Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Liberálfasizmust oktatnak a Kúrián

BelföldNem is annyira elképesztő, mint inkább ... Elképesztő történet! Hétfőn egy bizonyos Rév István történelem- és politológiaprofesszor, a Tűzfalcsoport blogunk szerint egykori III/III-as ügynök (amely múltját Rév határozottan tagadja – a szerk.), a CEU professzora, az Open Society Archivum igazgatója tartott előadást a Kúria klubjában. A nyilvánvalóan sorosista Rév Istvánt nem más hívta meg expozéjának megtartására, mint a Fidesz által kinevezett Darák Péter, a Kúria elnöke. Előadásának címe: A politika vége?

Ez a felkérés önmagában képtelenség. Nem gondolom, hogy körültekintőbb válogatással ne lehetett volna olyan professzort találni a tudóslistából, akinek munkássága, politológiai és történelmi jártassága ne lenne Révéhez fogható. Ha nem múlja az bőven felül.

A jó ég tudja, mi lehet a válasz Rév István a kérdésére, hol lehet szerinte a politika vége. Valószínűsíteni lehet, hogy szerinte már most is a végét járhatjuk, hiszen Rév 2015-ben a New York Timesnak írt cikkében Ceausescuhoz hasonlította Orbán Viktort, s arról értekezett, hogy Magyarország nacionalista és populista erők martaléka lett. A professzor azt is a szemére vetette Orbán Viktornak, hogy „szélsőséges” a meggyőződése, mivel meg akarja tartani Európát kereszténynek. Elmarasztalta a magyar miniszterelnököt azért is, mert inkább fogadna be 170 ezer magyarul beszélő ukránt (vagyis kárpátaljai magyart – a szerk.), akik többnyire keresztények”, mint akárcsak egyet is az uniós migránskvóta keretében szétosztásra kijelölt 120 ezer muszlim közül.

A Magyar Idők beszámolt továbbá arról, hogy azok a facebookos üzenetek, amelyeknek Trump elnök a győzelmét köszönheti minden esetben hazugok, mert azokat nem liberálisok fogalmazták meg. Mint Rév írja, a „liberálisok, a felvilágosodás örökösei”, akik „a racionális érvek meggyőző erejében s a nyilvános vitában” hisznek, ezért sosem folyamodnának olyan alantas eszközökhöz a hatalom megragadása érdekében, mint a választók manipulálása. (Vesd össze a liberális pc hazugságáradatával – a szerk.) Hozzáteszi: „…abszurdnak találom, hogy […] a Szilícium-völgyben, a liberális, a maradiságtól irtózó és mindent felforgató technokraták által fejlesztett technológiát azok használják ma sikerrel, akiknek ásatag világfelfogása, anakronisztikus, reakciós ideológiája a legtávolabb áll a Szilícium-völgyben hangoztatott értékektől”.

Bicskanyitogató érvelés. Minden akkor jó, ha a maradiságtól irtózó, a bölcsek kövét a kezükben tartó liberálisokat szolgálja, akiknek akkor is igazuk van, ha történetesen nincs. Ha csak a többségnek, a saját érdekeit kifejezni tudó nemzetállami népességnek hasznos, akkor az abszurd, elfogadhatatlan és hazug. Ez maga a nettó liberálfasizmus, amely szerencsére visszaszorulóban van világszerte. Ám mint a mai előadás is mutatja, még közel sem eléggé.

Ezek után nem nehéz kitalálni, mivel sózta Rév István a magyar bírók jelen lévő képviselőinek agyát.

Csak remélni lehet, hogy a törvény őrei kellő józansággal és ítélőképességgel értékelték Rév István Orbán rendszerével nyilvánvalóan barátságtalan előadását. Csak remélni lehet, hogy az előadás után úgy értelmezik és használják a legitim magyar jogszabályokat, ahogy azok alapelveiből és szelleméből következik, ahogy az Alaptörvény ezek érvényesülését megszabja.

A társadalomnak ugyanis nagyon elege volt már abból, hogy például a sukorói telekcsere ügyében Gyurcsány Ferencet bizonyítottság hiányában futni hagyják, miközben írásos nyoma van annak, hogy a cserére ő adott utasítást, hogy a 2006 októberében – szintén Gyurcsány vezénylete mellett – az akkori Budapesti-rendőrfőkapitányt, a tömegbe lövető Gergényi Pétert nevetséges négyszázezer forintos pénzbüntetésre ítélték, hogy a vörösiszap perben a Mal Zrt. összes megvádolt munkatársát első fokon felmentették. Ahogy felháborító volt a hivatali visszaélés és – felbújtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében bűnösnek kimondott Hagyó Miklós másfél évre ítélése és a börtönbüntetés végrehajtásának három évre való felfüggesztése is.

Őszintén szólva nem tudom, hogy Darák Péternek mi volt célja az előadás megszervezésével.

Csak reménykedhetünk abban, hogy a legfőbb bírói testület hallgatóságban helyet foglaló tagjai bölcsebbek lesznek a főnöküknél, s ítélkező munkájuk során nem felejtik el, hogy a földgolyó mely – egyáltalán nem liberális pc-nek hódoló, hanem az ellen minden erővel fellépő – országában élnek.

Ahol „furcsa módon” többet ér 170 ezer kárpátaljai magyar testvér érdeke, mint egy muszlim migránsé. Amit – magyar embernek – nem kell magyarázni.

Kár, hogy Darák ezt magától nem érti.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. október 11. 13:29:37
"Erre varrjál gombot

címzett: saját magam

Rév András névrokona jut eszembe róla a kamarából, aki ott nagy magántőkés metélt, egész családjával sabbathot tartó zsidó...

http://leander.bl...ian/43410/

Visszatérve a blogstar is kormánypárti üzemeltetésű blog, ahol ez a lenti írás megjelent. Érdekes így navracsics előrángatása után, hogy most egy másik fideszest, aki ennek a rév nevű zsidónak az előadást szervezte, hogy állítják a szőnyeg szélére."
329 #2 gutai zub
- 2017. október 11. 14:26:44
Liberal Marxizmus inkább

A mai liberalzmus a marxizmus faji és gondolatvilágából nőtt ki.

A 21 ik századra megreformálták a marxizmust.
A munkásosztály és a tőkések harca elavult, az oszd meg és uralkodj s_Laptop szisztéma új, egymást gyűlölő csoportokat kívánt:

faji, bőrszín, vallás, fajtalanság, nők és férfiak, stb. ellentéte, szembeállítása.
Sőt a volt munkásosztály ellenség lett, hiszen zömük, legtöbbjük fehér ember maradt.

Modern liberalizmus: megreformált vad faji marxizmus--
267 #3 Perle
- 2017. október 11. 17:40:27
Saras szelleme bejárta a Kúriát is. Ez az előadás egy visszavágó lehetett a kormány által a napokban kiküldött saras ellenes kérdőívekr, de ez a bírói fejtágító azért sokkal veszélyesebb a társadalomra nézve.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
1,568,215 egyedi látogató