Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

IMF: globalizációellenes lázadás fenyeget

TanácsadásNocak-nocak, cak nem a nemzetközi zsidó szupermacizmustot tetszenek befalazni? Na ne! Aztat nem lehet! A Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza úgy nyilatkozott a londoni Times-nak, hogy már túl régóta alacsony a növekedés üteme a fejlett világban, és a javak elosztása sok országban egyenlőtlen. Maurice Obstfeld szerint ez megerősíti azokat a globalizációellenes tendenciákat, melyek falakat kívánnak visszaállítani a nemzeti határokon. Ez ellen az államok úgy cselekedhetnek hatékonyan, ha ösztönzik a növekedést és figyelnek arra, hogy a társadalom minden rétege jusson valamiféle előnyhöz a GDP-növekedés következtében.

Az IMF változatlanul hagyta a jövő évi előrejelzést: 3,4%-os növekedésre számít az idei 3,1% után. Ez nem rossz a globális gazdaság számára, de a fejlett világ stagnálás-közeli állapotban van. Ráadásul a relatíve kedvező növekedési kilátásokat leronthatja, ha Kínában drámai módon lelassul a gazdaság. Növelheti a gondot, ha a nyersanyagárak lejtmenete folytatódik, hiszen sok harmadik világbeli állam ebből finanszírozza magát. A fejlett államokban pedig gondot jelenthet a kamatlábemelés.

Az infláció várhatóan 2,5% körül alakul a globális gazdaságban – jósolja az IMF. Az USA és Nagy-Britannia is gyengébb növekedésre számíthat jövőre, mint amit eddig jósoltak. Ennek oka a politikai bizonytalanság: Nagy-Britanniában a Brexit miatt csak 1,1% növekedés várható, pedig korábban 2,2%-ot jósoltak. Az USA a korábban remélt 2,2% helyett csak 1,6%-ra számíthat. Ennek oka Donald Trump és azok a globalizációellenes kirohanásai, melyek népszerűséget hoznak neki az amerikai választók egy részének körében. A globalizációellenes lázadás tehát épp az ellenkező hatást éri el: ahelyett, hogy felgyorsítaná a növekedést, épp lelassítja azt – állapítja meg az IMF jelentése.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. október 06. 10:03:22
Nógrádi: visszajött a hidegháború

Az Egyesült Államok felfüggeszti a tárgyalásokat Oroszországgal a szíriai fegyvernyugvásról – jelentette be hétfőn az amerikai külügyminisztérium szóvivője. John Kirby szerint erre azért volt szükség, mert Moszkva nem tartja be a tűzszünet feltételeit. A szóvivő a humanitárius vonatkozású kötelezettségeket is kiemelte, a két ország közötti feszültség ugyanis tovább nőtt azzal, hogy szeptember elején az orosz légierő lebombázta a szír lakosságnak szánt segélyszállítmányokat. Hétfőn Moszkva felmondta a fegyverfokozatú plutónium hasznosításáról 2000-ben megkötött szerződést. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint visszajött a hidegháború, de nem az a hidegháború.
http://www.hirado...deghaboru/
139 #2 jozsef toth
- 2016. október 06. 11:49:11
Imre !
Milyen erdekes ez a suket DUMA!

A szóvivő a humanitárius vonatkozású kötelezettségeket is kiemelte, a két ország közötti feszültség ugyanis tovább nőtt azzal, hogy szeptember elején az orosz légierő lebombázta a szír lakosságnak szánt segélyszállítmányokat. Hétfőn Moszkva felmondta a fegyverfokozatú plutónium hasznosításáról 2000-ben megkötött szerződést.

Amikor koserek ugyan ezt csinaltak hol vot UGYAN ez a torveny?
236 #3 Vazul
- 2016. október 06. 12:21:49
Soros kemény szavakkal tette helyre Putyint - a válasz egyelőre elmaradt http://www.napi.h...22086.html

Vajon mennyit fizetne Putyin, ha kinyírnánk neki Sorost? Több millió dollárról hallottam, és ez meg is oldaná az itt fórumozók problémáját...! Bár utána nem lenne tanácsos elhagyni Oroszországot. Mindenesetre jó lenne már valami tisztességes bérgyilkos állás.
3 #4 Enid
- 2016. október 06. 12:55:20
Soros a "polip" orrcaja... tul sok helyett fogja fel a szelet.
Azt csinal amit akar.
Szerintem Putyin maximum ugy tesz mintha, de nem felejt...
2 #5 gerry
- 2016. október 06. 12:59:28
Vazul - talán a TEK??? Most, hogy ilyen jól felkészül_TEK?

...esetleg egész szerüen odautazni ahol éppen megtalálható és egyszerüen ki_TEK_erni a nyakát?

... Persze a "myennyit fizet"-ne kérdésre én is szeretném tudni a választ... Nem mintha képes lennék a feladatra, de nem bánnám ha nem lennék ennyire mimózalelkü...
...sajnos az vagyok - még Soros legutóbbi esküvöjének a nézése közben is majdnem elsírtam magam ... hiába az én lágy szívem... Igaz, csak majdnem.(De szipogtam!s_hihi)
4 #6 Posta Imre
- 2016. október 06. 18:20:33
Amerika és Oroszország egyre közelebb áll a nyílt háborúhoz

Az utóbbi hetekben a kedves magyar választópolgárokon kívül az egész világ élvezhette a nosztalgia fantasztikus találmányát. Kezd ugyanis rendesen összeveszni a világ egyetlen valódi szuperhatalma és az az ország, amelyik valaha szuperhatalom volt, és most is nagyon szeretne annak látszani. Nem a brit birodalomra gondolok, hanem Oroszországra, amivel – ahogy említettem – egyre romlik az Egyesült Államok viszonya.

A héten annyi történt, hogy Oroszország felfüggesztette az amerikaiakkal 2000-ben kötött megállapodást, ami szerint a nukleáris lefegyverzésért összesen 34 tonna fegyvercélú plutóniumot égetnek el erőművekben. A felfüggesztés azért borzolja a kedélyeket, mert az Egyesült Államok ezt könnyen értelmezheti a nukleáris fegyverkezés újrakezdéseként. Mondjuk, valószínűleg nem az.http://24.hu/kulf...haboruhoz/
60 #7 csaba
- 2016. október 06. 20:09:02
""Az S-300, S-400 légvédelem a helyére került", figyelmeztették az oroszok az USA vezette koalíciót, hogy véletlenül se próbálják megtámadni a szír erőket."

2.bp.blogspot.com/-71pmjhDyw-c/V_aB2MZ-mOI/AAAAAAAAgyw/ek0GXU6gABER-n_i8wTj22XvccpxdoiiwCLcB/s1600/orosz%2Boroszorsz%25C3%25A1g%2Bsz%25C3%25ADria%2Bs-300%2Bs-400%2Bl%25C3%25A9gv%25C3%25A9delmi%2Brendszer%2Bamerikai%2Bl%25C3%25A9gicsap%25C3%25A1s%2Blel%25C3%25B6vik%2Bvideo%2Bv%25C3%25A9delmi%2Bminiszt%25C3%25A9rium%2Bfigyelmeztette%2Bwashington-2016-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat.jpg

"Oroszország Védelmi Minisztériuma figyelmeztette az USA vezette koalíciót a szíriai hadsereg pozícióira mért esetleges újabb csapásokkal kapcsolatban jelezve, hogy Szíriában számos S-300 és S-400 légvédelmi rendszer került telepítésre, melyek működésbe léptek.

Oroszország jelenleg S-400 és S-300 légvédelmi rendszereket telepített, hogy megvédje a Tartúsz haditengerészeti ellátó bázison és a Khmeimim légitámaszponton állomásozó csapatait. A fegyverek hatósugara elérheti a "meglepő" távolságot minden azonosítatlan repülő tárgy számára, mondta Igor Konasenkov tábornok, az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője.

Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint bármilyen légicsapás vagy rakétatámadás a szíriai kormány által ellenőrzött területeken veszélybe sodorná az orosz személyzetet.

A védelmi tisztviselő elmondta, hogy az Orosz Megbékélési Központ tagjai Szíriában a "földön" dolgoznak, támogatást nyújtva és nagyszámú szíriai közösséggel kommunikálva.

"Ezért minden rakéta vagy légicsapás a szíriai kormány által ellenőrzött területen egyértelmű veszélyt jelentene az orosz katonákra."

"Az orosz légvédelmi rendszer személyzetének valószínűleg nem lesz ideje, hogy meghatározzák az 'egyenes vonal mentén' haladó rakéták pontos repülési útvonalát, és hogy a robbanófejek kihez tartoznak. És a 'láthatatlan' repülőgépekkel kapcsolatos amatőr illúzióknak kiábrándító valósággal kell majd szembesülniük," - tette hozzá Konasenkov.

Azt is megjegyezte, hogy maga Szíria S-200 valamint BUK rendszerekkel rendelkezik, és technikai képességeik frissítésre kerültek az elmúlt évben.

Az Orosz Védelmi Minisztérium nyilatkozata a nyugati média úgynevezett "kiszivárogtatására" érkezett válaszul, miszerint Washington légicsapásokat fontolgat a szíriai kormányzati erők ellen.

"Különös aggodalomra ad okot az információ, hogy az ilyen provokációk kezdeményezői a CIA és a Pentagon képviselői, akik szeptemberben az amerikai elnöknek az 'ellenzéki' harcosok állítólagos ellenőrizhetőségéről számoltak be, de ma már 'kinetikus' forgatókönyvekért lobbiznak Szíriában," mondta.

Washingtont az "ilyen tervek lehetséges következményeinek alapos kiszámítására" figyelmeztette.

Az USA vezette koalíció harci gépei a szíriai kormányerők pozícióit bombázták szeptember 17-én, ami 83 katona halálát okozta. Washington szerint a légicsapás egy tévedés volt, de Damaszkusz azt állította, hogy az eset egy "otromba agresszió".

Az S-300 rendszer áthelyezése a Szíriában található orosz hajók és haditengerészeti bázis védelme érdekében történt, erősítették meg orosz védelmi tisztviselők október 4-én. Konasenkov biztosított afelől, hogy az S-300 egy "tisztán védelmi rendszer, és nem jelent fenyegetést." Oroszország S-400 rakétavédelmi rendszerekkel is rendelkezik a Khmeimim bázison, melyeket azt követően telepítettek oda, hogy Törökország egy orosz Szu-24-es sugárhajtású gépet lőtt le 2015 novemberében."
http://ujvilagtud...lyere.html
267 #8 Perle
- 2016. október 07. 15:12:20
Izrael már aggódik, hogy nem garázdálkodhat szabadon Szíria légterében az orosz légvédelmi remdszer miatt. Együttműködni akar.
http://izvestia.r...ource=smi2

Az oroszok engedékenyek. Nehogy úgy járjanak, mint egyszer korábban, amikor az általuk Egyiptomnak szállított radarnak egyik nap lába kélt, és az Izraelben lett felállítva.

[url]Operation Rooster 53 was an Israeli military operation during the War of Attrition to capture an Egyptian P-12 radar system. Often referred to as merely Operation Rooster, it was carried out on December 26 and 27, 1969. Participating forces including the Nahal Brigade's 50th battalion, the elite paratrooper reconnaissance unit Sayeret Tzanhanim, and the Israeli Air Force.

Orosz zászló a béketeremtő Putyin képével egy manhattani híd alatt :Szülinapra.
http://nypost.com...an-bridge/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
2,487,289 egyedi látogató