael norvégiai nagykövete, Raphael Schutz szerint a hétvégén nyilvánosságra hozott videó az egyik legrosszabb típusú Izrael-ellenes propaganda.

„A Nemzeti Színház saját érdeke, hogy világossá tegye, az említett videó nem az intézmény hivatalos álláspontját tükrözi, hiszen a videó ezt sugallja”

– nyilatkozott a diplomata a Klassekampen nevű lapnak.

Az izraeli nagykövet által hivatkozott videóban úgy tűnik, mintha a Nemzeti Színház hivatalosan bocsánatot kért volna azért, hogy 2013 és 2015 között együttműködtek a Habimával, amivel „legalizálták az izraeli megszállást”. A Morgenbaldet című lap így is hozta le a hírt: A Norvég Nemzeti Színház bocsánatot kér.

raphael schutzRaphael Schutz

A Norvég Nemzeti Színház közleményben reagált a tiltakozásra.

„A cikket és a videót nem a Nemzeti Színház készítette, és nem a hivatalos álláspontot képviseli. Sokkal inkább a művészi szabadság kifejezése”

– olvasható az intézet közleményében.

A videó a Nemzetközi Isben Fesztivál Valóságos szörnyek című művészeti projekt keretében készült. A videó villámgyorsan elterjedt az interneten, ami miatt az izraeli média is felkapta a fejét.

„A Nemzeti Színház a csend és a bojkott helyett inkább együttműködik a határon túli és az általunk kritizált rezsimek művészeivel” – folytatódik a közleményt.

Az izraeli külügyminisztérium szerint álszent dolog a szólásszabadság képe mögé bújni. „Norvég színészek készítették a videót hivatalos támogatásból, amelyben a Norvég Nemzeti Színház kamu szóvivője az izraeli színházak és az egész ország elleni bojkottra szólít fel” – fogalmaznak a válasz-közleményükben.

„A dezinformáló klip a Harmadik Birodalom propagandagépezetére, és Joseph Goebbelsre, valamint Leni Riefenstahl náci filmrendezőre emlékeztet. Izrael felszólítja a Norvég Nemzeti Színházat, amelynek a nevében ezek a becsületsértő kijelentések elhangoztak, hogy egyértelműen és azonnal határolódjanak el attól és intézkedjenek az ügyben, hogy levegyék a videót minden felületről.”

A videót készítő egyik színész megdöbbent a reakciókon. Szerinte szokatlan, hogy egy magát demokratikusnak mondó nemzet valakit nácinak bélyegez. „Meglepő, hogy Izrael arra kéri a nagynevű norvég intézményt, hogy cenzúrázza a saját színészeit” – fogalmazott.

atv.hu / TheLocal
Link

Trump nagyot ígért Izraelnek

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosaként való elismerését ígérte New Yorkban Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfőnek megválasztása esetére.

Ez az ígéret, ha megvalósulna, az Egyesült Államok közel-keleti politikájának teljes fordulatát jelentené. A zsidó állam 1948-as megalapítása óta Washington sosem ismerte el Izrael fővárosaként Jeruzsálemet.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. szeptember 27. 06:54:03
Náci egyenruhában lövöldözött a jómódú ügyvéd, Porschével hajtott a helyszínre
Vonzódott a náci jelképekhez az a jogász, aki lövöldözött Houstonban, 9 embert megsebesített. A férfinek feltehetően munkahelyi problémái lehettek.

A lövöldözés a houstoni Weslayan&Bissonnet bevásárlóközpontban történt; szemtanúk szerint a férfi több tucat lövést adott le, mielőtt agyonlőtték a rendőrök, erről korábban itt írt a Faktor. A houstoni rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldöző jogász volt és feltehetőleg munkahelyi problémái voltak.

A férfi összesen kilenc embert sebesített meg, hat embert kórházba szállítottak. Az egyikük állapota válságos, egy másiké súlyos.
EZT IS AJÁNLJUK:

A newyorkdailynews.com azt írja, hogy a férfi náci egyenruhát viselt. A helyszínre egy Porschével érkezett, aminek a csomagtartójában egyéb náci jelképeket is találtak. Később a férfi lakását is átkutatták, ahol náci katonai emléktárgyakat és fegyvereket fedeztek fel. Az ügyvéd egyébként büntetőjogi ügyekkel foglalkozott.
http://faktor.hu/...e=hirstart
4 #2 Posta Imre
- 2016. szeptember 27. 07:29:13
Bataclan – Olyan volt, mint Dante pokla
Magyar Idők

2015. november 13-án este több terrorista megtámadta a párizsi Bataclan színházat. Túszokat ejtettek, több személyt kegyetlenül megcsonkítottak, egyeseket lefejeztek, számos nőt megerőszakoltak. Ugyanebben az időben Párizs más kerületeiben is akcióba létek a támadók, a mészárlásokban összesen majdnem 150 embert öltek meg, kétszázat pedig megsebesítettek.
„Olyan volt, mint Dante pokla” – így beszélt a látottakról a Bataclanba érkező egyik rendőr, aki szerint a koncertteremben elviselhetetlen bűz és nyomasztó csend fogadta a francia kommandósokat. Sokáig csak a telefonok rezgését lehetett hallani – fogalmazott.

A rendőri szakszervezet szóvivője a BBC-nek arról mesélt, hogy az egyenruhásoknak hosszú percekbe telt, mire felfogták, hogy emberi vérben lépkednek. „A sebesültek látták az érkező rendőröket. Könyörögtek nekik, próbálták felhívni magukra a figyelmet, de a kollégáim nem segíthettek. Ártalmatlanná kellett tenni a terroristákat, mielőtt megkezdődhetett a mentés” – közölte Nicolas Comet, hozzátéve: a rendőri erők a kezdetektől fogva tudták, hogy versenyt futnak az idővel.

A brutális merénylet után sokan megkérdőjelezték a kommandósok hatékonyságát, mivel két órába telt a terroristák kiiktatása.

Az Iszlám Állam dzsihadistái túszokkal barikádozták el magukat a Bataclan­ban, azzal fenyegetőzve, hogy kivégzik őket, majd ötpercenként kidobnak egy holttestet az ablakon. „Halljátok a sikolyaikat, a szenvedésüket? Érezzétek a félelmet, amit a szíriaiak éreznek nap mint nap!” – idézi az iszlamistákat az egyik rendőr. A brit The Telegraphnak egy túsz, Sebastien elmondta: a felfegyverzett férfiak minden mondat után megkérdezték, hogy a foglyaik egyetértenek-e velük.

Csak az igazán bátrak mertek válaszolni nekik, a többiek fel sem néztek – emlékezett vissza. A drámának éjjel fél egykor egy három percig tartó lőpárbajjal lett vége, miután a franciák nem tudták jobb belátásra bírni a terroristákat. Közben a koncertteremben lévők menekülni próbáltak, de a legtöbbjük alig bírt mozogni a sokktól. Olyanok voltak, mint a zombik – emlékszik vissza az egyik szemtanú.http://magyaridok...a-1036372/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,488,490 egyedi látogató