Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Cigány virtus

BelföldSzia Imre!
Egy cigány házaspár utánam jött be ma a CBA-ba és nagyjából összhangban közlekedtünk, zöldség-gyümölcs rész, pékségrész, hentespult, kassza.
Ledöbbentem!
Odaérünk a pékségrészhez a nagy potrohú cigány csávó beletúr a frissen sült sajtospogik közé, és azonnal fel is fal egyet. Utána nem figyelek kicsit öt perc a hentespultnál találkozunk, asszony épp egy croissont fal, az apjuk meg a sokadik sajtos pogácsát majszolja, és köpködve a morzsákat, a ruhájuk tiszta morzsa, az asszony zsíros hasa kibújik a kis fekete toppon, amit magára erőltetett és tiszta morzsás miközben kérik három kiszolgálótól a pultnál a kiszolgálást. Egy hentes se szól semmit, csak tudják már le őket...
Még megyek a fagyasztott áruhoz, kutyakajákhoz, a tisztító szerekhez és a kasszához. A cigány pár előttem, az asszony megint croissont zabál, a pasija sajtos pogácsát.

Vágókép

Egy volt kollégám az OEP-nél dolgozott. Mesélte, ha nem százezres számba csinálják ezt általában Kelet-Magyarországon, akkor sehogyan sem. Valamiféle nyugdíjra jogosult liberálkedvenc cigány elválik a feleségétől, akivel azután is egy ingatlanban él. A hátrányos helyzetű többség felesége a purgyék után eltartást követel, amit meg is állapít a bíróság, és az ilyen nőszemélyekkel együtt élő elvált férjnek hivatalosan levonják a nyugdíjából, keresetéből.

Az elsődleges, amit levonhatnak, a gyerektartás.

Na most a férj keresetéből, nyugdíjából már csak a gyerektartás vonható le elsődlegesen, egy banki kölcsön és rezsitartozás sem (max csak utána, ha jut rá), mert elvált, nem örökölhető a banki tartozás stb.
Hiába él a feleségével, gyerekekkel egy háztartásban, a villanyt, gázt nem lehet lekapcsolni, mert ott mások élnek, nem az aki fizetésképtelen, akinek a nevére szól az összes közüzemi számla, (az elvált férj). Jogi, gazdasági patthelyzet.

Azt mondta ez a volt kollégám, az összes villany és gázszámlát amit ezek nem fizetnek, százezres nagyságrendben, a mi - rendes adófizető, dolgozó magyarok - számláira terhelik rá. Pont.

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017. november 11. 09:57:21
Seszták nem lát problémát a roma oktatási központtal kapcsolatban

A Tordai utcában élő cigányok félnek, hogy ha megpróbálnak bemenni, akkor kilakoltathatják őket az önkormányzati lakásokból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont kivizsgáltathatja a kisvárdai roma oktatási központ ügyét. Célpont című műsorunk derítette ki, hogy a 700 millió forintból felhúzott épületben képzés helyett edzőterem működik, amit a környékbeli sportolók használnak.

- Ne haragudjon, nem tudom ön kicsoda, fáradjon ki legyen szíves, jó?

Egy hete még így dobták ki a Célpont roma riporterét a romáknak szánt kisvárdai oktatási központból. Egy héttel később már beengedték. Igaz, nem szívesen.

- Miben segíthetek?
- Hát, csak körül szeretnénk nézni. Egyébként be lehet-e jönni, jönnek be emberek, akár romák?
- Persze.
- Igen? Sokan vannak?
- Hát ő...

A két eset között egy hét telt el. A Célpont adott hírt arról elsőként, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában a hétszázmillió forintból épült roma oktatási módszertani központban a kézilabdázók gyúrótermét rendezték be, a cigányokat pedig kitiltották. A történet a parlamentben is kérdés lett.

Kizavarják a romákat a nekik szánt oktatóközpontból

A Hír TV belföldi hírei Hír TV
Kizavarják a romákat a nekik szánt oktatóközpontból

A 700 millió forintból felhúzott épületben konditerem működik, de csak a környékbeli sportolók használhatják.

„Ön volt az, aki két évvel ezelőtt megnyitotta és átadta ezt a központot. Kérdésem, hogy utánanéz-e, hogy mi történt ott pontosan? Van-e valamilyen belső vizsgálat vagy indul-e belső vizsgálat ebben az ügyben vagy bármilyen büntetőügy?” – tette fel a kérdést Demeter Márta az Országgyűlés költségvetési bizottságának LMP-s alelnöke.

A miniszter nem lát problémát, belső vizsgálat nem indult.

„Egy évre ideiglenes jelleggel, a városban működő sportegyesületek, a város, együttműködési megállapodást kötött, a roma felzárkóztatás és a sport vonatkozásában. Ott semmi más nem zajlik, hogy próbálják a roma integrációt elérni, a sport felhasználása mellett” – fogalmazott Seszták Miklós.

Ám a Tordai utcában élő cigányok be se mernek menni. Félnek, hogy ha megpróbálják, akkor mehetnek az önkormányzati lakásokból.

- Most akkor be vagytok fenyítve ezzel?
- Hát, hogyne! Hát most a szerződésbe, ha egyszer az áll, hogy akármikor kilakoltathat, mivel önkormányzati tulajdon, és nem szükséges hozzá indok, hát akkor most szerinted ezzel?
- Próbáltatok azóta bemenni a módszertani központba?
- Senki. Hát hol? Szerinted ki fog bemenni?

Bár a miniszter nem lát problémát, a sorozatfeljelentéseiről ismert Tényi István a Célpont múlt heti riportja után feljelentést tett.

„Az egyik bejelentést, tartalmát tekintve feljelentést a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Főügyészségnek küldtem, itt hivatali visszaélés bűntett gyanújának megállapítását kértem a főügyészségtől, ez elvileg folyamatban van” – fogalmazott Tényi.

Tényi István emellett a kancelláriaminiszternél is átfogó vizsgálatot kezdeményezett.

- Ha kaptunk bejelentést, az ellenőrzési főosztálytól, akkor fogunk vele foglalkozni.
- Nem kaptak?
- Tudomásom szerint nem, de ezt meg kell kérdeznem.

A kisvárdai központ 2 éve kész, 700 millió forintba került.
https://hirtv.hu/...an-2426954
267 #2 Perle
- 2017. november 14. 12:19:01
Figyelem ezt a "virtust" úton, útfélen. A boltokban a babakocsi a segédeszköz, amelyik a rádobott kabáttal bármilyen értékű ki nem fizetett árut eltakar.. Sokszor látják ezt az eladók is, de nem szabad nekik közbelépni. Úgy sem hinne nekik senki, mert öt-tíz hamis tanúval állnának szemben azonnal.
A járműveken is megy a virtus. Legutóbb a kunszentmikósi vonaton voltam szemtanúja egy esetnek, megyben a jegynélküli utas addig bosszantonna a jegyvizsgálót, amig az meg nem állította a vonatot. " vagy fizet, vagy leszáll" felszólítással. A vonat a teli utasokkal közel félórát várt arra, hogy virtuskodó eldöntse, mit akar. Végül a mozdonyvezető próbálta megoldani a helyzetet azzal, hogy lesegíti a potyautast a vonatról, de nem tehette, mert az állásval játszott volna. A cigó fiatalember az ajtó elé áll, hogy a kamera majd lássa a jelenetet, és kijelentette, hogy a Helsinki Bizottsághoz fordul, ha leszállítják a vonatról.. Tovább utazott velünk együtt , mert ez a kijelentése hatott.... Az ilyen " védőernyők" miatt egyre erősödik a virtus.:o
3 #3 Enid
- 2017. november 14. 18:01:56
A Virtusok viir-tusaja.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,386,586 egyedi látogató