Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin embereivel tárgyalt Moszkvában a német AfD vezetõje

TanácsadásMost "tárgyal", holnap pedig "balesetben" elhamvasztódik. Tényleg, akartok egy pártot? Isten szerint a pártokrácia szüli a megváltást. Már vajúdik rohadtul. Orosz politikusokkal, köztük Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjának képviselõivel tárgyalt Moszkvában a hétvégén Frauke Petry, a kormányzó jobbközép uniópártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) vezetõje - tudatta hétfõn a politikus hivatala.
Putyin embereivel tárgyalt Moszkvában a német AfD vezetõje

Petryt a moszkvai önkormányzat hívta meg Oroszországba, és a 16 német szövetségi tartománnyal való "együttmûködésrõl" tárgyalt. A jobboldali pártvezér emellett találkozott az Állami Duma elnökével, az Európai Unióból Ukrajna függetlenségének és területi épségének megsértése miatt kitiltott Vjacseszláv Vologyinnal, és Pjotr Tolsztojjal, Vologyin helyettesével is.

Petry hivatala nem reagált az AP amerikai hírügynökség megkeresésére, hogy ki fizette a pártvezér utazását, és mirõl esett szó a Vologyinnal és helyettesével folytatott megbeszéléseken. Az orosz képviselõház azt közölte, hogy pártközi együttmûködésrõl és az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatokról tárgyaltak, s az egyeztetéseken részt vett az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt két politikusa, Vlagyimir Zsirinovszkij és Leonyid Szluckij is, akik egyébként szintén nem léphetnek be az Európai Unióba.

Vezetõ német politikusok a közelmúltban többször adtak hangot aggodalmuknak amiatt, hogy félõ, Oroszország megpróbálja befolyásolni az õszi általános választás eredményét. Az AfD népszerûségét a közvélemény-kutatások 10 százalék körülire becsülik.

atv.hu / MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-21 08:38
Trump alatt még inkább Putyin és Erdogan uralkodhat a

Trump protekcionizmusa nem sok jót ígér a szomszédságunk számára. A Kreml már így is nyakig benne van Montenegró és Bosznia aggasztó politikai fejleményeiben. De tényleg a Balkán Európa puskaporos hordója? Egyelõre még nem világos, hogy a Balkánnak milyen szerepet szánnak Trump elnök külpolitikájában, de valószínû, hogy inkább tehertételként jelentkezik Washingtonnak, amelytõl inkább szabadulnának.
(Kép forrása: EPA/MARTIN DIVISEK)
(Kép forrása: EPA/MARTIN DIVISEK)

Mivel az EU-nak jelenleg nincs kellõ ereje a térségben, egy csökkenõ USA politikai nyomás mentén újra kiélezõdõ konfliktusok, esetleg fegyveres összetûzések valószínûsíthetõek. A destabilizálódó Balkán jó terepet nyújtana az orosz befolyás további növekedésének, és egyes államokban - Bosznia, Koszovó - ezzel párhuzamosan a radikális iszlám terjedésének. Egy destabilizált Balkán esetén pedig újabb migrációs nyomás alá kerülne az EU, részben az érintett országok lakossága, részben pedig a szervezett bûnözés által, a területen keresztül szállított bevándorlók miatt.

Ha az USA új elnöke ígéretéhez híven protekcionista / izolacionista gazdaságpolitikába kezd, akkor az EU tagországok új gazdasági válsággal fognak szembenézni. Ennek szintén a balkáni országok lennének az egyik legnagyobb vesztesei.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Cári és szultáni játszmák

A régi-új geopolitikai játékosok újra elemükben érzik magukat a térségben. Moszkva puccskísérletben vett részt nemrég Montenegróban, hogy az ország NATO csatlakozását megakadályozza. A Kreml aktív támogatását élvezõ boszniai szerbek pedig másfél hónapja katonai parádén éltették eljövendõ önállóságukat, fittyet hányva az EU és az USA figyelmeztetésére. A felvonulók a szerb szélsõjobboldali brigádok világháborús dalait harsogták. Mi több, a francia Nemzeti Front két Európai Parlamenti képviselõje, Édouard Ferrand és Dominique Bilde szintén részt vett az eseményen. Az egyre inkább szultáni allûrökbe bonyolódó Erdogan elnök szintén a térségbe exportálja a saját hatalmi vágyait és ambícióit.

Az elvetélt török puccskísérlet után az elmúlt hónapokban ultimátumszerûen szólította fel Boszniát, Macedóniát, Koszovót és Albániát, hogy a Gülen hitszónokhoz köthetõ világi és vallási iskolákat azonnali hatállyal zárják be! De az újkori szultánnak már nem ugrálnak a helyi elitek, hiszen sok esetben a güleni iskolák végzettei napjainkra döntéshozó pozícióba kerültek.

Nem a Balkán a robbanás okozója

Az események és a történelem azt mutatják, hogy hamis kép a Balkánt Európa puskaporos hordójaként beállítani. A régió sokkal inkább egy olyan térsége kontinensünknek, amely a környezetének kríziseire reflektál és számos esetben azokat felerõsíti. Ez azonban nem új keletû tulajdonsága.A balkáni háborúk (1912-1913) közvetlen reakciók voltak azon Oszmán Birodalom összeomlásának, amely elvesztette térségbeli rendezõ erejét. A rá következõ konfliktus Szerbia és - a gyarmattartó allûrökkel Boszniában uralkodó - Monarchia között csupán gyújtózsinórként funkcionált, amely az európai puskaporos hordót robbantotta be. Jugoszlávia összeomlását pedig nem lehet a berlini fal leomlása, a Szovjetunió összecsuklása és a Nyugat gyõzelme nélkül értelmezni.Káncz Csaba jegyzetehttp://privatbank...non-304153

Jobbik szerint információkat tüntetnek el Pharaon-ügyben
A Jobbik Ghaith Pharaon szaúdi üzletember beutazási dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát kéri a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM). http://hirpress.h...p;id=43188

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.25 másodperc
2,742,941 egyedi látogató