Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiemelt fontossággal bírnak a szakszolgálatok

BelföldJa-ja, főleg a hibridológiában. Erről jut eszembe, még nagyon vakarhatják a töke-helyeiket, hogy most akkor miért ne akarjanak éppen engem picológusnak. Vicces, nem? Pedig nem az. Egyébként eddig a személyügy volt a selejt kiemelt gyűjtőhelye, vezetői szinten Kiemelt fontossággal bírnak és nagy odafigyelést igényelnek a szakszolgálatok különböző területei – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök szeptember 1-jén, pénteken a személyügyi igazgatás napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.


A vezérezredes beszédében elmondta: a személyügyi területen dolgozóknak mindig élen kell járniuk és mindig a lelkiismeretük, a szívük alapján kell, hogy végezzék a munkájukat, mert az a fő, hogy a személyi állomány elégedett legyen. A vezérezredes kitért arra is, mindenki azt várja a szakszolgálatoktól, hogy élen járjanak az utóbbi 25 év legnagyobb haderőfejlesztési programja, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kialakításában.

„Mindenki azt várja, hogy önök mondják meg, miként kell továbbhaladni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a szakemberek dolga a koncepció részleteinek kibontása. A szakszolgálatok munkatársaihoz fordulva azt kérte, lelkiismeretesen, becsületesen és odaadóan végezzék munkájukat a honvédségi dolgozók megelégedésére.Az ünnepségen felolvasták dr. Simicskó István honvédelmi miniszter levelét, amelyben azt írta: a katonák azzal a tudattal szolgálnak itthon és a határokon túl, hogy a szakszolgálatok, illetve parancsnokaik lelkiismeretesen és empátiával képviselik érdekeiket. „Önöknek azon kell dolgozniuk, hogy a személyi állomány az adott helyzetben a legjobb megoldást kapja a szolgálati életpályáját és helyzetét érintő döntések során” – tette hozzá. A miniszter a levélben hangsúlyozta, továbbra is számítanak a szakszolgálatok munkájára a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban, amiben már eddig is jelentős szerepet vállaltak.

Az ünnepség végén elismeréseket adtak át a szakszolgálatok munkatársainak.

Fotó: Tischler Zoltán
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. szeptember 03. 17:57:58
Mióta "közösségépítő" a rendőr, katona, orvos? Én értem, hogy miért hablatyol ez a marha össze-vissza, mert nagyon talpra kék állítani ezt a fosadék csürhét, de azért nem kellene hülyeséget beszélni. Igaz, nem is mondhat mást, csak hülyeséget. A közösség-építők a ti ellenségeitek voltak, vannak és lesznek mindig is!

A legnagyobb megbecsülés a közösségépítőket illeti

A legnagyobb megbecsülés azokat illeti, akik a közért tesznek, például a katonákat, a rendőröket, az ápolókat, az orvosokat és a tanárokat – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter augusztus 31-én, csütörtökön az újbudai Teleki Blanka Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén, amely egyben a XI. kerület központi évnyitója is volt.


A tárcavezető beszédében hangsúlyozta, az iskola nem más, mint a közösség életre nevelő, felkészítő műhelye, amely felkészíti a gyerekeket a jövő nehézségeire. Ugyanakkor a tudás átadása mellett a gyerekek karakterének, jellemének formálására is figyelmet kell fordítani – mutatott rá.

A miniszter köszönetét fejezte ki a tanároknak, és megjegyezte, meg kell becsülni őket, hogy munkájukat minél nyugodtabban tudják elvégezni. A diákokhoz szólva azt mondta, a szülők – a tanárokkal szövetségben – egy értékrendet szeretnének átadni számukra, hogy minél jobban helyt tudjanak állni a nehézségek leküzdésében, és hogy az életre fel tudjanak készülni.„Mi már tudjuk azt felnőttként, hogy az alkotó élet titka nem más, minthogy felnőtt korban is megőrizzük a gyerekkor szellemiségét” – mondta.

A miniszter az állam szerepét is kiemelte az oktatásban, megjegyezve, az idei évtől több mint egymillió gyermek juthat ingyen tankönyvhöz, és a cél az, hogy – a lehetőségekhez mérten – az iskolai étkezés is térítésmentes legyen.Dr. Simicskó István elmondta: az iskola a fentieken túl az alkotó életre is nevel és támogatja a cselekvőképességet. „Tehát az alkotó élet, a tenni akarás, a közösségépítés felelősségét vállalva tudunk igazán hasznos emberré válni” – hangsúlyozta.


http://www.honved...ket_illeti
5 #2 kincses
- 2017. szeptember 03. 18:10:02
Imre, akkor téged 2 állásban, 16 órában kell visszamenőlegesen alkalmazzanak, mert ezeknek a követelményeknek te 10 éve megfelelszs_olvas
4 #3 Posta Imre
- 2017. szeptember 03. 18:19:24
Kincsi az a megalapozott gyanúm, hogy "én" foglalkoztatom már őket jó ideje teljes állásban, ülésben és elfekvésben is.

Nem tudtam miért, de mikor József Attilát tanultuk, nem kötelezően a Születésnapomra versét jól elmémbe véstem és azóta se szűnt meg a programozása.

Minden sora idetalál, de a végén, ha a horgert kicseréljük is stimmel.

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a „Nincsen apám” versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon

taní-
tani!

Hogy mi sikerült ebből eddig, aszem a nép nem igazán adekvát a kérdés megválaszolására, ahogy nagyjából maga a nép maga sem az mára.

Nemsokára 48 leszek, ha leszek. Ideje lenne már fel-mutatni valamit!
5 #4 kincses
- 2017. szeptember 03. 18:35:45
Érdekes lenne elolvasni, hogy a honlapodat olvasókat hogyan neveltetés az, hogy olvashattak es írtak itt. Igazság szerint kevés komoly visszajs_Laptopelzesed van azon túl, hogy kaptál hideget meleget, illetve, hogy igazad volt a meglatásaidban. Szerintem a tanítónak is jó lenne tudni, hogy vizsgáznak a tanít-ványok.
116 #5 livia
- 2017. szeptember 03. 19:38:44
Imre! Kösz, hogy beraktad e verset, jó volt újra olvasni. Van mondanivalója, még mindig. Imre! ne aggódj! Van mit felmutatnod!Mit akarsz még? Jó, az ember haláláig elégedetlen, és többet szeretne.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,384,195 egyedi látogató