Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Más bombákhoz is lehetett köze a Teréz körúti robbantónak

TechnikaMert az elmúlt sok év robbantásait is ugyanaz a titkosszolgálat követtette el, mely a cigánygyilkosságokat és a 2006-os eseményeket is levezényelte..., de ahogy látom , lassan a foglalkozás eléri célját. Négy korábbi pokolgépre is kísértetiesen hasonlít a Teréz körúton használt csõbomba szerkezete - írja szombati számában a Magyar Idõk.


A lap felidézi, a rendszerváltozástól napjainkig legalább száz, robbantással elkövetett bûncselekmény történt hazánkban, ezek többsége ma is megoldatlan, a tettes vagy tettesek ismeretlenek. A merényletek helyszínelése során rögzített nyomokból minden esetben rekonstruálták a felhasznált robbanóeszközt, így a két héttel ezelõtti Teréz körúti csõbombát is. Ez utóbbi szerkezetének összevetése az elmúlt huszonhét évben használt eszközökkel még nem fejezõdött be.
Gyakorlatilag azonosak

A lap értesülése szerint csõbombát aránylag keveset használtak a vizsgált idõszakban, így arra gyorsan rájöttek a szakemberek, hogy a Teréz körúti szerkezet legalább négy korábbi robbantásnál használt bomba szerkezetéhez hasonlít. Sõt, néhány apróságtól eltekintve azonosnak mondható. Így az 1989-ben a budapesti 2-es metró egyik szerelvényének utolsó vagonjában üzemzárás elõtt felrobbantott csõbomba, valamint az 1996-os, háromszoros kukarobbantáshoz használt, poroltóba épített csõbombák hasonlítottak nagyban a Teréz körúti bomba szerkezetéhez.
Tudta, mit csinál

Tamási Gábor robbantási szakértõ, aki egy sor robbantásnál is helyszínelt, a lapnak azt mondta, reméli, hogy a Teréz körúti tettes nem sorozatot tervez. Szavai szerint az elkövetõ pontosan tudta, hogy mit miért csinál, gyakorlott, mondhatni képzett tettes, ezért nem használt mobiltelefont a bomba indításához, mert ebben az esetben fennáll a veszély, hogy valaki téves hívást kezdeményez az adott készülékre, idõ elõtt felrobbantva a pokolgépet.

A robbantó
Forrás: Origo
Már az alvilág is keresi

A robbantó utáni hajszában az állandó zaklatás már-már lehetetlenné teszi a folyamatos bevételtermelést az alvilágban, így a bûnözõk érdeke is, hogy mielõbb elfogják a merénylõt. Az újság értesülései szerint a bûnözõi körök minden követ megmozgatnak a ma még ismeretlen férfi kézre kerítéséért, azaz már az alvilág is a tettest keresi.Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016-10-08 14:53
Nem kell ezen meglepödni biztosan metélt volt a robbantó...) És nem fog kiderülni legfenebb rákenik valakire tudjátok a " nyuszi viccet amikor a pártitkár vadászok vallatják a nyulat hogy vald be hogy VADDISZNO vagy "
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-08 15:38
Matuska Szilveszter volt. Õ is körberobbantotta jewrópát és a biatorbágyi robbantás is érdekes volt, mert a vona-ton alig volt valaki és kiderült, hogy Szilvesztert rászedték, de csak azt tudta mondani, hogy irányították. Bécsbe vitték, majd a nagy sürgés-forgásban késõbb nyoma veszett. Lehet, most is járt itt!
4 #3 Posta Imre
- 2016-10-08 20:49
Lehet mégis orbán volt?

A ZSIDÓ RENDSZERVÁLTÓ BÛNÖZÕK 1988. június 16: Batthány–Nagy Imre örökmécses, Budapest!

Együtt randalírozott a két horvátországi kastély tulajdonos Orbán Viktor és Demszky Gábor

Hallgassátok meg Kádár János beszédét!

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WY6pK92k1d0[/movie]

beszelo.c3.hu/files/cd/kepek/126.jpg
http://beszelo.c3...latkozat-2

A Tilos Rádiót is belekeverték a körúti robbantásba

A Tilos Rádió egyik munkatársa, Dávid Ferenc szociológus a Tumblr-en írta meg egy posztban, hogy szombat reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársa felkereste az otthonában, és arról faggatta, mit csinált 2016. szeptember 24-én este fél tíz magasságában (amikor a Teréz körúti robbantás történt), és hogy tud-e bombát gyártani – szúrta ki a 444.

A rendõrök azt mondták, hogy a nyomozás során „felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal”. A rádiós elmondta, hogy nem õ robbantott, mire az NNI-sek azt mondták: egyébként sem stimmel a férfi magassága.
Alacsony vagy közepes hatóerejû robbanóanyag lehetett

Gál Tamás tûzszerész szakértõ szerint valószínûleg alacsony vagy közepes hatóerejû robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó. A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 szombat esti mûsorában azt mondta: a rendõrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál Tamás úgy véli: házi készítésû improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértõ szerint viszont nem idõzítõvel, inkább távirányítással hozta mûködésbe a szerkezetet. (MTI)http://mno.hu/bel...ba-1365456

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
2,742,946 egyedi látogató