Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szlovák neonácik, akik rajonganak Orbán Viktorért

TanácsadásNyugi, a "mi" nácijaink is mind orbán-fanok, mert kriptozsidók, pont, mint szegedi kanna. Gyerekek, a hülyeséget a kémrtréjjel terjesztik? Persze a tótot se az eszijé szeretjük, de ezeknek nincs felderítése, vagy az is a moszkvai telavivi nagykövetségen keresztül operál? Végig tudott masírozni Nagyszombat (Trnava) belvárosában a Szlovák Újoncok (más fordításban Szlovák Sorkötelesek) szervezet egy nagyobb alakulata, ám az akciót nem követte felelõsségre vonás. A nagyváros vezetése széttárva karját, úgy foglalt állást múlt héten, hogy nincs jogi eszköze betiltani az ilyen és ehhez hasonló neonáci felvonulásokat. A tömörülés a fennállása 5. évfordulóját ünnepelte még január 11-én a formaruhás-éneklõs meneteléssel, ám sejthetõ, hogy ez, mint megannyi kisebb-nagyobb demonstrációjuk, egy dolgot szolgál, a tagtoborzást.

Múlt õsszel a szélsõjobboldali szervezet Léva (Levice) közelében harcikiképzõ tábort tartott, de csatornatisztítással, temetõtakarítással, családi napok szervezésével, segélyakciókkal is folyamatosan fenntartják a figyelmet és gyûjtik a híveket. Akcióik múlt õsz óta több mint ezer szimpatizánst hoztak számukra az interneten, így már legalább 9900-an lelkesednek gondolataikért, tetteikért. Azt állítják, szükséges a jelenlétük, mert a NATO nem védené meg Szlovákiát „a betolakodó ellenségtõl”. Ezért is ólálkodtak másfél éve a bõsi menekülttábor környékén.

A nemzeti önkéntessereg jelképrendszere, ideológiája semmiben sem különbözik más, féllegális neonáci szervezetétõl. Ezek a magukat nemzetvédõknek nevezõ paramilitáris társulatok jellemzõen adományokból tartják fenn magukat, mögöttük bejegyzett alapítványok állnak. Legnagyobb közülük kétségkívül a Facebookon 45 ezer tagot számláló Szlovák Megújhodási Mozgalom (SHO), amely azt szeretné elérni, hogy Szlovákia hangja legalább olyan erõs legyen Brüsszelben, mint Magyarországé, Orbán Viktoré.

A szélsõséges gondolatvilágú önkéntes katonai és polgárõr-alakulatok nemcsak a Fico-kormánynak, hanem a szlovák szélsõjobboldalt sokáig saját vadászterületének gondoló Marián Kotlebának is fejfájást okoznak. A közvélemény-kutatásokból az látszik, hogy a szélsõjobboldali politikus által vezetett Mi Szlovákiánk-Néppárt (L’SNS) már régóta 10 százalék körül toporog, a jelek szerint a politikai szélsõségek felé nyitott fiatalság jobban elfogadja a parlamenten kívüli mozgalmakat. Mint ismeretes, a parlamenti ellenzék soraiban politizáló Kotlebáék tavaly huzamosabb ideig vasúti járõrözéseket szerveztek, azzal a nem is olyan burkolt célzattal, hogy a cigányokat kiszûrjék az utasok közül. A megyei hatóságok, az állami vasúttársaság rendeletei nem voltak elegendõk ahhoz, hogy a zöld egyenruhások befejezzék a razziáikat, ám most januártól lépett érvénybe az a törvény, mely szerint a vonaton utazók biztonságáért a rendõrség vagy a vonat üzemeltetõje által meghatározott személy felel.

Kérdésünkre, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy Szlovákiában, ahol balközép kormány van hatalmon, fényes nappal neonáci alakulatok masírozzanak, Tokár Géza felvidéki politológus azt válaszolta, a regisztráción „átcsúszott” civil szervezeteket ugyan fel lehet oszlatni, de még nem jelentkezett komoly politikai szándék olyanfajta felszámolásra, mint az egyszer Marián Kotleba elsõ pártjával 2006-ban megtörtént. Szerinte azért nem szorgalmazza most senki a betiltást, mert kontraproduktív lenne, és Kotlebáék esetében a parlamenti helyeik is megmaradnának mandátumok formájában.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés idõpontja: 2017. 01. 17.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-01-17 12:32
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ[/movie]68.media.tumblr.com/3b1608fb4c64b4d51f613f3f13f99f6d/tumblr_ojtj56Z2rW1qahui8o1_1280.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2017-01-17 16:05
Szerb harmadosztályú csapatnak adtunk 3 milliárdot egy még nem létezõ akadémiára

Dunaszerdahely, Munkács, Csíkszereda és Eszék után tovább terjeszkedik a határokon átívelõ magyar állami futballprogram. Utóbbi két csapat erõsen kötõdik Mészáros Lõrinchez, aki az Eszéknek tulajdonosa is, most pedig az általa elnökölt Puskás Akadémia egyik vajdasági partneregyesületérõl derült ki, hogy december végén a magyar költségvetésbõl „Délvidéki Futball Akadémia” címszóval 3 milliárd forintot kaptak.http://index.hu/s..._akademia/
99 #3 MORMOTA1968
- 2017-01-18 04:54
Röviden! Vigyék! Nálunk már rég lejárt a szavatossága, az övék lehet. Legyenek vele boldogok, nem árt ha az õ lopott országukat is leamortizálja, oszt lehet vakarózni, milyen jó vásárt csináltak vele.
371 #4 tibbi
- 2017-01-18 12:20
Azok a stadionok a 7 éves antikrisztusi idöszak második 3.5 évében mint koncentrációs (megsemmisítö) táborok fognak müködni. Még van nekik pár évük, hogy felépítsék öket:

2015.10.1:
Jön az újabb stadionépítési hullám
http://nepszava.h...esi-hullam

Az elsö 3.5 év mézesmadzagos lesz, a másikban pedig ki fogja mutatni a hatalom a foga fehérjét, jó sztálini módra.

A cionizmus és nácizmus édestestvérek:
http://www.pokolr...;Itemid=51

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
2,685,668 egyedi látogató