Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Babócsa név nincs az MTA szerint

KultúraKedves Posta Imre!
Telefonbeszélgetésünkre reagálva, kérném a segítségét. 2015.10.13-án megszületett kisfiunk, akinek a Babócsa nevet szeretnénk adni. Amit időben meg is kérvényeztünk a MTA-nál. A mai nappal a mellékelt választ kaptuk. Nem anyakönyvezhető, nincs rá hiteles forrás, csak egy település név, amely a bab szóból származik.

Kérem a segítségét, hogy hogyan támaszthatnánk alá a részükre, "hiteles forrással", hogy Babócsa létező magyar történelmi név volt, Koppány vezér egyik fia.

Ha a google-be beütöm, hogy Babócsa, rengeteg találat jön ki rá, hogy Koppány vezér fia volt.

Nem akarunk neki másik nevet adni, nyolcadik lombikra sikerült babánk és ezt a nevet a férjem nagyapja kérte, hogy ha a férjemnek gyermeke lesz egyszer szeretné Babócsáról nevezné el, és mi nem is tudunk másik nevet elképzelni.

Az anyakönyvi hivatalban azt mondták, hogyha nem tudunk másik nevet adni, akkor vagy ők nevezik el majd valamire.

Segítségét előre is köszönjük,...

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2015. október 26. 13:30:23
Russkim nravoms_box
Chuzhebesie izvedem!
128 #2 bogyo
- 2015. október 26. 14:45:20
Babócsa
Koppány egyik árván maradt fia. A másik Berzence. Berzence és Babócsa állt bosszút Szent István fián,Imrén apjuk halála miatt.


Ez a qurva piros a mozes keresztnevet biztos meg találta volna a névnaptárban!
13 #3 vesterhagen
- 2015. október 26. 16:48:20
Méghogy nincs :o
75 #4 talpi
- 2015. október 26. 17:20:30
Bogyó
Az való igaz, hogy volt, van létezik eme név. a másik, hogy valójában, István fia Imre herceg, a bajorországi választó fejedelem is volt egyben, és halálának oka, talán itt keresendő. Helyszíne, a hírek szerint Új-Solt határa, ahol egy kápolna is áll, és az elkövető Pál, Olasz herceg v olt a monda szerint, kivel együtt indult vadászatra. S mint oly sok esetben a későbbiek során, magára hagyta a herceget némileg és egy "vadkan" támadta meg Imre herceget, ami végzett is vele. Na később ugyan ez a "vadkan" megjelent ám néhány, nagyon is "MAGyar" úr élt krónikájában, mint halálos ellenfél. Sajnos, ezek a vadkanok, hosszú életűek a "jelek" szerint.:(
75 #5 talpi
- 2015. október 26. 17:24:03
Amúgy meg ki nem szarja le ezeket az ál tudományos névkutatókat. Ismerős nekem is, mert gyermekem-gyermekünk születése előtt, kaptunk ám, "családom belülről" hasonló MTA névjegyzéket. Sajnos. Bár ne lett volna ki adta. :(
No abban is voltak ám nevek, meg nevek.
66 #6 9323elitelt
- 2015. október 26. 18:26:08
Jelentkezni kell valamelyik Magyarországon élő nemzetiségbe,
(sváb, szlovák, nem sorolom) és akkor aztán olyan nevet adhattok a gyermeknek, amilyet csak akartok.
Lehet akár Ronaldó, Rikárdó, Márió, Eszmeralda :D
44 #7 LOVAGINA
- 2015. október 27. 11:48:50
Én, nem hadakoznék (egyenlőre) ezekkel a pi...csákkal és fa...szokkal. Mindennek eljön az ideje, mint a sírásnak és nevetésnek....magatok között nevezzétek így, majd "hivatalosan" is meglesz az az ámen.

Egyébként meg jól felhúztam magam ezen az újabb szemétségen , de nincs értelme.....érik aminek érnie kell!

(U.i.: Én, megszoktam kérdezni a szülőt, hogyan nevezik a gyereket otthon, és úgy szoktam szólítíni, függetlenül az anyakönyvezéstől.)
106 #8 Proxi
- 2015. október 27. 17:10:38
Íme, ez egy újabb ékes bizonyítéka a magyar ősi hagyományok és emlékezet sárba tiprásának. ÓÓÓ persze még ők adnak neki nevet, csak mert nem akarsz neki egy általuk lajstromba vett név közül választani? Ezt a faszságot! Hát hol vannak ilyenkor az emberi jogok védelmezői? Véleményem szerint, mindenki úgy nevezi el gyermekét ahogy akarja...kit érdekel, hogy szerintük nincs olyan név regisztrálva?
2 #9 gerry
- 2015. október 27. 17:41:39
A 90-es évek elején megvolt nekünk a Ladó féle utónév könyv... Már akkor is találtam benne olyan "magyar" neveket amitõl kettéállt a fülem, de igazán a századforduló után bolondultak meg a keresztnévvel... izé, már nem az hanem utó...

Az én születési anyakönyvi kivonatomban még a Családnév / Keresztnév volt beleírva!!!s_pompom
Most meg a "Babócsa" (szerintem tündéri név egy gyereknek bár nem biztos, hogy szeretni fogja, ha felnõ!)...

Talán a Dr. Váradi tudományos osztályvezetõ meg a Piros Zsuzsanna szintén zenész védik a magyar anyanyelvet.

A női és a férfi utónevek listája is bővült 2015. január 1-től, itt és itt lehet őket böngészgetni. Rikárdó is van, a női nevekből Dzsidzsi válogatott:

Adeodát, Anicét, Aníziusz, Benke, Bere, Létó, Sáfély, Sudár, Erátó, Kilit, Mikolt, Györke, Ében, Móka, Miron, Ata, Témisz, Kara, Harka, Absa, Zejnep, Küne, Cseresznye, Hárs, Dió, Fahéj, Fehér, Móka, Március, Gesztenye, Ozora, Szeder, Balzsam, Színes, Remény, Béke, Áldás, Amondó

A férfinevek közül Rikárdót és Mózest találtam, Musztafát nem, de Dzsámált igen.


innen: http://444.hu/201...evlistara/

na erre akkor mit mondjak?s_Hlp
4 #10 Posta Imre
- 2015. október 27. 19:12:17
Gerry és a Noel-hez mit szólsz?

“Amíg nem látjuk rajta, hogy beteg, addig úgy fogjuk fel, mintha nem lenne semmi”

Úgy néz ki, nincs szüksége szervátültetésre a hét hónapos Noelnek. A kisújszállási kisfiúnak olyan betegsége van, amilyen senki másnak Magyarországon.
Korábban a témában:

Három hónapja még nagyon kockázatos műtétre várt az Oláh-család, az akkor négy hónapos Noel egy németországi kórházban volt előjegyezve májátültetésre augusztus közepére. A szervet valamelyik szülőtől kapta volna.http://24.hu/belf...nne-semmi/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
2,485,356 egyedi látogató