Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még soha ennyi magyar nem akart kivándorolni

BelföldMég soha? Aligha! Már párszor megvolt az az exodus. Tény, hogy a normálisabbja már nem hezitálna erről a ganédomról lelépni, vagy széttúrni és a férgeket vasvellára hányva Nagy Magyarországgá egyesíteni a mostani zsidó-cigány bandát. Egy friss felmérés szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének külföldre menni egy jobb munkahelyért. Egy állásközvetítő portál ezért elhatározta, hogy a Szerethető Munkahely Díj keretében bebizonyítja: vannak olyan munkahelyek Magyarországon, amelyekért érdemes itthon maradni.

Az aktív lakosság 71 százaléka nyitott egy új állásra, közülük pedig közel 1,3 millióan szívesen költöznének külföldre, ha ott lehetőségük lenne jobb munkahelyen dolgozni. A DreamJo.bs megbízásából készített reprezentatív kutatásból[1] kiderült, elsősorban a 18-29 éves, városban élő férfiak gondolkodnak azon, hogy egy jobb állás reményében elhagyják Magyarországot. Az elégedetlenek elsősorban a fizetésüket keveslik (74%), vagy nem jönnek ki a vezetőjükkel (47%). Sokaknak nem okoz büszkeséget a munkája (38%), vagy hiányolják a megfelelő munkakörülményeket, illetve a fejlődési- és karrierlehetőséget (36, 35, 35%).

Sokat javíthatnának a helyzeten a hazai cégek
Hirdetés

Nem kizárólag a hazai vállalatokon múlik a kivándorlási kedv alakulása, de a szerepük elvitathatatlan. A DreamJo.bs által szervezett kerekasztal-beszélgetésen a felsőoktatásból, vállalati és civil szférából érkezett szakemberek összegyűjtötték, hogy mik a legfontosabb lépések afelé, hogy egy hazai munkavállaló számára reális alternatíva lehessen magyar cégnél dolgozni.

A multinacionális cégek nagyobb erőforrásaik miatt könnyebb helyzetben vannak, de némi erőfeszítéssel bármelyik kisebb hazai vállalkozás tehet azért, hogy álommunkahely legyen.

Itt lehet nevezni

A díjra dszeptember 7-étől a szerethetomunkahelyek.hu oldalon keresztül nevezhet minden olyan, legfeljebb 250 főt foglalkoztató hazai cég, ahol a vezetők és munkavállalók egyaránt úgy érzik: az ő cégükhöz jó bemenni dolgozni.

A szakértők szerint az első lépések között kell szerepelnie a támogató munkahelyi környezet és kultúra kiépítésének, a megfelelő vezetői hozzáállás kialakításának. Mint mondták, csak a vezetőkön múlik, hogy mit várnak az alkalmazottaiktól, és hogyan kommunikálják azt. Az ő felelősségük építő kihívásokat és fejlődési lehetőségeket biztosítani a kollégáiknak.

„Itt az ideje megmutatni: Magyarországon is vannak olyan munkahelyek, amikben lehet hinni, amik fejlődnek, és ahol egyszerűen jó dolgozni” – mondta Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója.

A cégnél elhatározták, hogy a szakértői beszélgetésben felmerült szempontok szerint összegyűjtik, majd bemutatják az igazán szerethető hazai cégeket. A legjobb vállalkozásokat pedig díjazni is fogják. „Célunk, hogy év végéig megtaláljuk és bemutassuk Magyarország legszerethetőbb munkahelyeit. Azokat a cégeket, amelyekért érdemes lehet itthon maradni” – tette hozzá Németh Anna.

[1] Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. online kérdőíves felmérése alapján. A kutatás a 18-59 éves hazai lakosság körében zajlott 1000 fős mintán, 2017. július-augusztus között. A kutatás reprezentatív nem, korcsoport, végzettség, régió és lakóhelytípus jellemzők alapján.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2017. szeptember 11. 16:47:03
Nem csoda.... én is így vagyok ezzel, tavasszal irány ki folyami hajóra...
5 #2 kincses
- 2017. szeptember 11. 22:27:23
ha nem tudnám, mi folyik, meg lennék lepődve, hogy mi ez a mehetnék újiszlámiába meg mindenfelé. Csakhogy: Az oktatást eleve úgy hozták létre jó 30 évvel ezelőtt, hogy egyetlen szempontnak feleljen meg: A multik mobilis és könnyen cserélhető munkaerejét kellett kitenyéssze az állam és az iskola. Ez le lett fektetve a Bolognai Oktatási Rendszer alapjaiba. A többi körítés és mese. Most annyi van, hogy ősz és érik a gyümölcs, meg a vetés meg ami kell, és az ember, ha beledöglik is, de mobilis lesz egy kicsit több pénzért (amit majd arra költ, hogy mégse dögöljön bele olyan gyorsan), mert a multiknak az a jó. Ezért van az, hogy lassan már mindenhol ugyanazt tanítják, és félévenként máshová lehet menni egyetemre, mert mindegy. Csak éppen mindenki gyökértelen és kapcsolattalan, kivéve persze azokat, akik osztatlan tanterves iskolába, évolyamokra járva és nagyon szigorúan szabályozottan élve végzik el az egyetemet (iskolát, mára). Szóval csak semmi rinya, tessék szüretelni, ha savanyú a szőlő, akkor is.s_nezem

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
1,515,681 egyedi látogató