Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

IMF: globalizációellenes lázadás fenyeget

TanácsadásNocak-nocak, cak nem a nemzetközi zsidó szupermacizmustot tetszenek befalazni? Na ne! Aztat nem lehet! A Nemzetközi Valutaalap vezetõ közgazdásza úgy nyilatkozott a londoni Times-nak, hogy már túl régóta alacsony a növekedés üteme a fejlett világban, és a javak elosztása sok országban egyenlõtlen. Maurice Obstfeld szerint ez megerõsíti azokat a globalizációellenes tendenciákat, melyek falakat kívánnak visszaállítani a nemzeti határokon. Ez ellen az államok úgy cselekedhetnek hatékonyan, ha ösztönzik a növekedést és figyelnek arra, hogy a társadalom minden rétege jusson valamiféle elõnyhöz a GDP-növekedés következtében.

Az IMF változatlanul hagyta a jövõ évi elõrejelzést: 3,4%-os növekedésre számít az idei 3,1% után. Ez nem rossz a globális gazdaság számára, de a fejlett világ stagnálás-közeli állapotban van. Ráadásul a relatíve kedvezõ növekedési kilátásokat leronthatja, ha Kínában drámai módon lelassul a gazdaság. Növelheti a gondot, ha a nyersanyagárak lejtmenete folytatódik, hiszen sok harmadik világbeli állam ebbõl finanszírozza magát. A fejlett államokban pedig gondot jelenthet a kamatlábemelés.

Az infláció várhatóan 2,5% körül alakul a globális gazdaságban – jósolja az IMF. Az USA és Nagy-Britannia is gyengébb növekedésre számíthat jövõre, mint amit eddig jósoltak. Ennek oka a politikai bizonytalanság: Nagy-Britanniában a Brexit miatt csak 1,1% növekedés várható, pedig korábban 2,2%-ot jósoltak. Az USA a korábban remélt 2,2% helyett csak 1,6%-ra számíthat. Ennek oka Donald Trump és azok a globalizációellenes kirohanásai, melyek népszerûséget hoznak neki az amerikai választók egy részének körében. A globalizációellenes lázadás tehát épp az ellenkezõ hatást éri el: ahelyett, hogy felgyorsítaná a növekedést, épp lelassítja azt – állapítja meg az IMF jelentése.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-10-06 10:03
Nógrádi: visszajött a hidegháború

Az Egyesült Államok felfüggeszti a tárgyalásokat Oroszországgal a szíriai fegyvernyugvásról – jelentette be hétfõn az amerikai külügyminisztérium szóvivõje. John Kirby szerint erre azért volt szükség, mert Moszkva nem tartja be a tûzszünet feltételeit. A szóvivõ a humanitárius vonatkozású kötelezettségeket is kiemelte, a két ország közötti feszültség ugyanis tovább nõtt azzal, hogy szeptember elején az orosz légierõ lebombázta a szír lakosságnak szánt segélyszállítmányokat. Hétfõn Moszkva felmondta a fegyverfokozatú plutónium hasznosításáról 2000-ben megkötött szerzõdést. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ szerint visszajött a hidegháború, de nem az a hidegháború.
http://www.hirado...deghaboru/
139 #2 jozsef toth
- 2016-10-06 11:49
Imre !
Milyen erdekes ez a suket DUMA!

A szóvivõ a humanitárius vonatkozású kötelezettségeket is kiemelte, a két ország közötti feszültség ugyanis tovább nõtt azzal, hogy szeptember elején az orosz légierõ lebombázta a szír lakosságnak szánt segélyszállítmányokat. Hétfõn Moszkva felmondta a fegyverfokozatú plutónium hasznosításáról 2000-ben megkötött szerzõdést.

Amikor koserek ugyan ezt csinaltak hol vot UGYAN ez a torveny?
236 #3 Vazul
- 2016-10-06 12:21
Soros kemény szavakkal tette helyre Putyint - a válasz egyelõre elmaradt http://www.napi.h...22086.html

Vajon mennyit fizetne Putyin, ha kinyírnánk neki Sorost? Több millió dollárról hallottam, és ez meg is oldaná az itt fórumozók problémáját...! Bár utána nem lenne tanácsos elhagyni Oroszországot. Mindenesetre jó lenne már valami tisztességes bérgyilkos állás.
3 #4 Enid
- 2016-10-06 12:55
Soros a "polip" orrcaja... tul sok helyett fogja fel a szelet.
Azt csinal amit akar.
Szerintem Putyin maximum ugy tesz mintha, de nem felejt...
2 #5 gerry
- 2016-10-06 12:59
Vazul - talán a TEK??? Most, hogy ilyen jól felkészül_TEK?

...esetleg egész szerüen odautazni ahol éppen megtalálható és egyszerüen ki_TEK_erni a nyakát?

... Persze a "myennyit fizet"-ne kérdésre én is szeretném tudni a választ... Nem mintha képes lennék a feladatra, de nem bánnám ha nem lennék ennyire mimózalelkü...
...sajnos az vagyok - még Soros legutóbbi esküvöjének a nézése közben is majdnem elsírtam magam ... hiába az én lágy szívem... Igaz, csak majdnem.(De szipogtam!s_hihi)
4 #6 Posta Imre
- 2016-10-06 18:20
Amerika és Oroszország egyre közelebb áll a nyílt háborúhoz

Az utóbbi hetekben a kedves magyar választópolgárokon kívül az egész világ élvezhette a nosztalgia fantasztikus találmányát. Kezd ugyanis rendesen összeveszni a világ egyetlen valódi szuperhatalma és az az ország, amelyik valaha szuperhatalom volt, és most is nagyon szeretne annak látszani. Nem a brit birodalomra gondolok, hanem Oroszországra, amivel – ahogy említettem – egyre romlik az Egyesült Államok viszonya.

A héten annyi történt, hogy Oroszország felfüggesztette az amerikaiakkal 2000-ben kötött megállapodást, ami szerint a nukleáris lefegyverzésért összesen 34 tonna fegyvercélú plutóniumot égetnek el erõmûvekben. A felfüggesztés azért borzolja a kedélyeket, mert az Egyesült Államok ezt könnyen értelmezheti a nukleáris fegyverkezés újrakezdéseként. Mondjuk, valószínûleg nem az.http://24.hu/kulf...haboruhoz/
267 #7 Perle
- 2016-10-07 15:12
Izrael már aggódik, hogy nem garázdálkodhat szabadon Szíria légterében az orosz légvédelmi remdszer miatt. Együttmûködni akar.
http://izvestia.r...ource=smi2

Az oroszok engedékenyek. Nehogy úgy járjanak, mint egyszer korábban, amikor az általuk Egyiptomnak szállított radarnak egyik nap lába kélt, és az Izraelben lett felállítva.

[url]Operation Rooster 53 was an Israeli military operation during the War of Attrition to capture an Egyptian P-12 radar system. Often referred to as merely Operation Rooster, it was carried out on December 26 and 27, 1969. Participating forces including the Nahal Brigade's 50th battalion, the elite paratrooper reconnaissance unit Sayeret Tzanhanim, and the Israeli Air Force.

Orosz zászló a béketeremtõ Putyin képével egy manhattani híd alatt :Szülinapra.
http://nypost.com...an-bridge/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
2,750,698 egyedi látogató