Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Cseh államfő: a katalán népszavazás Európa régiósításának kezdete

TanácsadásHa egy cseh-szlovák mondja, csak tudnia kell, hogy újra rajzolódik az a tér-kép. Ezért is kell Szlovákiának maradékával (Felvidék nélkül) újra egyesülni, mert így már a Kelet szinte Nyugatig elér. Milos Zeman szerint a folyamat folytatódni is fog - a politikus, aki kedden Ústí nad Labemben az észak-csehországi régió önkormányzati képviselőivel találkozott, úgy véli, hogy az önállósulási törekvések napjainkban nem csak Katalónia problémáját jelentik.

“Jelenleg megfigyelhetjük Európa valamiféle fokozatos és kezdődő régiósítását. Ez nem csak Katalónia. Ez Skócia is, amely Nagy-Britannia európai uniós kilépése után szeretné megismételni a korábbi népszavazást. Várható, hogy ezúttal Skócia a kilépésre fog szavazni, ami után be akar majd lépni az EU-ba. És ilyen Padánia (észak-olaszországi függetlenségi mozgalom) esete is. Ott aránylag erős szeparatista vagy autonomista mozgalom alakult ki” – jelentette ki Zeman az észak-csehországi regionális önkormányzati képviselők előtt.

Milos Zeman, cseh államfő (EPA/MARTIN DIVISEK)

Milos Zeman természetesnek tartja, hogy az elszakadási tendenciák elsősorban a gazdagabb régiókban kapnak erőre. Elméletileg még Németországban is elképzelhető az ilyen szeparatizmus. “Ha ezt az elméletet a Német Szövetségi Köztársaságra alkalmaznám, mit gondolnak, kinek kellene elsőként elszakadnia? Nyilvánvalóan Bajorországnak. Természetesen egyáltalán nem azt akarom állítani, hogy ez megtörténik. Isten ments! Szeretnék azonban emlékeztetni arra, hogy már az első világháború után kész volt a bajor királyság felújításának a terve a Wittelsbach-dinasztia vezetésével. Amennyiben az a terv megvalósult volna, talán valamivel nehezebb lett volna Adolf Hitler útja a hatalomhoz” – fejtette ki a cseh államfő, aki kedden háromnapos látogatásra érkezett az észak-csehországi régióba.

Milos Zeman nem kommentálta a spanyol rendőrség kemény fellépését a szavazni kívánó katalánok ellen, amelyet korábban több vezető cseh politikus is elfogadhatatlannak minősített és élesen bírált.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. október 03. 18:35:53
Szerbia szerint már Koszovóval elindult a függetlenedési lavina

Nem a katalán népszavazással, hanem Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltásával nyílt ki az európai függetlenségi törekvések “Pandora szelencéje” – hangsúlyozta Ivica Dacic szerb külügyminiszter kedden a szerbiai közszolgálati televízióban, ahol arról is beszélt, hogy azok, akik támogatták a katalánok népszavazását, hogyan fogják lebeszélni a boszniai szerbeket egy hasonló kezdeményezésről.http://kitekinto....f=hirstart
4 #2 Posta Imre
- 2017. október 03. 19:39:02
Hozzácsatolnak Izraelhez egy ciszjordániai telepesvárost

A palesztinok szerint a terv meghiúsítja az izraeli-palesztin válság kétállami megoldásának lehetőségét.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ezerkétszáz újabb telepeslakás felépítését és Maále Adumim Izraelhez csatolását jelentette be a kormányzó Likud párt e telepesvárosban tartott, kihelyezett frakcióülésén. A kormányfő a Jeruzsálemtől a Holt-tenger felé vezető út mentén fekvő, ciszjordániai Maále Adumim telepesvárosba látogatva kijelentette, hogy örökre Izrael része marad az a hely, ahol új otthonok ezrei épülnek majd fel. „Ez a hely Izrael része lesz” – mondta az izraeli miniszterelnök a legnagyobb, jelenleg mintegy negyvenezer lakosú ciszjordániai telepesváros új múzeumának felavatásán, de nem határozta meg az Izraelhez csatolás időpontját. A politikus közölte, hogy a lakások mellett új ipari övezetet is létrehoznak, és további fejlesztéseket is kilátásba helyezett az 1967-ben Jordániától elfoglalt területen, amelyet a nemzetközi jog nem ismer el Izrael részének.http://168ora.hu/...pesvarost/
99 #3 MORMOTA1968
- 2017. október 04. 18:58:06
Csak a szokásos zsidó kavarás. Szétszedni minél kisebbre minden nagyobb országot.
267 #4 Perle
- 2017. október 04. 20:31:37
Megosztani és uralkodni rajtuk, belekeverve minden egyes régióba idegen népeket, eltérő kultúrát..... Hadd öljék egymást, szűnjön meg köztük a legkisebb összefogás is!:|
267 #5 Perle
- 2017. október 09. 22:47:28
A katalán rendőrség már évekkel ezelőtt kiképzést kapott azoktől, akik a "legprofibbak" a városi felkelések, lázadások leverésében, a civilek elleni harcban::
Most ki is próbálhatták a szaktudást?.
https://www.youtu...PrNmGcIFpY

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,282 egyedi látogató