Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Más bombákhoz is lehetett köze a Teréz körúti robbantónak

TechnikaMert az elmúlt sok év robbantásait is ugyanaz a titkosszolgálat követtette el, mely a cigánygyilkosságokat és a 2006-os eseményeket is levezényelte..., de ahogy látom , lassan a foglalkozás eléri célját. Négy korábbi pokolgépre is kísértetiesen hasonlít a Teréz körúton használt csőbomba szerkezete - írja szombati számában a Magyar Idők.


A lap felidézi, a rendszerváltozástól napjainkig legalább száz, robbantással elkövetett bűncselekmény történt hazánkban, ezek többsége ma is megoldatlan, a tettes vagy tettesek ismeretlenek. A merényletek helyszínelése során rögzített nyomokból minden esetben rekonstruálták a felhasznált robbanóeszközt, így a két héttel ezelőtti Teréz körúti csőbombát is. Ez utóbbi szerkezetének összevetése az elmúlt huszonhét évben használt eszközökkel még nem fejeződött be.
Gyakorlatilag azonosak

A lap értesülése szerint csőbombát aránylag keveset használtak a vizsgált időszakban, így arra gyorsan rájöttek a szakemberek, hogy a Teréz körúti szerkezet legalább négy korábbi robbantásnál használt bomba szerkezetéhez hasonlít. Sőt, néhány apróságtól eltekintve azonosnak mondható. Így az 1989-ben a budapesti 2-es metró egyik szerelvényének utolsó vagonjában üzemzárás előtt felrobbantott csőbomba, valamint az 1996-os, háromszoros kukarobbantáshoz használt, poroltóba épített csőbombák hasonlítottak nagyban a Teréz körúti bomba szerkezetéhez.
Tudta, mit csinál

Tamási Gábor robbantási szakértő, aki egy sor robbantásnál is helyszínelt, a lapnak azt mondta, reméli, hogy a Teréz körúti tettes nem sorozatot tervez. Szavai szerint az elkövető pontosan tudta, hogy mit miért csinál, gyakorlott, mondhatni képzett tettes, ezért nem használt mobiltelefont a bomba indításához, mert ebben az esetben fennáll a veszély, hogy valaki téves hívást kezdeményez az adott készülékre, idő előtt felrobbantva a pokolgépet.

A robbantó
Forrás: Origo
Már az alvilág is keresi

A robbantó utáni hajszában az állandó zaklatás már-már lehetetlenné teszi a folyamatos bevételtermelést az alvilágban, így a bűnözők érdeke is, hogy mielőbb elfogják a merénylőt. Az újság értesülései szerint a bűnözői körök minden követ megmozgatnak a ma még ismeretlen férfi kézre kerítéséért, azaz már az alvilág is a tettest keresi.Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016. október 08. 14:53:32
Nem kell ezen meglepödni biztosan metélt volt a robbantó...) És nem fog kiderülni legfenebb rákenik valakire tudjátok a " nyuszi viccet amikor a pártitkár vadászok vallatják a nyulat hogy vald be hogy VADDISZNO vagy "
4 #2 Posta Imre
- 2016. október 08. 15:38:51
Matuska Szilveszter volt. Ő is körberobbantotta jewrópát és a biatorbágyi robbantás is érdekes volt, mert a vona-ton alig volt valaki és kiderült, hogy Szilvesztert rászedték, de csak azt tudta mondani, hogy irányították. Bécsbe vitték, majd a nagy sürgés-forgásban később nyoma veszett. Lehet, most is járt itt!
4 #3 Posta Imre
- 2016. október 08. 20:49:30
Lehet mégis orbán volt?

A ZSIDÓ RENDSZERVÁLTÓ BŰNÖZŐK 1988. június 16: Batthány–Nagy Imre örökmécses, Budapest!

Együtt randalírozott a két horvátországi kastély tulajdonos Orbán Viktor és Demszky Gábor

Hallgassátok meg Kádár János beszédét!

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WY6pK92k1d0[/movie]

beszelo.c3.hu/files/cd/kepek/126.jpg
http://beszelo.c3...latkozat-2

A Tilos Rádiót is belekeverték a körúti robbantásba

A Tilos Rádió egyik munkatársa, Dávid Ferenc szociológus a Tumblr-en írta meg egy posztban, hogy szombat reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársa felkereste az otthonában, és arról faggatta, mit csinált 2016. szeptember 24-én este fél tíz magasságában (amikor a Teréz körúti robbantás történt), és hogy tud-e bombát gyártani – szúrta ki a 444.

A rendőrök azt mondták, hogy a nyomozás során „felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal”. A rádiós elmondta, hogy nem ő robbantott, mire az NNI-sek azt mondták: egyébként sem stimmel a férfi magassága.
Alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetett

Gál Tamás tűzszerész szakértő szerint valószínűleg alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó. A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 szombat esti műsorában azt mondta: a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál Tamás úgy véli: házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértő szerint viszont nem időzítővel, inkább távirányítással hozta működésbe a szerkezetet. (MTI)http://mno.hu/bel...ba-1365456
60 #4 csaba
- 2016. október 10. 17:07:11
A lökötTEK hangolnak okt. 23.ra??!s_hihi

"Teréz körúti robbantás: Megvan az indíték! Ezt bosszulta meg a robbantó!"(?)

"Vélhetően rendőri túlkapást bosszult meg a Teréz körúti robbantó!

A több mint két héttel ezelőtti robbantás után a rendőrség mindent bevet annak érdekében, hogy elkapja az elkövetőt. A hatóság emberei többek közt olyanokat keresnek, akik ellen eljárást indítottak a 2006-os, Gyurcsány Ferenc elleni demonstrációt követően, valamint olyanokat is felkeresnek, akik szimpatizáltak a nemrég elítélt Budaházy Györggyel és csoportjával. A rendőrség továbbra sem zárja ki, hogy az elkövető egy olyan személy, akit korábban robbanóanyaggal való visszaélés miatt már elítéltek.

Dávid Ferenc szociológus írta meg, hogy két civil ruhás rendőr kereste fel szombat reggel. Az egyenruhások elmondták neki, hogy házról házra járnak, hogy elkapják a robbantót.
Azt mondták a szociológusnak, hogy felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal.

Dávid a tüntetések során nem zavargott, csupán kutatást végzett, hiszen az utcán lévők viselkedésformáit tanulmányozta. A rohamosztagosok emiatt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, ám végül csak tíz napot kellett rács mögött lennie, utána kiengedték, majd rá kilenc hónapra ejtették a vádat ellene.
A Magyar Idők forrása szerint semmi meglepő nincs abban, hogy olyanokat keres most a hatóság emberei, akiket korábban előállítottak. Nem elképzelhetetlen, hogy olyasvalaki követte el a robbantást, akit a rendőrök tíz éve az utcán vagy a fogdában összevertek. A nyomozás egyik szála szerint ugyanis, a robbantó a rendőröktől elszenvedett korábbi sérelmet akarta megbosszulni.

Az egyenruhások több szálon is folytatnak nyomozást, olyanok közt is keresik az elkövetőt, akik a szélsőséges, nemrég elítélt Budaházy Györggyel szimpatizáltak.

Olyanok személyeket is megvizsgálnak a rendőrök, akiket korábban már elítéltek robbanóanyaggal való visszaélés miatt, több olyan eset is előfordult korábban, hogy focilabdába építettek bombát.
A nyomozást azokra is kiterjesztik, akikről tudják, hogy szélsőséges nézeteket vallanak, extrém csoportokhoz tartoznak, és erőszakra hajlamosak."
forrás: magyaridok.hu / 888.hu
http://legfrisseb...-robbanto/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,486,678 egyedi látogató