Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szlovák neonácik, akik rajonganak Orbán Viktorért

TanácsadásNyugi, a "mi" nácijaink is mind orbán-fanok, mert kriptozsidók, pont, mint szegedi kanna. Gyerekek, a hülyeséget a kémrtréjjel terjesztik? Persze a tótot se az eszijé szeretjük, de ezeknek nincs felderítése, vagy az is a moszkvai telavivi nagykövetségen keresztül operál? Végig tudott masírozni Nagyszombat (Trnava) belvárosában a Szlovák Újoncok (más fordításban Szlovák Sorkötelesek) szervezet egy nagyobb alakulata, ám az akciót nem követte felelősségre vonás. A nagyváros vezetése széttárva karját, úgy foglalt állást múlt héten, hogy nincs jogi eszköze betiltani az ilyen és ehhez hasonló neonáci felvonulásokat. A tömörülés a fennállása 5. évfordulóját ünnepelte még január 11-én a formaruhás-éneklős meneteléssel, ám sejthető, hogy ez, mint megannyi kisebb-nagyobb demonstrációjuk, egy dolgot szolgál, a tagtoborzást.

Múlt ősszel a szélsőjobboldali szervezet Léva (Levice) közelében harcikiképző tábort tartott, de csatornatisztítással, temetőtakarítással, családi napok szervezésével, segélyakciókkal is folyamatosan fenntartják a figyelmet és gyűjtik a híveket. Akcióik múlt ősz óta több mint ezer szimpatizánst hoztak számukra az interneten, így már legalább 9900-an lelkesednek gondolataikért, tetteikért. Azt állítják, szükséges a jelenlétük, mert a NATO nem védené meg Szlovákiát „a betolakodó ellenségtől”. Ezért is ólálkodtak másfél éve a bősi menekülttábor környékén.

A nemzeti önkéntessereg jelképrendszere, ideológiája semmiben sem különbözik más, féllegális neonáci szervezetétől. Ezek a magukat nemzetvédőknek nevező paramilitáris társulatok jellemzően adományokból tartják fenn magukat, mögöttük bejegyzett alapítványok állnak. Legnagyobb közülük kétségkívül a Facebookon 45 ezer tagot számláló Szlovák Megújhodási Mozgalom (SHO), amely azt szeretné elérni, hogy Szlovákia hangja legalább olyan erős legyen Brüsszelben, mint Magyarországé, Orbán Viktoré.

A szélsőséges gondolatvilágú önkéntes katonai és polgárőr-alakulatok nemcsak a Fico-kormánynak, hanem a szlovák szélsőjobboldalt sokáig saját vadászterületének gondoló Marián Kotlebának is fejfájást okoznak. A közvélemény-kutatásokból az látszik, hogy a szélsőjobboldali politikus által vezetett Mi Szlovákiánk-Néppárt (L’SNS) már régóta 10 százalék körül toporog, a jelek szerint a politikai szélsőségek felé nyitott fiatalság jobban elfogadja a parlamenten kívüli mozgalmakat. Mint ismeretes, a parlamenti ellenzék soraiban politizáló Kotlebáék tavaly huzamosabb ideig vasúti járőrözéseket szerveztek, azzal a nem is olyan burkolt célzattal, hogy a cigányokat kiszűrjék az utasok közül. A megyei hatóságok, az állami vasúttársaság rendeletei nem voltak elegendők ahhoz, hogy a zöld egyenruhások befejezzék a razziáikat, ám most januártól lépett érvénybe az a törvény, mely szerint a vonaton utazók biztonságáért a rendőrség vagy a vonat üzemeltetője által meghatározott személy felel.

Kérdésünkre, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy Szlovákiában, ahol balközép kormány van hatalmon, fényes nappal neonáci alakulatok masírozzanak, Tokár Géza felvidéki politológus azt válaszolta, a regisztráción „átcsúszott” civil szervezeteket ugyan fel lehet oszlatni, de még nem jelentkezett komoly politikai szándék olyanfajta felszámolásra, mint az egyszer Marián Kotleba első pártjával 2006-ban megtörtént. Szerinte azért nem szorgalmazza most senki a betiltást, mert kontraproduktív lenne, és Kotlebáék esetében a parlamenti helyeik is megmaradnának mandátumok formájában.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017. 01. 17.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017. január 17. 12:32:19
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ[/movie]68.media.tumblr.com/3b1608fb4c64b4d51f613f3f13f99f6d/tumblr_ojtj56Z2rW1qahui8o1_1280.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2017. január 17. 16:05:10
Szerb harmadosztályú csapatnak adtunk 3 milliárdot egy még nem létező akadémiára

Dunaszerdahely, Munkács, Csíkszereda és Eszék után tovább terjeszkedik a határokon átívelő magyar állami futballprogram. Utóbbi két csapat erősen kötődik Mészáros Lőrinchez, aki az Eszéknek tulajdonosa is, most pedig az általa elnökölt Puskás Akadémia egyik vajdasági partneregyesületéről derült ki, hogy december végén a magyar költségvetésből „Délvidéki Futball Akadémia” címszóval 3 milliárd forintot kaptak.http://index.hu/s..._akademia/
99 #3 MORMOTA1968
- 2017. január 18. 04:54:37
Röviden! Vigyék! Nálunk már rég lejárt a szavatossága, az övék lehet. Legyenek vele boldogok, nem árt ha az ő lopott országukat is leamortizálja, oszt lehet vakarózni, milyen jó vásárt csináltak vele.
371 #4 tibbi
- 2017. január 18. 12:20:51
Azok a stadionok a 7 éves antikrisztusi idöszak második 3.5 évében mint koncentrációs (megsemmisítö) táborok fognak müködni. Még van nekik pár évük, hogy felépítsék öket:

2015.10.1:
Jön az újabb stadionépítési hullám
http://nepszava.h...esi-hullam

Az elsö 3.5 év mézesmadzagos lesz, a másikban pedig ki fogja mutatni a hatalom a foga fehérjét, jó sztálini módra.

A cionizmus és nácizmus édestestvérek:
http://www.pokolr...;Itemid=51

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,486,596 egyedi látogató