Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felgyorsítják a haderőfejlesztést

BelföldBéke, szeretet...vagy valami a ló hasa alatt! Jövőre 75 milliárd forinttal nő a védelmi költségvetés
Jövőre az ideinél másfélszer nagyobb arányban, a bruttó hazai termék (GDP) 0,15 százalékával növekszik a védelmi költségvetés. A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program felgyorsítását Simicskó István honvédelmi miniszter április 13-án Szentendrén, a szerződéses katonai állomány eskütételén jelentette be.

A kormány eddig éves szinten a GDP arányában 0,1 százalékkal növelte a honvédelmi büdzsét, a legutóbbi kormánydöntés alapján azonban jövőre 0,15 százalékkal növekszik a védelmi költségvetés – jelentette be Simicskó István csütörtökön Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián, ahol 154 szerződéses katona tette le esküjét. A honvédelmi miniszter hozzátette: mindez azt jelenti, hogy folytatható és nagyobb intenzitással hajtható végre a katonák illetményemelése, az egyéni felszerelés és a haditechnikai eszközök korszerűsítése.

A kormány döntése felgyorsítja a Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési program megvalósítását és a védelmi kiadások bruttó hazai termékhez viszonyított arányának kétszázalékos szintre emelését, ami a NATO felé tett vállalás is. A honvédelmi költségvetés idén az előző évhez képest a GDP 0,1 százalékával, mintegy 51 milliárd forinttal emelkedett, és meghaladta a 350 milliárd forintot – ismertette Simicskó István.

A miniszter beszédében emlékeztetett: Európa- és világszerte komoly problémákkal nézünk szembe napjaink­ban, és a nemzetállamot semmi sem pótolhatja, csakis a magyar szülőföld adhat nekünk hazát. Európában a keresztény értékek eltűnőben vannak, ezért nekünk fel kell mutatni ezeket, és védelmezni kell azt, amit őseink, szüleink, nagyszüleink védelmeztek ezen a földön – hangsúlyozta a tárca vezetője.

Simicskó István a szerződéses altisztek eskütételén

A haderő személyi állományáról szólva Simicskó István elmondta: a Magyar Honvédség kiváló képességű katonákból áll, akik ma is helytállnak szerte a világban, mintegy ezer katonánk szolgál külföldön, akiknek tudásáról, felkészültségéről, hitéről, lelkiismeretes, tisztességes, bátor helytállásáról minden szövetségesünk elismerően szól. A miniszter szerint ugyanezt tapasztalhatjuk déli határainkon, ahol szintén kimagaslóan látták el feladataikat, védték a magyar állampolgárokat az elmúlt másfél-két év folyamán a honvédek.

– Az, hogy itt és most a hétköznapok biztonságát garantálhatjuk, katonáinknak, rendőreinknek köszönhető, és tisztelet jár érte – fogalmazott Simicskó István, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben minél több fiatal vállal majd hivatásos, illetve szerződéses katonai szolgálatot, vagy kapcsolódik be a területvédelmi alapon újjászervezett tartalékos rendszerbe.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017. április 15. 17:54:21
68.media.tumblr.com/d33be313561e2132eeaa2eaf64597289/tumblr_ooe5mywvtr1s4ew3vo1_1280.jpg68.media.tumblr.com/605ecd4783e1fe50a244dab1dbe4619b/tumblr_oo9bb7gV7j1qcvdpbo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
1,451,407 egyedi látogató