Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vallásos lett a korábban ateista Mark Zuckerberg

KultúraAjvé, baj van! A technológiai isten-hit még nagyobb üzlet, mint a libérálbuzi atejizmus. Még szerecsen, hogy aki tudja "istent" az ezt a sok "hívő majmot" simán palira veszi. Csak üzlet, semmi más. Mark Zuckerberg immáron úgy véli, hogy a vallás nagyon fontos dolog.

Mark Zuckerberg (a Facebook ügyvezetője és társalapítója) a korábbi, saját Facebook-profilja alapján ateista volt, azonban a közösségi oldalon a legutóbbi ünnepek során felfedte, hogy alaposan megváltozott a véleménye.

Hirdetés

December 25-én mindenkinek boldog karácsonyt és hanukát kívánt egy bejegyzésében, a maga, Priscilla, Max és Beast nevében is (a felesége, a lánya és a kutyája).

Egy felhasználó a megjegyzésekben azt kérdezte, hogy nem ateista-e, amire azt válaszolta Zuckerberg, hogy nem. Hozzátette, hogy zsidóként nevelkedett fel, azután pedig egy olyan korszakon ment át, amely során megkérdőjelezte a dolgokat - most azonban úgy véli, hogy a vallás nagyon fontos dolog.

Részleteket nem közölt a vallásával kapcsolatban, azonban a köszöntője a karácsonyt ünnepelte. Ő és a felesége korábban találkoztak Ferenc pápával - akkor arról beszélgettek, hogyan kellene a kommunikációs technológiát elvinni a világ szegényeinek. Zuckerberg akkor le volt nyűgözve a pápa odaadásától és attól, hogy az megtalálta a módját annak, hogy a világban minden eltérő vallású emberrel kommunikáljon.

Zuckerberg a buddhizmus iránt is érdeklődik, a felesége pedig gyakorolja is azt. Korábban elmondta, hogy a buddhizmus egy lenyűgöző vallás és filozófia, amiről szeretne még többet tanulni, remélve, hogy mélyebben megismeri majd a hitet. Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2017. január 02. 15:50:03
Megismerni a hitet? sok sikert...azt hiszem, nem tudja, pontosan mit beszél. vagy ha igen, az még rosszabb...
4 #2 Posta Imre
- 2017. január 02. 16:26:57
Kőgazdagok, buzik és persze zsidók! Isten szereti őket és ők is szeretik az idiótákat! Orbán gáspi is megtért és egyre többen találják meg Jézust! És Jézus nem szégyelli! Én szégyenkezem Jézus helyett is.

Történelmi Felház a Körcsarnokban, Isten a fiatalokon keresztül megváltoztatja Magyarországot!

Osszátok meg, szerveződjetek, GYERTEK!
https://www.faceb...637105531/
6 #3 anzsi a macska hala
- 2017. január 02. 18:19:56
A hitben nincs meg a személyes tapasztalás, csak elfogadod a dogmákat. Ha te magad kapcsolatba kerülsz a teremtővel, már nincs szükséged a hitre, már tudod. Ezt tudták régen (és tán még ma is) a Magyarok, ezért tartanak tőlünk a hívők, és az atejistákok is.
33 #4 vizilo
- 2017. január 02. 18:47:47
Na végre " Hitgyülis " lett Cukerberg hurrá hurrá nemsokára Németh Sándor Vidám Vasárnapjában látjuk ! Amikor meszáll a szenlélek :https://www.youtu...VlvtKHw1qc
4 #5 Posta Imre
- 2017. január 02. 18:52:36
Ezek mindig szembe akarnak hugyozni a széllel és rendszerint akkor lesznek hívők, mikor nem kéne és akkor nem azok, mikor nagyon is Kelet vona.

Nem kell elfogadni minden szavát az alábbi magyarázatnak, sőt, de meggondolni nem ártana! Épp arról van szó, hogy az "istenek" és a bibliák, Koránok...kora lejárt és a "racionalitás" kora kellene beköszöntsön. Isten akarja!

i.sz. 0 - i.sz. 2000 - Halak korszak
Krisztus születésével kezdetét veszi a keresztény vallás térhódítása, amit a Halak vallásokhoz való kötődése is okoz. A korai kereszténység jele a hal, mely a mai napig megjelenik az ábrázolásokban. A Halak önfeláldozása és alkalmazkodása, de a szemben álló Szűz jegy rendszerekhez kötöttsége is megmutatkozik a szoros, hierarchikus társadalmi rendekben, melyekben kiemelt helyet kap a vallás. Vallási háborúk, üldözések, szekták jellemzik ezt az időszakot. A Halak jegy tradicionális ura a Jupiter, a terjeszkedés bolygója, de hangsúlyozza a jog, és az erkölcs szerepét is.

i.sz. 2000 - i.sz. 4000 - Vízöntő korszak
Az individuum tér nyerése, a személyiség önállósága, a szabadság létjogosultsága, az emberek elfogadása, a humanitárius, és humánus világnézetek. Pacifista nézetek, "az élni, és élni hagyni" elve. Ugyanakkor a kívülállás, az elidegenedés, az érzelmek hűvössége, a racionális és irracionális világok találkozása. Isten többé nem a mindenható, hanem egy lehetséges energia, amiben az hisz, aki akar. Nem kötelező - szemben a Halak korszak vallási nézeteivel.
Teret hódítanak a technikai újítások, a robbantások, az űrutazás, a földönkívüliekkel való kapcsolat lehetősége. A fizika egyre jobban megismerhető, az ember egyre több dolgot ural, ami már a szembenálló Oroszlán jegy igényeit is mutatja.
A Vízöntő ura az Uránusz - a tradíciók szerint a Szaturnusz. Tehát felismerhetőek a kreativitás, az újítási hajlam, a forradalmi érzelmek, de a határok átlépésének, és szigorodásának egyidejű jelenléte is.
Fontos lesz az idő tényező - a Szaturnusz hozadéka - gyorsul az élet, és minden ezt támogatja - az Uránusz hozadékaként. Az emberi kapcsolatokban növekszik az elfogadás - homoszexualitás elfogadása, a szexuális forradalom és szabadság - és az egyéni szabadság és önmegvalósítás is kiköveteli magának a helyet. Felértékelődik a karrier, a nők egyenjogúsága megjelenik minden téren, a szingli lét, mint tömeges létezési forma, a kapcsolattartás elektronikus változatai, melyek némiképp az elidegenedés felé sodorják az embert.
Míg a Vízöntő archetípusa a feltaláló, a lángelme, az udvari bolond, aki görbe tükröt tart az uralkodó elé, addig a szembenálló Oroszlán maga az uralkodó, a hatalmas és vagyonos ember. És nézzünk körül, a világot hatalmi pólusok uralják (USA, Kína, Európai Unió), a vagyon a meghatározó értékrendi elv. A másik oldalról persze az országok és a nagyhatalmak támogatják a "bajbajutottakat", a technikai fejlődés életminőségi változásokat hoz, az individuális világnézet pedig a személy fejlődésében, arra törekvésében is tetten érhető. Már nem a vallási csoport adja meg az értékrendet, hanem egyéni, autonóm nézeteink alapján formáljuk magunkat. A pszichológia, az objektivitás és szubjektivitás lehetőségei, mind-mind az egyént szolgálják.

Azt gondolom, hogy kezd kialakulni valamiféle kép arról, hogy mit is jelentenek az egyes korszakok. Már a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy a Vízöntő korszak, de legalábbis az átmeneti korszak a Halak és a Vízöntő korszak között itt van. Talán már a századfordulón is ezek hozták a gőzgépek, az autók, a repülés, a fegyverek, no és a szabadság eszméjének előre törését. Talán tényleg a 60-as évek amerikai hippijei ennek a kornak a szabad szellemiségét érezték meg Woodstokban. Minden esetre, az atombomba, a Holdra szállás, vagy a gyorsvasutak, a vadászrepülők, a tőzsde, és a politikai nagyhatalmak kialakulása megkérdőjelezhetetlenül a Vízöntő és az Uránusz jegyét képviselik.

Habár a spiritualitás általánosságban inkább a Halakhoz köthető, az egyén fejlődése és ennek spirituális szempontjai is már a Vízöntő korszak emberére várnak. Kinek-kinek a maga ritmusában. Ha a kritikus tömeg spirituális szempontból is elérné azt a küszöböt, ami a hatások láncolatát már önállósítja, akkor nincs miért aggódnunk. A Vízöntő a csoportok és a társadalmi összefogás szempontjából támogató, jó jegy. Érdemes tehát törekvéseinket egy nagyobb, tágabb rendszerben is elhelyezni, esetleg a létező nagyobb rendszerek valamelyikéhez csatlakozva növelni a tömeget, hátha a kritikus pontot is sikerül elérni. Ebben az esetben az egyéni cél a közös céllal azonos irányt talál, így az egyéni boldogulás is könnyebb. http://www.achiri...dodik.html

Ha igaz, "isten" nagyon keményen belenyúlt mostan az itteni xarkupecokba és jól elkezdett kotorászni bennük. Az információs háború elsősorban "őt" érinti és elvetve megőrződve lenni a számára igen kívánatos.
4 #6 Posta Imre
- 2017. január 02. 20:22:50
Isten baxa meg!

Azzal vádolják a padovai papot, hogy orgiákat szervezett a parókián


Ennél súlyosabb vád, hogy a szeretőit pénzért közvetíthette ki más férfiaknak.

Olaszországban eljárás indult egy katolikus pap ellen, akit azzal vádolnak, hogy orgiákat rendezett a parókián, és szeretőket tartott, akiket párcserélő oldalakon más férfiaknak is kiközvetített, pénzért. A rendőrség fizikai erőszak miatt is nyomoz – tudósít az Independent.

A padovai pap ellen három nő tett feljelentést a hívők közül. Az egyházi ingatlanokban tartott házkutatások során szexuális segédeszközöket és az orgiákról készült videofelvételeket is lefoglalták – ez utóbbiak olyan tokokban voltak, amelyekre a pápák nevét írták fel. A papot azzal is vádolják, hogy nőket vitt egy naturisták és swingerek körében népszerű franciaországi üdülőhelyre.

A papot először tavaly nyáron panaszolták be, de az egyház nem értesítette a rendőrséget arra hivatkozva, hogy a saját vizsgálatuk még zajlik.
http://24.hu/kulf...-parokian/
267 #7 Perle
- 2017. január 02. 21:37:54
Ady Endre
ÉLES SZEMMEL

A világ az izmos butáké,
Kik hangulatban, hitben élnek,
A magamfajta nyomorékok
Csak vizsgálódnak és henyélnek,
Annyi édes, szines hazugság
Környékezi szegény szivünket,
Mért nem vagyunk hivő buták mind,
Éles szemmel vajon ki büntet,
Nyomorékokat, bennünket?

Szamár hitben, dús hangulatban
Másoknak lelke, teste épül,
Minket vad kerubok űztek ki
A hazugságok édenéből,
Hitünk nincsen, hogy szebbnek várjuk
A jövő percet, mint a tűntet
S a mult örökre hal meg nékünk...
Éles szemmel vajon ki büntet,
Nyomorékokat, bennünket?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,486,525 egyedi látogató