Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bajok Izraelben

KülföldHa valami hasonlóságot véltek felfedezni, az nem a véletlen műve! Itt is "lázad a nép", vagy nem? Persze, hogy nem, mert ahhó is hülye, xar gyáva, de majd megoldják, hogy legalább a híradóban úgy tűnjön, mintha! Egyébként minden rendben! Izrael körülvéve. Jöhetnek ide, itt is körül vannak véve...szóval minden remek! Jediót Ahronót: Netanjahu megkerüli a hadsereget és elhallgattatja a médiát. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jogi fékek és ellensúlyok izraeli rendszerének összeomlása után a hadsereg vezérkara és szabad média ellen küzd – állítja a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerkesztőségi cikkében.

A Nahum Barnea jegyezte írás szerint Netanjahu “veszélyessé” vált, mert összeomlott az őt “stabilizáló” fékek és ellensúlyok rendszere, s pártja, a Likud sem pártként működik már, hanem “a jobboldali választók legőrültebb, legradikálisabb részéért versengő Facebook-bejegyzések gyűjteményeként”.

Az ellenzék eltűnt, éppen akkora a jelentősége, mint Recep Tayyip Erdogan elnök Törökországában az ottani parlamenti ellenzéknek – vélekedik az újságíró. Csak két fék maradt a rendszerben: a hadsereg vezérkara és a szabad média – írta a portál.

Netanjahu a tábornokok szembenállásától tartva megkerüli őket, miként a vezérkar javaslatával szemben az új hadihajók és tengeralattjárók vásárlásakor tette néhány hónappal ezelőtt. Az izraeli katonai vezetés és az amerikai védelmi minisztérium is ellenzi az Iránnal kötött nukleáris egyezmény felmondását, mégis elképzelhető, hogy az izraeli kormányfő, aki mindig ellene volt a megállapodásnak, megkéri (a januárban hivatalba lépő) Donald Trump új amerikai elnököt februári találkozójukon, hogy vizsgálja felül a megállapodást.

Izraelnek nincs alkotmánya, az Izrael földjén az utóbbi száz évben letelepedett zsidók, majd az Izrael állami törvényei által lefektetett szabályok biztosítják a média szabadságát, de ezeket a médiáért felelős miniszteri tárcát magánál tartó Benjámin Netanjahu az utóbbi időben megpróbálja megváltoztatni Barnea szerint.

A kormányt és a kormányfőt eddig szabadon bíráló kettes és tízes kereskedelmi tévécsatornákkal szemben számos új csatorna engedélyezésével harcol, mert a számtalan csatornára felosztott piac szereplőinek már nem lesz anyagi lehetősége igényes oknyomozó hírműsorok elkészítésére. Helyette a Ynet cikke szerint bulvárhírek, vetélkedők és vallási műsorok lesznek.

Az új médiapolitika célja, hogy gazdasági eszközökkel elhallgattassa a kritikus hangokat – állítja a ynet. Ehhez fegyverként szolgál az utca népének e kritikus hangok ellen felkorbácsolt hangulata, valamint a szabad újságok szerzői ellen uszító internetes ,,gengszterek”. Mindennek halálos következményei lesznek – jósolja a tekintélyes izraeli újságíró a yneten.

Az utóbbi időkben elszaporodtak a média szabadságát és a demokráciát féltő írások az izraeli lapokban. Múlt héten Cví Barel a Háárec című újságban arról írt, hogy Netanjahu saját Facebook-oldalán egyre élesebb személyes támadásokat intézett egy őt például a tengeralattjáró-ügyben leleplező újságíró, Raviv Drucker ellen.

Az interneten folyó megbélyegzések nyomán a közvélemény jelentős része gyűlöletet érez a média iránt, az újságírókat kollektíven és egyénileg is a nép ellenségeinek tekinti. Ezért több politikus és médiaszakember testőr alkalmazását sürgette Drucker védelmében a kormányfő interneten feltüzelt híveinek esetleges fizikai támadásai ellen.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2016. december 15. 16:10:55
4 #2 Posta Imre
- 2016. december 16. 17:11:03
Amerikai nagykövetség Jeruzsálemben?

Alig várom, hogy megkezdjem működésemet Izrael örök fővárosában, Jeruzsálemben! – jelentette ki David Friedman. Az USA megválasztott elnöke csütörtökön közölte: Friedman lesz az Egyesült Államok nagykövete Izraelben.

Donald Trump már szeptemberben megígérte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek: ha őt választják meg az Egyesült Államok elnökének, akkor az USA el fogja ismerni Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Jelenleg az amerikai nagykövetség Tel-Avivban van, mert Jeruzsálem státusza vitatott a zsidók és az arabok között.http://www.globop...zsalemben/
267 #3 Perle
- 2016. december 16. 17:56:10
Ez" kellett" ahhoz, hogy az a-raboktól végleg elvegyék Jeruzsálemet. Trükkös húzás nagyon.

Újabb indokot teremtettek a z ottani békefolyamat ( feltéve , hogy van olyan) megakadályozására.
238 #4 bivaly
- 2016. december 17. 10:06:04
Ez a Trump bácsi nagyon emlékeztet Reaganre. Más karakter voltak, de csak végrehajtják amit végre kell hajtani. Mert Reagan ugye a fegyverkezési háborúval megroppantotta, és térdre kényszerítette a Szovjetúniót. Előbbi mondatot tessenek gondolkodás jelzőbe tenni !
Ma minden úgy működik, mint működött, a díszletek lecserélve, a világítás lecserélve, jelszavak lecserélve, az elvtárs megszólítás úrra lecserélve. Van még kérdés ? Nincs ? Nagyszerű ! Tessék elemezni Perezt meg a Trojkát, aztán csak meglelitek a válaszokat. Gorbacsov nagymestert is főzzétek bele a történelmi levesbe, erősen ízesíti.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,502,140 egyedi látogató