Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA kilép az ENSZ menekültügyi egyezményéből

KülföldDonald Trump amerikai elnök döntése értelmében az Egyesült Államok kilép annak az ENSZ-megállapodásnak az előkészítő munkálataiból, amely a menekültek és migránsok helyzetén segítene. Trump a megállapodást összeegyeztethetetlennek tartja saját bevándorlási politikájával.

"Az amerikai ENSZ-misszió ma tájékoztatta a világszervezet főtitkárát, hogy az Egyesült Államok befejezi a részvételét a migrációs világegyezmény előkészületeiben."
- közölte szombati közleményében az amerikai képviselet.

Az átfogó paktum elkészítéséről tavaly szeptemberben egyhangúlag döntött az ENSZ Közgyűlése. A részletes javaslatot az ENSZ menekültügyi főbiztosságának kell elkészítenie és 2018-as éves jelentésének részeként beterjesztenie.

A megállapodás rögzíti azokat a nemzetközi alapelveket, amiket tiszteletben kell tartani a menekültekkel és bevándorlókkal szembeni eljárást illetően, beleértve az ideiglenes elhelyezésükre és a hazatérésük támogatására vonatkozó szabályokat is. Az egyezménynek része lesz egy részletes cselekvési program.

Az amerikai közlemény szerint a megállapodást konszenzussal szándékoznak elfogadni már 2018-ban. Az ENSZ egyelőre nem reagált az amerikai bejelentésre.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: az Egyesült Államok világelső a menekültek támogatásában, és ezt a szerepét meg is kívánja őrizni. A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele. Szerinte a tavaly szeptemberi nyilatkozatban tükröződő globális szemlélet nem egyeztethető össze az Egyesült Államok szuverenitásával.

(MTI)

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017. december 04. 11:58:54
" A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele."

Ezta jogot meg kellen adni az európai országoknak is, az Unióban is!

A németek már küldözik vissza repülővel ez elutasított , főként afgán menedékkérőket, komoly zsebpénnel. Igaz, hogy a német pilóták tiltakoznak a veszélyes célország miatt:
http://www.dw.com...a-41638832
267 #2 Perle
- 2017. december 04. 12:47:44
Ez a" dolgozat" azt fejtegeti, mennyire iszlamizálódik el Európa 2050-re. Akkor is nő a számuk, ha a további beáramlás megszűnik:
http://www.pewfor...opulation/
267 #3 Perle
- 2017. december 04. 12:58:23
E héten dönti el az amerikai elnök (izraeli nyomásra) , hogy elismeri a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként és áthelyezteti- e oda az amerikai követséget . Ha igen, az arabokat végképp fellázítja, még nagyobb feszültség lesz a térségben:
http://www.aljaze...45767.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,487,414 egyedi látogató