Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA kilép az ENSZ menekültügyi egyezményébõl

KülföldDonald Trump amerikai elnök döntése értelmében az Egyesült Államok kilép annak az ENSZ-megállapodásnak az elõkészítõ munkálataiból, amely a menekültek és migránsok helyzetén segítene. Trump a megállapodást összeegyeztethetetlennek tartja saját bevándorlási politikájával.

"Az amerikai ENSZ-misszió ma tájékoztatta a világszervezet fõtitkárát, hogy az Egyesült Államok befejezi a részvételét a migrációs világegyezmény elõkészületeiben."
- közölte szombati közleményében az amerikai képviselet.

Az átfogó paktum elkészítésérõl tavaly szeptemberben egyhangúlag döntött az ENSZ Közgyûlése. A részletes javaslatot az ENSZ menekültügyi fõbiztosságának kell elkészítenie és 2018-as éves jelentésének részeként beterjesztenie.

A megállapodás rögzíti azokat a nemzetközi alapelveket, amiket tiszteletben kell tartani a menekültekkel és bevándorlókkal szembeni eljárást illetõen, beleértve az ideiglenes elhelyezésükre és a hazatérésük támogatására vonatkozó szabályokat is. Az egyezménynek része lesz egy részletes cselekvési program.

Az amerikai közlemény szerint a megállapodást konszenzussal szándékoznak elfogadni már 2018-ban. Az ENSZ egyelõre nem reagált az amerikai bejelentésre.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: az Egyesült Államok világelsõ a menekültek támogatásában, és ezt a szerepét meg is kívánja õrizni. A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele. Szerinte a tavaly szeptemberi nyilatkozatban tükrözõdõ globális szemlélet nem egyeztethetõ össze az Egyesült Államok szuverenitásával.

(MTI)

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-12-04 11:58
" A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele."

Ezta jogot meg kellen adni az európai országoknak is, az Unióban is!

A németek már küldözik vissza repülõvel ez elutasított , fõként afgán menedékkérõket, komoly zsebpénnel. Igaz, hogy a német pilóták tiltakoznak a veszélyes célország miatt:
http://www.dw.com...a-41638832
267 #2 Perle
- 2017-12-04 12:47
Ez a" dolgozat" azt fejtegeti, mennyire iszlamizálódik el Európa 2050-re. Akkor is nõ a számuk, ha a további beáramlás megszûnik:
http://www.pewfor...opulation/
267 #3 Perle
- 2017-12-04 12:58
E héten dönti el az amerikai elnök (izraeli nyomásra) , hogy elismeri a Jeruzsálemet Izrael fõvárosaként és áthelyezteti- e oda az amerikai követséget . Ha igen, az arabokat végképp fellázítja, még nagyobb feszültség lesz a térségben:
http://www.aljaze...45767.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,744,837 egyedi látogató