Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor: sürgős választ igényel a népességfogyás

TanácsadásMos, vannak egyéb "megfontolások" is. Az asszonyom legalább egy, de inkább két gyerkőcöt még a világra hozott volna, de mivel ellehetetlenítettek, így nem merte vállalni. Megértem. Egyébként, erre a fos világra, hogy még egy idiótával több legyen, akit le lehet oltani, az oskolákban "lebutítani"....és had ne soroljam, teljesen fölösleges új "életeket" lehívni. A jövendő onokáim "ellen beszélek", de ettől még így van. Harcolni meg ne jöjjenek! Semmi értelme. A bosszú...na az egészen más tészta. Karmikus. Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezet
Hazánkban jelenleg munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akcióterv is fut
A globális intézményeket érő kritikák közepette az Egészségügyi Világszervezetről sosem hallani egyetlen bíráló hangot sem
Magyarország is úgy érzi, hogy meg kell védeni a szabadságát „birodalmi politikai törekvésekkel” szemben

A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett, „nem a bajt kell a nyakunkba venni, azzal csak tetéznénk azt”. Európának mindene megvan ahhoz, hogy célzott egészségügyi programokat indítson az arra leginkább rászoruló térségekben – fejtette ki.
Akciótervek magyarországon

A kormányfő ismertette a résztvevőkkel a Magyarországon jelenleg futó munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akciótervet.

A munkahelyvédelmi akcióterv célja a munkanélküliség felszámolása,

mert ha nincs munka, akkor nincs önbecsülés, nincs jövőkép, nincs gyermekvállalás, és akkor nincs értelme egészséges életmódra törekedni sem

– mondta, rámutatva ugyanakkor, hogy mára kézzel fogható közelségben van a teljes foglalkoztatottság.

A demográfiai programmal a népességcsökkenés lassítását, megállítását, majd a népességszám növelését, a biológiai reprodukciót akarja elérni a kormány, amelynek gazdaságpolitikája középpontjában ezért a demográfiapolitika áll – közölte Orbán Viktor.

A népegészségügyi akcióterv keretében pedig küzdelem folyik a dohányzás és az egészségtelen élelmiszerek ellen, továbbá része a közétkeztetés reformja – részletezte a miniszterelnök. Az eredmények közül kiemelte, hogy

– 2014-ben publikált adatok szerint – 2012-2013 között 28-ról 19 százalékra csökkent a rendszeresen dohányzók száma.

Megjegyezte azt is, hogy az egészségtelen élelmiszerekre kirótt chipsadóból befolyt összeg az egészségügyi rendszeren belül maradt, az adó hatálya alá eső termékek forgalma pedig csökkent. Jelezte ugyanakkor, hogy a közétkeztetési reform eredményei egyelőre felemásak.

Beszámolt emellett az általános iskolákban bevezetett mindennapos kötelező testnevelésről, a következő népegészségügyi feladatként pedig azt jelölte meg,

hogy csökkenjen a daganatos megbetegedések okozta halálesetek magas száma.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Bizottságának 67. ülésén
Nincs bíráló hang

Orbán Viktor Magyarország tiszteletét fejezte ki a WHO iránt, hangsúlyozva, hogy a globális intézményeket érő kritikák közepette az Egészségügyi Világszervezetről sosem hallani egyetlen bíráló hangot sem, ez ugyanis egy olyan szervezet, amelyre mindig szükség volt, van és lesz is.

Magyarország is úgy érzi – folytatta -, hogy meg kell védeni a szabadságát „birodalmi politikai törekvésekkel” szemben, ám ez az álláspont nem a globális intézmények szükségességét tagadja, sokkal inkább megpróbálja összehangolni a nemzetek feletti szintet a nemzeti szuverenitással.

„Önök a globális intézményeket gyakran bíráló ország vendégei ma, de ez a bírálat nem terjed ki a WHO-ra, sőt éppen fordítva: a WHO iránti nagyrabecsülés és tisztelet országában vannak”

– összegezte a kormányfő, úgy fogalmazva: Magyarország – mint a szervezet elkötelezett tagja –

a WHO mellett áll, „számíthatnak ránk, és mi is szeretnénk számítani a jövőben önökre”.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. szeptember 13. 06:21:14
Tudjátok értelmezni a "külhonit"? Izraeli és cigány, vagy magyar ember?

A külhoni magyarok is kapják majd az anyasági támogatást
Megosztás E-mailben

A kormány jövő januártól kiterjeszti az anyasági támogatást a külhoni magyarokra is.

A külhoni magyarok is kapják majd az anyasági támogatást
Jövő év januárjától indul a Köldökzsinór program, amely, az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési kezdeményezés - ahogy Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke mondta.
Az M1 csatornán elhangzottak szerint az egyszeri 64 ezer forintos anyasági támogatás azoknak jár majd, akiknek a gyermekét anyakönyvezték, és a magyar igazolvány is lehetővé fogja tenni a támogatás igénybevételét- olvashatjuk a medicalonline.hu-n. A babakötvény szintén része lesz a csomagnak.http://www.babasz...0912130335

Bevándorlás miatt nőtt Csehország lakossága

Tízezer fővel, 10,59 millióra nőtt Csehország lakossága az idei első félévben. A Cseh Statisztikai Hivatal jelentése szerint a népességnövekedés a bevándorlásnak köszönhető, mert ugyanakkor az elhunytak száma a legmagasabb volt az utóbbi két évtizedhez képest.
http://www.origo....evben.html
4 #2 Posta Imre
- 2017. szeptember 13. 06:49:07
A sok buzival mi lesz, ha a PI-na jön megent divatba?

Jövő tavasszal a punci lesz a divat, ha hihetünk a New York-i divathétnek
A Namilia 2018-as tavaszi kollekciója egyetlen központi motívum körül forog, ez a vagina.
nlc.p3k.hu/uploads/2017/09/pri_52337409-e1505135046519.jpg
nlc.p3k.hu/uploads/2017/09/pri_52337312-e1505134930494.jpg

http://www.nlcafe...vathetnek/
2 #3 gerry
- 2017. szeptember 13. 09:36:00
szeretném én azt látni, hogy ilyen ruhában sétáljanak az utcán a nõk... mondjuk németországban, a csöpögõ nyálú migránsok között...

Elöször Merkelnek küldenék egy ilyen ruhát és este kiállítanám valamelyik sarkon ... (aki hányt aki nem viheti - tábla alatt)

csak tudnám mi a francér' nem lettem divattervezõ??? Ötletem az lenne...

..................................
Migránssimogatóknak javaslom: - Szórják szét a "menekültek" között!

www.postaimre.net/kepek/cut_here.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
1,515,678 egyedi látogató