Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Keresztény gazdaságpolitikára lenne szükség'

KultúraMicsa? A talmudista zsidó görény qva istennyilát a jezsuita tetvedék fajtátokba! Ez már antiszemitizmus, sőt maga a holokauszt! Rasszizmustot kiáltani most? De mit szól ehhő jahvé, vagy adonáj, vagy mammon? Léteznie kellene, de ma nem lehet a világban tetten érni sehol tisztán keresztény gazdaságpolitikát – mondta Szalai Zsolt, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a Biblia olyan alapelveket tartalmaz a gazdasági tevékenységekkel kapcsolatban, amelyek bármilyen változó környezetben alkalmazhatóak. A keresztény életnek két fontos alapelve van, az egyik a megelégedettség, amely nem az ambíció hiányát jelenti, hanem azt, hogy a cél ne a bármi áron a legmagasabb profit elérése legyen – mondta. Második elv Szalai Zsolt szavai szerint az egyszerűségre való törekvés, ami a magánéletet és a vállalkozást egyaránt jellemezheti.

Fontosnak nevezte a társaság elnöke a munkavállalókhoz való emberi hozzáállást, a dolgozók megbecsülését és fejlesztését. A munkavállalókkal való kapcsolat fontosabb a profittermelésnél – fogalmazott.

Példaként említette, hogy egy cambridge-i kutatóintézet azt kutatja, hogy az Ószövetségben meghatározott gazdasági elveket hogyan lehetne a napjainkban alkalmazni. Az egyik ilyen elv az engesztelés éve, amely rögzítette: ha valaki elvesztette a földjét, akkor 50 évvel később visszakapta, ez lehetővé tette hogy hatalmas vagyoni különbségek ne alakulhassanak ki – mondta.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2017. november 18. 13:01:01
A keresztyének ISTENE

Ér dekes furcsa egy Isten?

Megteremtette az embert, és rögtön egy csomó tíltást parancsolatot kényszerített rá.
Ezeket ha megszegi, borzalmas és örökkön tartó pokoli égést, szenvedéseket ígér.
De nagyon, nagyon szereti teremtvényit

Mindent, de mindent Ő teremtett, rövid 6 nap alatt. Mindent lát, mindent tud, hatalma végtelen.

A hivatalos egyházát és papjait tekintve viszont, valahogy a pénz =menezselése= kicsúszott a kezéből.
Az Isten a pénzhez nem értett?

Az egész keresztyén vallási felépítvényt nézve ugyanis, mindig pénzre van szükségük és sokra........ .
4 #2 Posta Imre
- 2017. november 18. 13:19:08
Gutai, valami elírás lehet, félreértés, vagy efféle. A keresztények istene ugyanaz, mint a zsidóké, muzulmánoké és mára a teljes földi csürhe istene. A pénz. Bár ez így nem teljesen igaz, de mivel ezzel az istenkedéssel operálva a kontroll eszköze. Valójában nincs semmi értelme ma már semmilyen "keresztény" vagy bármely "isten" értékeiről, értékrendszerérről szót sem ejteni. Bukott minden nyáladzós vallásos faszság itt már. Szín tiszta matek. Akit ezek istenítenek, az valójában antiisten, vagy ha mégsem, úgy isten nem egy szeretetteljes bölcs jóakaró, hanem csak egy (vagy sok) fax a sok görény közül. Erre tippelek, ez a legvalószínűbb verziója a történelmi realitások tükrében. De mondok mást is. Itt, ebben a dilimenzióban valszeg nem is lehet cél semmilyen valóban jó és nemes, mert nem véletlen nem van ennek helye. Kicsiben a kis majmok mentsvára a szeretet-duma is. Zombi-betáp.

Adott helyzetben arról lehet szó, hogy valamit ezzel a zsidó-ganédombbal kezdeni kék és most jön a sok bukott pedofil semmirekellő vallásos agymosott, hogy "vissza kell térni"..., de nincs hová. Emberemlékezet óta a jó jutalma csak a gonosz győzelme lehetett és akik most jónak akarnak mutatkozi, azokat is már rég megette a rada.

Én mindig amondó vagyok, hogy ha egy csöpp esze és lelkiismerete lenne az istennek nevezett fostömegnek, akkor nyomna egy törlés-gombot és remélem magát is törli, mert ugye tisztességes isten ezzel a szégyennel nem élheti tovább. Sajnos erre igen kicsi az esély, mert a "játéknak" mennie kell tovább. Meddig? Kit érdekel?s_hihi
99 #3 MORMOTA1968
- 2017. november 18. 13:36:38
Imre! Ha ölsz, bűnt követsz el és a pokolra jutsz, szóval legyél jó és engedelmes birka, tartsd oda a nyakad önként a gonoszoknak, hogy ne keljen sokat vacakolniuk veled, velünk! Vagy nem erről szól a kereszténység? Szóval akkor most minden felmenőnk, aki védekezni merészelt és megölte az életére törőket, súlyos, megbocsájthatatlan bűnt követett el, aminek jutalmául most a pokolban fő forró ganéjban, mint azt a zsidó Talmudban írják. Annyira tetszenek nekem ezek a vallások, amiket valami nagyon okosok állítottak össze, valamikor réges-régen, hogy legyen egy kötőfék, amivel Isten barmait megvezethetik. Csak össze kellett lopkodni mindenféle ősi népek történelméből, mítoszaiból ezt-azt, kicsit átkozmetikázni és máris megszületett a nagy mű, amivel milliárdokat lehet birkásítani egy életre és a hatalmaskodók érdekei szerint rávenni szó szerint bármire! Még az élete feláldozására is. Ki tudhatná azt honnét jövünk és hová távozunk, ha menni kell? SENKI!
4 #4 Posta Imre
- 2017. november 18. 14:01:07
Mormota, ki beszél itt ölésről? Főleg emberölésről? A wiki szerint azért mai értelemben igen szűk csoport az az "ember", akinek ölése a btk szerint bűn.

"Az ember társadalmi lény; közösen végzett munka, a tagolt beszéd és gondolkodás jellemzi. Mindezek révén képes a világ megismerésére és átalakítására. Rendszertani szempontból az emberi nem az állatok országába, a főemlősök rendjébe, a hominidák (Hominidae) közé tartozik. Az ember biológiai neme szerint nő vagy férfi, ivarérettsége szerint gyermek (lány és fiú) vagy felnőtt. Az emberek összessége az emberiség..."

"A büntetőjogban az emberölés a személy elleni bűncselekmények csoportjába tartozó bűncselekmény. A hatályos magyar szabályozás szerint emberölés bűntettét követi el, aki mást megöl,[1] azaz ez egy nyitott törvényi tényállás.


Jogi tárgy

Jogi tárgya az emberi élethez fűződő jog.
Passzív alany

Csak élő ember lehet, aki különbözik az elkövetőtől.
Elkövetési magatartás
Más ember életének bűnös kioltása. A törvényi tényállás a szándékos emberölés alapesetét írja le, nyitott törvényi tényállás formájában. A jogalkotó a konkrét magatartást nem határozza meg, csak az eredményt, más ember megölését. Mulasztás akkor állapítható meg, ha az elkövető olyan magatartás tanúsítását mulasztja el, amelyre nézve kötelezve volt...."
99 #5 MORMOTA1968
- 2017. november 18. 17:50:23
A zsidókereszténység végnapjai, című írásból idézve.

Az evangéliumok kutatásával foglalkozó írások egy irányba mutatnak. Máté, Márk és Lukács evangéliuma erős átszerkesztésen ment át (hamisításon) azzal a hátsó szándékkal, hogy mindenáron elzsidósítsák a nemzsidó Jézust. Az átszerkesztők nem tudták elképzelni az apostolok írásait az Ószövetségi tanok nélkül, amit Jézus egyértelműen elvetett. Márk és Lukács fölött uralkodott egy rafinált alakzat, Saul rabbi, a későbbi Saul-Pál.

Prof. Alvar Ellgárd írja a "Jézus mítosz" című könyvében, hogy Saul sohasem tért át a judaizmusról. Ellenkezőleg. Ő saját magát a judaizmus képviselőjének tartotta. Gyülekezetének szent könyve volt az Ószövetség. Mégis miért erőszakolták rá Jézusra a Názáreti előnevet? Azért, mert Názáret volt az első összefüggő zsidó település Galileában, a második században. Az elzsidósítás így csak az 1200-as években sikerült a lakosság ellenállása miatt-írja könyvében Albertson. Joel Charmichael, angol valláskutató szerint, ha tovább folytatjuk a kutatást Jézus származásáról, akkor minden a feje tetejére áll. Ugyan miért? Azért, mert Jézus nem volt zsidó és ennek a felismerésnek az elfogadása azt eredményezi, hogy az Ószövetséget kihajíthatjuk az ablakon, az ún. Újszövetségből pedig kirúghatjuk az álnok Saul-Pált két lábbal, zsidó eszmevilágával együtt. Biztos, hogy megkísérelnek majd egy helyreállítást a buta gój részére megint. Ennek már láthatóak a jelei Magyarországon is.

Gustaf Aulen teológus írja a "Jézus a jelenkori történelmi kutatásokban" című könyvében, hogy Jézus sohasem állította magáról, hogy Messiás és nem tartott igényt a "Dávid fia" címre sem.

Egy érdekes cikk hozzászólásából idézve. "A cikk sejtelmes leírásával szemben a történelmi igazság az, hogy Ábrahám születése még csak tervbe sem volt véve, már előtte évezredek óta Mezopotámiában azok az úrnépek éltek (árja fehérek) száz százalékban, akiknek a leszármazottait ma a magyar nemzetnek hívják. (Sumérok utódai.) Ábrahám, de legalábbis a szellemisége, valóban Kr.e. 2369-től a Sumeria akkádok általi lerohanása óta él és a legnagyobb feladata, mint akkád-asszír ügynöknek, a mezopotámiai úrnépek minden eszközzel való pusztítása. Erre a cselekményre épül fel a zsidók Ábrahám tudata. Ábrahámnak erről az oldaláról is kellene egyszer egy ilyen lelkes cikket írni!"
T.István.
99 #6 MORMOTA1968
- 2017. november 18. 18:11:09
Imre! Vannak a természet törvényei és vannak az emberek által hozottak. Vajon melyik az igazságosabb, melyik az igazi? A vallások is csak emberi találmányok, nem hiszem, hogy az állatvilágban olyasmiken agyalna a legértelmesebb állatok bármelyike is, hogy van e Isten vagy nincs és hogy a fenébe került ide, erre a világra és hová kerül, ha eljön érte a végzet. A zsidók kizárólag magukat tekintik embernek, a cigányok elnevezése pedig a roma, szintén embert jelent. Vagyis ők is úgy tekintenek más fajhoz, rasszhoz tartozókra, hogy ők nem emberek, csak mi cigányok vagyunk azok. És kicsit sem rasszisták, mikor kijelentik, hogy cigánynak gádzsó nem lehet a párja. Bár vannak, akik nem foglalkoznak az ilyen íratlan törvényekkel. Az biztos Btk dolgában nem versenyezhetek veled. Kívülről fújod az egészet. Én most csak a Tízparancsolatból idéztem egyet, a "Ne ölj!" parancsolatot, magam se tudom miért pont ezt. Talán azért, mert látom, hogy milyen módszeresen, előre kitervelten készítik elő nekünk a teljes fajtánk kiirtását és mi csak ölbe tett kézzel nézzük. Mi lett volna, ha felmenőink is ezt csinálják? Ha nem szállnak szembe az ellenségeikkel, ha belülről zabál fel minket, vagy ha kívülről támad. Most a mi esetünkben belülről és kívülről egyaránt, de ahogy haladunk, lassan, de biztosan, egyre inkább belülről fognak felzabálni minket a befogadottak, beszivárgók hada. Ha csak azt nézzük, hogy mennyi emberre lehet számítani ebben az országban a jogos önvédelem kapcsán és mennyire nem! Mert bizony sokan állnának a rossz oldalra, az ellenség oldalára, a megvezetettek.
99 #7 MORMOTA1968
- 2017. november 18. 19:07:04
A keresztény gazdaságpolitika a mai kamatos, résztartalékos pénzrendszerrel, minden csak nem keresztényi. Amíg a pénznek használt csereeszközt tekintik (AZ ÉRTÉKNEK) addig ne is beszéljenek keresztény gazdaságpolitikáról. Bármit is jelentsen ez judeo keresztény szemszögből nézve.
4 #8 Posta Imre
- 2017. november 18. 19:26:09
Ne adjatok nekik semmit! Vegyetek el tőlük mindent!

A "keresztényi" gazdaság: az önkéntes lemondás, adakozás, boldog szegénység...már a valóban "keresztények" sajátja. Nem is értem, miről kell itt még szót ejteni?
30 #9 osmagyar
- 2017. november 18. 22:12:31
Valahogy nagyon kilóg a lóláb a keresztényi gazdaságpolitikának nevezett átverésből. Ha mindenki szegény lenne, akkor azt mondanám hihető, na de a parlamenti csürhe egyre csak vagyonosodik, meg jó néhány saját lábon álló cimbora, rokon. Az egyházra se lehet azt mondani, hogy szűkölködne. Szóval hol vannak itt a keresztények?
4 #10 Posta Imre
- 2017. november 19. 10:49:55
Lemondott Várszegi Asztrik

„Jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is” – mondta Várszegi Asztrik a mindenkit meglepő bejelentésekor. Jövő évben, vízkeresztkor döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság legrangosabb éves eseménye a Szent Márton-nap, Várszegi Asztrik főapát ezen az eseményen jelentette be, hogy jövő év elején átadja főapáti feladatait az utódjának - írja a Kisalföldre hivatkozva az Inforádió.

„A Szent Márton-napokkal 17 év telt el, az én főapáti szolgálatomban pedig immár lassan 27 év telik be. A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van házi törvényeinkben is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. Ezt teszem magam is jó szívvel, és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is” – mondta Várszegi Asztrik.

A Kisalföld szerint január 6-án döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről. A beiktatást kora tavaszra jósolják.

Várszegi a magyar katolikus egyház liberálisabb vezetői közé tartozott. A kvótanépszavazás idején felemelte hangját a menekültek ellen hergelő propagandával szemben, és az indulatok helyett inkább gondolkodásra buzdította az embereket.
https://hirtv.hu/...ik-2428527
267 #11 Perle
- 2017. november 19. 13:49:09
A WHO-t néhány nagy gyógyszergyár az anyagi támogatásával irányítja?
https://www.youtu...e=youtu.be

Ez is valami "keresztény gazdagságpolitika" lehet.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
2,488,415 egyedi látogató