Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nagy bajban van a meghekkelt amerikai kémhivatal

TanácsadásPersze, Snowdent meg már elfelejtettük, mi? Közös a "leépítési program" miközben egy másik épülget szépen fel.Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséget (NSA) sújtó rendszeres kiszivárogtatás hatására megrendült a kémszervezetnél dolgozók morálja és lelassultak a hírszerzõ akciók is. A The New York Times szerint még mindig nem tudni, hogy az NSA-tól kikerült adatokat hackerek szerezték meg, vagy a cégnél dolgozó kémek szivárogtatták ki azokat.

„A NSA-ba behatolóknak olyan operatív információi vannak, amilyenekkel a volt kollégáim sem rendelkeznek” – idézte a The New York Times Jake Williamst, az NSA egyik volt ügynökét, aki azt követõen lépett ki az ügynökségtõl, hogy az NSA-ba bejutott hackerek, a Shadow Brokers csoport tagjai egy Twitter-üzenetben bebizonyították: tökéletes tudják, milyen hírszerzési munkát végzett.

Williams szerint a kiszivárogtatott adatok nagyon súlyos károkat okoznak az NSA hírszerzési és számítógép feltörési képességeinek. „A hírszerzõi munka alapja az, hogy hatékonyan beépülünk ellenfeleinkhez, hogy megszerezzük a szükséges információkat. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha titkainkat nem fedik fel, s kódjaink védettek maradnak” – mondta Williams, majd hozzátette: minden egyes kiszivárogtatás után az NSA-nak gyakorlatilag újra kell indítania akcióit" - mondta a ma már egy magánügynökségnél dolgozó egykori NSA-alkalmazott. .

A lap szerint az NSA már 15 hónapja kutat a kiszivárogtatók után, még mindig nem tudni, hogy hackerek törték-e fel az ügynökség rendszereit, vagy belsõs munkatársak árulták el a hivatalt. Néhány embert már õrizetbe vettek ugyan, de a The New York Times szerint nem tudni, hogy valamennyi beépült ellenséget sikerült-e megtalálni.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
2,750,928 egyedi látogató