Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új templom épül Pusztaszeren

BelföldDe jó, megent egy zsinagóga. Oszt melyik ostoba barmot, képmutató takonygerincűt eszi be néha a fene ezekbe az "internetkávézókba"? Vannak papok is hozzája? Na jó, legalább tegyetek úgy, mintha "keresztlények" lennétek, mert most az nagyon divatos ám! Tudjátok, ha tilos, meg "üldözik", akkor már vonzóbb is! Hálánk jeléül fogunk zarándokolni
Június 26-án különleges zarándokút végére érkeztek a Pálosszentkútról hazatérő pusztaszeriek. A zarándokutakat jelölő kopjafánál ünnepélyesen letették a Szent­háromság-templom alapkövét, valamint egy időkapszulát.

Öt évvel ezelőtt egy évente megrendezett zarándokúttal kezdték el nyomatékosítani a pusztaszeriek azt a szándékukat, hogy szeretnének egy templomot építtetni a községnek. Az ideit június 24-én, szombaton tartották. Reggel ezúttal is a szokott állomásra, Pálosszentkútra indultak el a zarándokok, majd az Antal Imre plébános celebrálta mise után egy részük gyalog indult vissza Pusztaszerre, míg a többiek lovaskocsikon érkeztek meg délután ahhoz a kopjafához, amit Grósz Sándor helyi asztalos mester készített el a zarándoklatok emlékére. Az idei út végén letették a hamarosan megépülő Szentháromság-templom alapkövét. A templom a Pusztaszer Község Önkormányzata által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a magyar kormány anyagi támogatásával épülhet fel.

– Azt szokták mondani, hogy a templom Isten háza. Valójában nem, inkább a közösség háza. Jézus János evangéliumában azt mondja: Isten lélek és szellem, aki őt imádja, lélekben és igazságban kell őt imádnia. Ezt bárhol megtehetjük, ehhez nem kell templom. Templom azért kell, hogy a közösségnek, amely hozzá kapcsolódik, amelyet Ő fog össze, legyen egy alkalmas helye, ahol Őt tudja vendégül látni. Ha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad, ki építi azt. Ha az Úr nem őrzi a várost, hasztalan virraszt, aki őrizni próbálja. Azt kérjük, hogy Ő is építse, de elsősorban nem a templomot, amit fizikailag akarunk itt felépíteni, hanem az emberekből összeálló templom-közösséget. Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik közösségeket építenek, hozzájárulnak, hogy itt igazi közösség épüljön – mondta Kiss-Rigó László püspök, majd áldást kért mindazokra, akik segítenek felépíteni, és akiknek épül a templom.

– Szabad nagy terveket szőni még egy akkora településen is, mint Pusztaszer. Ebben az összekuszálódott világban igenis szükségünk van azokra a helyekre, azokra a közösségekre, ahol kereszténységünket megtartva hihetünk Istenben, mert ez az az egyetlen erő, ami bennünket, magyarságunkat, történelmi hagyományainkat egyben tud tartani. Erre itt Pusztaszeren lehetőségünk lesz, mert nagyon fontos, hogy a településnek legyen egy olyan helye, ahol találkozhatunk, hihetünk a jövőben. Sokszor töltsük meg ezt a helyet – kérte a pusztaszerieket Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Máté Gábor pusztaszeri polgármester, Kiss-Rigó László püspök, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Antal Imre plébános közösen aláírták az alapkőletételre kelt emléklapot, amit egy időkapszulába tettek. Az emléklap mellé odatettek négy Pusztaszeri Hírfutárt, melyekben Pusztaszer életében jelentős eseményeket örökítették meg. Emellett odakerült még két képeslap, egyiken az Árpád-emlékművel, másikon híres pusztaszeri építményekkel, tájképekkel. Germán Gézának, a templom tervezőjének tervei és egy memóriakártya is belekerült az időkapszulába, ami az elmúlt 15 év fényképgyűjteményét tartalmazza, érdekes információkat szolgáltatva a jövő nemzedékeinek.

A kopjafa tövében az ünnepség felszólalói és a templom tervezője közösen engedték le a mélybe az időkapszulát. Máté Gábor polgármesternek sokan feltették a kérdést:

– Ha felépül a templom, mi lesz a zarándoklattal?

– Hálánk jeléül fogunk zarándokolni – válaszolta meg a polgármester.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. szeptember 10. 08:18:44
Hű bammeg, micsa váratlan fordulat!

A német multi szerint mégiscsak van Isten

Visszaállítják a kereszteket?

A napokban akadtunk ki azon (és úgy látszik még sokan mások), hogy egy német tulajdonú élelmiszer-multi a görögnek beállított termékei csomagolásán felhasznált, a Santorinin található híres Athanaszisz templomot ábrázoló képekről leretusálta a kereszteket. Már akkor is az a kérdés merült fel bennünk, hogy: Warum?

A válasz akkor az volt, hogy (és most idézet következik napjaink Európájából): senkinek a meggyőződését sem akartuk megsérteni a csomagolással.

Egy, a világörökség részét képező templom „tetejét”, vagy ha úgy jobban tetszik: épületegyüttest sikerült megcsonkítani. Keresztényteleníteni. Európában.http://magyaridok...n-2193943/
4 #2 Posta Imre
- 2017. szeptember 10. 08:53:31
Itt van nektek egy "átlagos "magyar" lelkész"....

Ártatlannak tartja magát a börtönben ülő lelkész, akinek a lánya

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki a kecskeméti börtönben raboskodik. Három büntetőügy zajlik a lelkipásztor ellen, köztük csalás és sikkasztás miatt. Nagy a rács mögül adott interjút a Magyar Nemzetnek.

Nagy 25 éve társadalmi munkában a pásztói gyülekezet lelkésze, a Hit Gyülekezetében tért meg
Szerinte a politika áll a büntetése mögött, mert az előző választáson a Fidesz-jelöltjével szemben indult Vác polgármesteri székéért
Több korrupciógyanús ügyben ő maga tett feljelentést, ártatlannak tartja magát
Jól prosperáltak a cégei, a lelkész korábban egy Jaguarral közlekedett
"2010-ig talán három vagy négy vagyonosodási vizsgálat is volt ellenem, amelyek során megállapították, hogy az adott időszakban százmillió forintos nagyságrendben volt legális, bevallott, adózott jövedelmem"

Az interjúból kiderül, hogy Nagy Péter lánya, Nagy Boglárka festőművész nemrég még Habony Árpád barátnője volt. Apának és lányának közös vállalkozása is volt, ami miatt mindkettőjüket eltiltották a cégvezetéstől.

Lelkészként az első benyomásom alapján szimpatikus embernek ismertem meg Habony Árpádot.

- mondta Nagy majd, majd hozzátette, hogy hitbéli meggyőződése miatt problémája volt a házasságon kívüli kapcsolattal. A lelkész azt állítja, a gyülekezetben többször nyilvánosan kritizálta a Fidesz politikáját, nem okozott neki gondot, hogy a lánya a párt egyik főideológusával jár.

Arra a kérdésre, hogy ő adott-e tanácsokat Habonynak, nagy szerénységgel azt mondta:

nem én vagyok az a szintű ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad
http://index.hu/b..._boglarka/
4 #3 Posta Imre
- 2017. szeptember 10. 19:48:13
Ezek teljesen benácultak, rasszisták és kirekesztők lettek, pedig ennek előtte csak sima tatyi-buzi zsidó-cigány seggnyaló szabadkőművesek voltak. Mi történt?

Soltész Miklós: vannak, akik nem hisznek a magyarságban

Vannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű rendezvényen.

A rendezvényen a Magyar Állami Operaház a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat látta vendégül az Erkel Színházban, ahol a meghívottak a Bánk bán című operát tekinthették meg. Az előadás előtt heten tettek ünnepélyes állampolgársági esküt.

Soltész Miklós az eskütétel előtt azt mondta:

már több mint egymillióan kérték a honosítást, és ők hitet tettek a kereszténység, a magyarság, illetve a család mellett is.


Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány fontosnak tartja azokat az értékeket, amelyeket az elmúlt években vagy megmentettek, vagy megteremtettek, példaként említve a külhoni iskolák, templomok felújítását, építését. Hozzátette, fontos értéknek tekintik azt is, amit a családok képviselnek.

Az államtitkár úgy fogalmazott:

„Végre kimondhatjuk sok-sok év után, hogy a gyermekvállalás nem bűn; egy házasság egy férfi és egy nő kapcsolata.

Végre kimondhatjuk azt, hogy igenis ezt támogatni kell nemcsak itt Magyarországon, hanem szerte a Kárpát-medencében, és ezzel (…) hozzájárulunk Európa hosszú távú megmaradásához.”

A jövő tavaszi választásokról szólva azt mondta: az országgyűlési választásokon lesznek olyanok, akik továbbra is az értékek mellett fognak dönteni, és lesznek az értékek rombolása mellett is „társaságok”.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere beszédében emlékeztetett, hogy

a 2010-ben megválasztott polgári kormány egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása,

bevezetve az egyszerűsített honosítási eljárást.

„E törvénnyel azt üzentük, a mi nemzetünk tagjai, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik és vallják magukat, számíthatnak egymásra és Magyarországra, éljenek bárhol is a világon” – mondta a polgármester.

Hozzátette,

a történelem megannyi sorscsapása sem volt elég ahhoz, hogy a magyarokat megingassa az összetartozásba vetett hitben, az együvé tartozás érzésében.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, Erkel Ferenc volt az első főzeneigazgatója az operaháznak, amelyet 1884-ben nyitottak meg.

A Himnusz megzenésítőjének munkásságát példaértékűnek nevezte a főigazgató.


A rendezvényen köszöntötte a résztvevőket Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke is.

Az eskütétel, illetve az előadás előtt koszorúkat helyeztek el Erkel Ferenc mellszobránál a színház előterében.
http://magyaridok...n-2197258/


Ez meg itt orbán tartótisztje, csak tudja mit kell mondani!


Balog Zoltán: a magyarok súlyos helyzetekben történelmükből merítenek bátorítást

A magyarok súlyos helyzetben a történelmük felé fordulnak, erőt, bátorítást merítve – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium átépített udvarának avató ünnepségén. http://magyaridok...t-2196205/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
1,515,676 egyedi látogató