Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

benõtt köröm állapotai

TanácsadásA körömbenövés a nagylábujj körmére jellemzõ. A körömbenövés leginkább a fejlett országok lakóinál fordul elõ. Azokban az országokban, ahol nem viselnek cipõt, nem jellemzõ ez a probléma. Benõtt köröm - Hogyan elõzze meg, mit tehet ellene? A benõtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) mûtét. Milyen okokra vezethetõ vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhetõ? Benõtt köröm - Hogyan elõzze meg, mit tehet ellene? Ha a köröm melletti bõrrel problémák vannak, ami elõfordulhat bizonyos ritka betegségeknél, az megnöveli a körömbenövés kialakulásának esélyét. A leggyakoribb ok viszont a szûk cipõk viselése. A szûk cipõk összepréselik a lábujjakat, így a bõr nekinyomódik a köröm szélének. A rosszul vágott köröm maga is okozhatja a problémát. A túl rövidre vagy ívesre vágott köröm szélei benõhetnek. A köröm ferdén növését okozhatja az öregkor, a végtagok rossz vérellátása vagy a tüdõ mûködésének rendellenességei is. Egyéb, ritkább tényezõk szintén vezethetnek körömbenövéshez, például csontkinövés a köröm alatt, sérülés vagy különféle fertõzések. Hirdetések A körömbenövés stádiumai Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt! A köröm betegségei Árulkodó körmök - A körömhibák jelentése Bõrünk, hajunk és körmeink egészsége Bõrgombásodás Vírusos szemölcs Aranyszálak bõrbe szõve - az arany szépészeti jelentõsége Bõrrák: rosszindulatú bõrdaganatok Fogyókúra: hogyan maradhat feszes a bõrünk? Bõrbetegségek a WEBBetegen A körömbenövésnek három stádiuma van. Az elsõ stádiumban a bõr a köröm két oldalán vörös, érintése fájdalmas. Ez irritáció vagy gyulladás miatt tapasztalható. A második stádiumban a bõr már fertõzött, és fölé ér a köröm széleinek. Az érintett területbõl folyadék vagy genny folyhat. A harmadik stádiumban a bõr már régóta fertõzött, és gyógyulni próbál. Ilyenkor sarjszövetet növeszt, ami vörös, és könnyen vérzik. A benõtt köröm kezelése A körömbenövés kezelése annak stádiumától függ. Az elsõ stádiumban javasolt a meleg vízben történõ lábáztatás, a szandálok és a kivágott cipõk viselése, továbbá a köröm eltolása a bõrtõl egy apró vattacsomóval. A tünetek egy-két nap alatt enyhülni fognak, de a kezelést érdemes két-három hétig folytatni. A második fázis kezelése hasonló, de közben lehetséges, hogy antibiotikumokat is szedni kell. Ha nagyon fáj a köröm, el kell távolítani, ez helyi érzéstelenítés mellett történik. A harmadik stádiumban részleges vagy teljes körömeltávolítás a megoldás. A cukorbetegeknek a diabéteszes neuropátia miatt fokozott figyelmet kell fordítaniuk a lábukra és a körmeikre. Lehetséges, hogy nem tapasztalnak fájdalmat, mégis komoly problémákat okozhat náluk a körömbenövés. Fontos orvoshoz fordulniuk abban az esetben, ha a bõr a lábujjköröm mellett kipirosodik.

Részletek: Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2017-04-07 21:26
Ha tavasz van fák vizet hajtanak bütyök dalolnak vannak hús vét tech. Unisex típusú cipõk kerültek forgalomba talp szélesség B normal jel méretek férfiak és nõk lába azonos hossz méret nél egy szélességi méret jel eltérés van ezen férfiak számára D méret jelölés cipõt érdemesebb vásárolni nagylábujj nem lógjon le cipõtalpra.Puha silicon beilag létre hozott proléma kiváltására kapható Soft Silicone Toe Protechto...Cipõ okozta wolf ra a klasszikus le bele vizelés sebre..,
120 #2 Vakeger
- 2017-04-08 08:55
A következõ postban szívesen olvasnék a bálnák nemi életérõl is. Persze az "utazás a vaginám körül" téma is érdekfeszítõ lehet.... s_hihi
44 #3 LOVAGINA
- 2017-04-08 10:53
Már túl régóta fáj...a javasolt terápia nem használ...a részleges eltávolításban nem hiszek. fenn áll az újrafertõzés lehetõsége...Érzéstelenítés? Akkor is fájni fog, kinek jobban kinek kevésbé.
4 #4 Posta Imre
- 2017-04-08 12:06
Már oskolás voltam, de mindig operálni kellett a nagy lábam ujját. Egyszer a körzeti orvosig fajult, mert apámnak már nem engedtem. Akkor jöttem rá, hogy jobban járok, ha magam operálom. 20 évesen, mikor éppen a Szovjetunióban tanulmányoztam a katonalétet, már olyan gyulladt volt és nem volt semmilyen gyógykencém, hogy elbattyogtam a medpunktra. Na ott aztán kezelésbe vettek. Mikor megláttam az injekciós fecskendõt a bárisnya kezében egy lóbaxó tûvel, tudtam, hogy hibát követtem el. Lidokainnal próbálkozott. A gyulladt részbe jó mélyen benyomta a tût, de ahogy tolta a folyadékot, úgy bugyogott a fecskendõbõl kifelé a szer. Izzadtam rendesen. Na jó, fecsi kicsavarva, tû virít kifelé, új fecsi, új elfolyás....na a vége egy kampós olló gyors alápasszírozása volt a körmöcskémnek, majd egy rántás és már nem is olt csak vérzõ seb a köröm helyén. Sokáig õrizgettem, mint trófeát, skalpot. Persze a seb nem gyógyult, új köröm jött, újra begyulladt és hazajövet (fél évente eccer jártam haza) az elsõ utam a szolnoki SZTK-ba vitt. Na ott elõkapták a sebészkanalat és simán kivésték...és azóta rendszeresen és rutinnal magamnak seb-észkedek.

Marci most ugyanezen az úton jár. Még tiltakozik, protestál, de ...

Vakegér, ha úgy tetszik, a köröm helyére helyettesíts nyugodtan társadalmi jelenségként bármit. A cikk úgy is érthetõ lesz és ha a legközelebbi "poszt" a retkes lófaxról szólna is, nem okozhat fennakadást az asszociációs mechanizmusban.
8 #5 miskolcilaci
- 2017-04-08 12:11
Két-három éve még napi ezerötszáz forintot is összeszedett egy kéregetõ vagy egy újságot áruló hajléktalan, ma örülnek, ha kétszáz összejön egy nap. Több a farkas, mint a bárány, mondják a budapesti hajléktalanok, akik szerint a kukákból eltûntek a konzervek, a sörösüvegek.
http://videa.hu/v...pdEhZZD1rW
2 #6 gerry
- 2017-04-08 16:36
Imre azért örülhetsz, hogy a kis lábadnak az ujja(i) jól bírta(ák) a stapát. Nekem a középsõ ujjammal - hál'Istennek se voltak problémák, bár egyszer azt hittem, hogy... de aztán mégsem! s_hihi
4 #7 Posta Imre
- 2017-04-08 19:02
Gerry, amennyit már összekörmöltünk itt és egyáltalán, nem is csoda!
116 #8 livia
- 2017-04-08 21:42
No, ma temetésen voltunk a nyugati féltekén, az osztrákokkal szemközt. No, 5 óra utazás , misével együtt még másfél óra. Most is rajtam a cipõm, mert ha leveszem még jobban fog sajogni. Hiába, nem fiatalodunk. No, néha nem érzem, csak a tükör. No, a körömbenövés az nem öregedési probléma, az vagy sérülés, vagy genetika, de lehet bármi. Elég egy rossz cipõ. De az ötleteket köszönöm, nagy a család, van akinél van probléma, továbbítom.
33 #9 vizilo
- 2017-04-09 17:08
Nekem máshova akar köröm nöni a kevés használat miatt ....))s_vigyori
4 #10 Posta Imre
- 2017-04-09 18:27
Viziló, borogasd és elmúlik! s_hihi
238 #11 bivaly
- 2017-04-10 07:24
Esetleg egy kis operáció, és soha többé nem lesz útban !
267 #12 Perle
- 2017-04-10 11:30
Viziló, az nem öröm. s_kot

Így jár az, akinek kezében állandóan csak a horgászbot, kukac, giliszták vannak. Többet kellene költened a beetetésre is!;)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
2,750,828 egyedi látogató