Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Menekítik a terrorista zsoldosokat Szíriából

KülföldSzíriai hadsereg: ISIL takfiri terroristákat szállítottak Szíriából Jemenbe

Teherán, FNA - Több mint 500 ISIL fegyverest szállítottak Szíriából Jemenbe a húszik elleni küzdelem részeként Törökországból érkező repülőgépeken, jelentette ki egy szíriai tábornok kedden.

Ali Maihub dandártábornok, a szíriai fegyveres erők szóvivőjének értesülése szerint több mint 500 ISIL takfiri terroristát szállítottak Szíriából Jemenbe 4 repülőgép fedélzetén, melyek Törökországból érkeztek október 26-án.

Elmondása szerint a gépek közül kettő a Turkish Airlines-hoz tartozik, egy a katari légitársasághoz, egy pedig az Egyesült Arab Emírségek gépe volt.

"Hírszerzési adatok szerint, 4 repülőgép érkezett Törökországból az ádeni [Jemen] repülőtérre október 26-án. Kettő [repülő] ezek közül a Turkish Airlines-hoz tartozott, az egyik a katari légitársasághoz és egy másik repülőgép az UAE légitársaság tulajdonában állt. Az ISIL terrorista csoport több mint 500 fegyverese volt az a fedélzeten, akiket Szíriából szállítottak, hogy megmentsék őket az orosz légicsapásoktól", fejtette ki Maihub.

A szíriai tábornok hozzátette továbbá, hogy a Jemen ellen háborúzó szaúdi vezetésű koalíció tisztviselői találkoztak az ISIL fegyveresekkel a repülőtéren, hogy a terroristák részt vegyenek egy húszi harcosok elleni szárazföldi műveletekben.

"Az ISIL fegyveresek a Szaúd-Arábia vezetett koalíció tisztviselőivel találkoztak, akik három csoportra osztották őket a [jemeni] repülőtéren. Az első csoport Mandeb tartomány al-Bab városába került, a második a Marib-ba, a harmadik Jazan és Asir szaúdi tartományokba”, mondta.

"A fegyveresek várhatóan a folyamatban lévő szárazföldi műveletekben vesznek részt, ahol a koalíció szárazföldi erői a közelmúltban súlyos veszteségeket szenvedtek el a húszi harcosokkal való összecsapások során", fűzte hozzá a tábornok, hozzátéve, hogy hírszerzési adatok alapján, az ISIL fegyveresek hasonló transzportálását tovább folytatnák.

"Rendelkezésre álló információk szerint, az ISIL terroristák Szíriából való szállítását célzó műveletek rövid időn belül folytatódni fognak", tette hozzá.

Az ISIL és Al-Nuszra Front takfiri terrorista csoportok tagjai közül több száz menekült el Szíria harctereiről a szíriai hadseregnek és a libanoni Hezbollah erőinek közös katonai műveletei, valamint az intenzív orosz légicsapások eredményeként.

Persianews.vcp.ir

Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2015. október 28. 21:30:35
Európából is vigyék őket, ha már annyira megy a menekítés, itt senkinek sem hiányoznak. A szimpatizánsaikat is vihetik, a sok beszivárgó migráncsot, akik jól láthatóan kigyúrt, katona viselt egyének. Majd a húszik elhúzzák a nótájukat. s_durr
116 #2 livia
- 2015. október 28. 21:47:44
No, ezért akar szárazföldi harcosokat az usa az isil ellen. Kimenekíteni.
33 #3 vizilo
- 2015. október 29. 08:35:34
Szep kis vilagot elünk ! Livia ezt te el is hiszed amit az USA-mond ??? Mert en nem...) Ezek most ezt mondjak es 10-perc mulva mast csinalnak !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,398 egyedi látogató