Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

4 éves volt, és egy este nem mert hozzányúlni a fütyijéhez

KultúraAlapértékek...ha már a kultúráról és a nememberekről esik szó. A 25 éves Abby Stein valószínűleg a világon az egyetlen haszid rabbi, aki egyben nő is – ezzel a mondattal kezdődik a Haaretz cikke, ami egy New York-i ultraortodox zsidó rabbi életének különös fordulatáról szól.

Abby Yisroel Stein néven született, és egy, az eleve ultraortodox haszid zsidóságon belül is a talán legkonzervatívabbnak számító szatmári haszid családba született, Brooklyn híres haszid negyedében, Williamsburgben.

A Stein család még a saját közösségében is konzervatívnak számít. Abby apja nem vezet autót, a család sosem jár étterembe, és mindenki kizárólag haszid oktatási intézményekben dolgozik. Abby gyerekkoráról (12 testvére van) sokat elárul, hogy amikor egyszer megkérdezte, hogy miért nem mennek pészah és a sátras ünnepek idején vidámparkba mint a többiek, az apja csak annyit mondott, hogy

a Steinek nem csinálnak ilyesmit.

El lehet képzelni, mit jelentett egy ilyen környezetben, hogy Abby 4 évesen érezte először, hogy a fütyije nem a teste része, és azt is azonnal tudta, hogy erről nem beszélhet. Esténként gyerekkorától kezdve azért is imádkozott, hogy egy nap lányként ébredjen fel.
020212611

A jiddis anyanyelvű, de angolul (és persze héberül) is tudó Abby egyre többet olvasott a zsidó miszticizmusról, és 15 évesen, egy kabbalatudós rabbival folytatott beszélgetés után értette meg, hogy a születési nem nem feltétlenül végleges.

17 éves korában egy házasságközvetítő segítségével találtak neki (természetesen szintén haszid) menyasszonyt, és a közösség szigorú előírásai szerint Abby
nem mondhatott nemet az esküvőre.

Az esküvőre való felkészítéskor tudta meg, hogy hetente kétszer, kedden és pénteken, éjfélkor élhetnek majd házas életet, sötétben, egyetlen pozícióban.

Az esküvő után a pár New Yorktól nem messze, Monsey-be költözött, és Abby-n egyre jobban eluralkodott a kíváncsisága a nemátalakítás iránt. Rájött, hogy az út járható, és ettől teljesen kiborult.

Egy évvel később megszületett a fiuk, és rá egy évvel elmondta a feleségének, hogy elveszítette a hitét. Stein felvette a kapcsoaltot a transz-közösségekkel, Chava néven csinált egy Facebook-accountot és leérettségizett angolul.

Közben visszaköltöztek Williamsburgbe, de szétmentek a feleségével. A fiát eleinte heti egyszer láthatta, de végül még a havi egy láthatást is ahhoz a feltételhez kötötték, hogy
beleegyezik a válásba és nem változtatja meg a külsejét.

Amikor jelentkezett a Columbia egyetem különleges hátterű diákoknak szóló ösztöndíjprogramjára, az elvárt hosszú esszé helyett annyit írt magáról, hogy

New York-ban nőttem fel, de 20 éves koráig egyetlen filmet se láttam, nem voltam színházban, és zenét se hallottam soha.

Felvették.

Ennek ellenére még nem állt készen a nemátalakításra. Miután viszont súlyos depresszióba esett, terapeutát váltott, majd egy LMBT-központban kerek perec közölték vele, hogy márpedig transzszexuális. Ekkor döntötte el, hogy testileg is nővé válik.

Elkezdte szedni a hormonkészítményeket, és 2015-ben több barátjának elmondta, hogy mi a helyzet. Bár még férfiruhában járt, de a teste kezdett átalakulni, átalakult az arca, kiszélesedett csípője, és mellei nőttek.

Abby az apjával végül egy hozzá közel álló rabbi jelenlétében, fülbevalót viselve közölte, hogy nő. Az apja visszakérdezett, hogy
miért csinálja ezt, ha a nők annyival értéktelenebbek.

Aztán közölte, hogy valószínűleg soha többé nem beszélhet vele, és köszönés nélkül kiment a szobából. Abby szülei azóta nem állnak vele szóba és a telefont sem veszik fel neki.

Abby Stein ma már hivatalosan is nő, a Columbián gender-elméletet tanul és mint mondja, soha korábban nem érezte magát ilyen jól. Ötéves fiát volt feleségének új férje hozza a láthatásokra. A kisfiú mamának nevezi.
Link


Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. február 15. 15:53:18
kep.index.hu/1/0/1467/14679/146793/14679365_0299ffe15d3021036120022cf6d3f2fc_wm.jpg
254 #2 mujko
- 2017. február 15. 16:30:45
Csoda hogy a jó Isten elfordul a világtól ennyi buzi láttán .
154 #3 kakas
- 2017. február 15. 17:49:02
Ez a kóser! 68.media.tumblr.com/6ec1203c76722caf571162ffadc54b30/tumblr_old11ac6uL1v51zqbo1_400.jpg
267 #4 Perle
- 2017. február 15. 19:49:59
"kedden és pénteken, éjfélkor élhetnek majd házas életet"

Ezt a kitolást ! Ha elkongatja a toronyóra péntek éjjel az éjfélt, már sabbat van. Akkor bizonyt mindent azonnal abba kell hagyni, ezért állandósul bennük az éjféltől és a félmunkától való félelem. A rettegés miatt nem utaznak a nyári hónapokba északra sem. A fehér éjszakák alatt reggel 6 óráig csak a tórát olvasgathatják , akár szeművek nélkül is.s_nopompom
131 #5 lalapapa
- 2017. február 15. 23:26:59
az lesz a nagyon nagyon jo
mi befele repeszt es kifele meg majd szakitt,s_nezems_hihi:D
arra meg a fonoksog is oda fogy nagyon nagyon
figyelni,
4 #6 Posta Imre
- 2017. február 16. 15:37:55
Az ELTE elindítja a világ legnagyobb áltudományának mesterszakát
888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2017-02-11/6158097efcf02e58eedbe7af6d0e3b23/760x0.jpg
Az egyetem szeptembertől ugyanis – ráadásul az országban első helyen magyar nyelven – elindítja a társadalmi nemek tanulmánya (Gender Studies) című mesterszakot.

Hol vannak már azok az idők, amikor olyan kommunista áltudományokból, mint a "tudományos szocializmus" hivatalos képesítést lehetett elnyerni, sőt, még diplomát is. Úgy tűnik, az ELTE nosztalgiázni szeretne ez ügyben, tekintettel arra, hogy

bevezeti a Gender Studies mesterszak magyarosított változatát szeptembertől"

annak érdekében, hogy betöltse azt az elképesztő tudástőkében jelentkező hiányt, amely ma Magyarország fejlődésének elvitathatatlan eleme lehetne a harmadik, azaz semleges nemű WC-k bevezetése kapcsán. Vagy nem.
De lássuk, milyen tudást is kínál a jövő genderológusainak ez a szak:

"A Társadalmi nemek tanulmánya (Gender Studies) mesterképzés a társadalmi nemek közötti viszonyok és a társadalmi struktúra közötti kölcsönhatások elméletileg megalapozott és szisztematikus módszertani apparátussal történő probléma-orientált vizsgálata áll" – olvasható az ELTE honlapján, továbbá hogy

a képzés során különös figyelmet fordítunk a társadalmi nemi egyenlőtlenségek magyarországi és kelet-közép-európai megjelenési formáira, a régióspecifikus magyarázatokra, elméletekre, megközelítésekre"

Aki számára még ezután sem igazán világos, hogy valójában milyen tudástőkével is fognak távozni az ide jelentkező diákok, annak érdemes áttekintenie azokat a témákat, kurzusokat, amelyekkel az ELTE genderszakosztálya foglalkozni fog.
Fotó: MTI Fotóbank
Lássuk a kötelező kurzusok listájának legízesebb elemeit:

Társadalmi nemek szociálpszichológiája
Bevezetés a feminista irodalom- és kultúraelméletekbe
Antidiszkrimináció és emberi jogok a társadalmi nemek perspektívájából
Testelméletek és testtörténetek
Férfikutatások

Hiába böngészi át az ember a teljes listát, annak ellenére, hogy van "Férfikutatásokra" keresztelt kurzus, "Nőkutatásokra" nem bukkantunk. Hát ez van. De lássuk a választható tantárgyakat:

Feminista filozófia
Gendernyelvészet
Aktuális genderkérdések a hazai és nemzetközi közbeszédben
Nem és karrier
Társadalmi nemek a médiában
Szexuális kisebbségek
Globális perspektívák a társadalmi nemek tudományában

Ha még ez sem hozta meg a kedvünket ahhoz, hogy beiratkozzunk, akkor a kötelező olvasmányok listája biztosan meg fogja hozni:

Giddens, Anthony: Szexualitás és társadalmi nem.
Takács Judit: Homofóbia Magyarországon.
Waylen, Georgina: Társadalmi nem, feminizmus és az állam: áttekintés
Connell, Raewyn: A maszkulinitás társadalmi szervezettsége
Juhász Borbála: A nőtlen évek ára. A nők helyzetének közpolitikai elemzése
Kay, Rebecca: Gender, Equality and Difference During and After State Socialism
Replika: Körkép a kortárs hazai genderkutatásokról
Spivak, Gayatri Chakravorty: Szóra bírható-e az alárendelt?
TNTeF: A feminista kutatás és oktatás távlatai Magyarországon.

Aki jelentkezni szeretne, az február 15-ig megteheti a felvi.hu honlapján keresztül elektronikusan!
http://888.hu/art...sterszakat
118 #7 keepfargo
- 2017. február 17. 12:41:34
Nem-es-ed-ik a világ...

Egyre több nem van, vagyis szaporodik az, ami nincs.

Ez az igazi kincs.

Soha ilyen gazdag nem volt az emberiség - és soha nem volt ennyire szegény.
Soha ennyit nem tudott, és soha nem volt ennyire tudatlan.

Eszte(sza)rházi meg kitalálta hogy : "Most van soha".

Na, ezért (is) nézünk ki, ahogy kinézünk.

Mert ha a nyelvvel, ami a tudatosság alapja, kulcsa, fokméröje stb. azt lehet csinálni amit úri kedvünk tartja, akkor, ugye, akármi megtörténhet. Meg is történik.
Az is megtörténik, hogy nyelvi (tudati, filozófiai, vallási) törpék mozgalma - komplett idióta tanokkal a Szent Könyv-eikben - írja elö például egy nyelvi nagyhatalomnak - amely valamikor könyv nélkül tudta, ismerte a Mindenség alapelveit, mozgató rugóit (Szer-ét!) - hogy mit hogyan értelmezzen, és milyen alapokon tengesse tyúkszaros életét.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,501,891 egyedi látogató