Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kárpát-medencei kript0pénzt hoznak létre, Koronának nevezik majd és a bitc0intnál is profibb lesz

TechnikaNa végre valami; ez jól hangzik: "...a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa-ügyvezetõje, Lénárd András már korábban megerõsítette: koronával is fizethetnek majd azok, akik házhoz szállítással rendelnek sört."
....................................................................

Jövõ tavasszal (február végén, március elején) dobják piacra az elsõ Kárpát-medencei regionális, blockchain alapú kriptovalutát, a koronát. Létrehozói azt remélik, hogy Közép-Kelet-Európa vezetõ, a mindennapokban is rendszeresen használt digitális fizetõeszközévé növi ki magát.
A fejlesztést végzõ székelyföldi csapatban közgazdászok, mérnökök mellett többek között a NASA egyik szakértõje, az Apollo 11 ûrkutatási program vezetõ munkatársa is szerepel. A csapat élén a csíkszeredai származású Bustya Attila áll.


Bustya Attila a drónok segítségével zajló monitorizálás és a katonai technológia terén tevékenykedõ Spider Drone Security cég társalapítója és vezetõje. A Spider Drone Security eddigi fejlesztõi sikere az is, hogy a Google top 100 leginnovatívabb startupja között szerepelt.

Amint arról már beszámoltunk, a székelyföldi korona elsõdleges kibocsátására (Initial Coin Offering) a tervek szerint 2018 tavaszán Svájcban kerül sor.


Forisek Ádám

"Terveink szerint a korona elsõdleges vonzerejét elsõsorban az jelentheti, hogy reális applikációkba kívánjuk ültetni a kriptovalutával való vásárlást”"


– ismertette Bustya Attila. Mint mondta, a korona mûszaki fejlesztésével párhuzamosan igyekeznek a fejlesztõk kialakítani a leendõ felhasználói kört, piacot is. Mindezt ahhoz képest, hogy a jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte kizárólag teorikus *** pénzügyi eszközök – tette hozzá a szakember.

A korona fejlesztõinek állítása szerint több rangos nemzetközi, köztük Magyarországon is jól ismert szolgáltató cégekkel folytatnak ígéretes tárgyalásokat a kérdéskörben, a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa-ügyvezetõje, Lénárd András már korábban megerõsítette: koronával is fizethetnek majd azok, akik házhoz szállítással rendelnek sört.


***
"teorikus" szinonimái: spekulatív, elméleti, elvi, eszmei, gondolati.

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-30 11:26
Itt egy kriptopénz, ami kenterbe verte a bitcoint


Piaci kapitalizáció alapján a bitcoin a legnagyobb kriptopénz. Mára már odáig nõtte ki magát a történet, hogy nem tudjuk bekapcsolni a tévét vagy a rádiót anélkül, hogy mindenhonnan ez folyna, de már egy étterembe sem tudunk elmenni anélkül, hogy valamelyik asztalnál valaki ne figyelné árgus szemekkel a bitcoin árfolyamát, vagy épp dicsekedne vele, hogy mekkora hozamot ért el pár hét leforgása alatt. A Ripple más. Annak ellenére, hogy csak az idén 80-szorosára emelkedett az értéke, és a harmadik legnagyobb kriptopénzzé nõtte ki magát, alig hallunk róla valamit. Így most az alábbiakban röviden összefoglaltuk, hogy mit is kell tudni az egyik legizgalmasabb kriptopénzrõl.

Mi is az a Ripple?

A Ripplet lényegében azért hozták létre, hogy egy gyorsabb és olcsóbb megoldást nyújtsanak fõként a nemzetközi tranzakciók valós idejû lebonyolítása terén azáltal, hogy a hálózathoz csatlakozó bankokat és más intézményeket direktben kötik össze egymással a tranzakciók zökkenõmentes lebonyolításához.

Gondoljunk csak bele, jelen pillanatban ha utalni szeretnénk itthonról mondjuk Amerikába, akkor a bankok SWIFT-rendszerét használjuk. Ekkor a bankunktól indított utalás elõször egy amerikai bank által vezetett nostro számlán landol, és onnan akár több köztes pénzintézeten keresztül jut csak a kedvezményezett bankjába a pénz, ami 2-4 napba is telhet, és persze nem éppen olcsó mulatság (minden köztes szereplõ leveszi a maga sápját, és akkor még az átváltási költségekrõl nem is beszéltünk).

www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/grb.jpg


A Ripplet hivatalosan csak 2012-ben indították útjára, azonban ténylegesen már régebb óta létezik, mint a bitcoin. A technológia mögött álló vállalat már 2004-ben is létezett. Igaz, akkor még nem jutottak sokra a fejlesztésekkel, az igazi munka akkor kezdõdött, mikor az E-Loan társalapítója, Chris Larsse, és az MtGox alapítója, Jed McCaleb felkarolták a projektet.

A Ripple ugyanúgy, egy megosztott fõkönyvön alapul, mint a bitcoin vagy az ether, azonban több lényeges dologban is különbözik tõlük:

Az egyik, hogy a bitcoint, és az ethert bányásszak, nem úgy mint a Ripplet, amit a Ripple Lab bocsátott ki, összesen 100 milliárd darabot (a bitcoinból 21 millió lesz összesen), aminek körülbelül 60 százalékát maga a vállalat birtokolja, tehát a Ripple nem decentralizált. (Ez persze okozott is némi zavarta befektetõk körében, hiszen mi történik, ha az alapítók gondolnak egyet, és a piacra dobják a részüket? Ezt végül úgy oldották meg, hogy 55 milliárd XRP-t letétbe helyeztek, amelybõl minden hónapban 1 milliárdot a piacra dobnak.)
Egy másik, és talán a legnagyobb különbség, hogy míg a bitcoint lényegében a hagyományos pénzek konkurenciájaként hozták létre, addig a Ripplet már az elsõ naptól fogva arra optimalizálták, hogy együttmûködjön a hagyományos bankokkal (emiatt sok kritika is éri a projektet).

Van egy harmadik is, ami pedig az, hogy míg a legtöbb kriptopénz megkerüli a rendszert, addig a Ripplet pont úgy alakították ki, hogy együtt tudjon mûködni például az adóhatóságokkal, és szabályozható legyen.

www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/gg.png


Mit tud nyújtani a Ripple?

www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/rg3f23e2.png


> Tranzakció idõ: A blockchain alapú megoldások közül messze a Ripple tranzakcióideje a leggyorsabb, mindössze 4 másodperc, míg ether esetben ez 2 perc, a bitcoinnál pedig akár több óra is lehet.

> Skálázhatóság: Egy másik hatalmas elõnye a skálázhatóság, a rendszer másodpercenként 1500 tranzakciót bír el, ami a bitcoinnál mindössze 3-6 tranzakció.
Költségek: a Ripple hálózaton a tranzcakiók "majdnem ingyenesek". A minimális költség is csak azért van, hogy ne nyomják tele a hálózatot mindenféle fölösleges tranzakciókkal. És ezt a töredéket, amit levonnak a tranzakciónál, a rendszer elpusztítja utána, így növelve a keresletet.

Video: https://www.youtu...2YHhLkOO9g

A pénzváltó, és tranzakciós szolgáltatások mellett további áttörést érhet még el a Ripple a treasury és fizetésforgalmi operáció tekintetében azáltal, hogy teljesen fölöslegessé teszi a köztes elszámolóházak, és levelezõbankok szerepét a rendszerbõl. (https://ripple.co..._paper.pdf) A levelezõ banki rendszerrel szemben a Ripple egy sokkal hatékonyabb elszámolási rendszert biztosít azáltal, hogy az egymással kereskedõ bankoknak nem szükséges minden egyes devizában a nostro számla fenntartása. Helyette a Rippleben tartott egyenlegüket használhatják kereskedésre bármilyen devizával szemben.

Na, és mi van a nagy volatilitással?

A Ripple esetében ez sem tûnik túl nagy problémának, pont a tranzakció gyorsasága miatt. Mondjuk ha "A" bank vesz egymillió Ripplet, és 5 másodperccel késõbb elutalja bank "B"-be, és ezalatt az idõ alatt a Ripple árfolyama mondjuk 0,1%-ot esik, akkor 1500 dollár párolgott el a tranzakció alatt.

Azonban ez a tranzakció idõ még egy ilyen volatilis termék esetében is igen csábító, nem beszélve arról, hogy több likvidítást biztosító harmadik fél is örömmel vállalja ezt a kockázatot a profit reményében.

www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/r4f3g.png


Mi lesz a sorsa?

Az elmúlt hónapokban tapasztalt extrém árfolyamemelkedés fõként annak tudható be, hogy mára már több mint 100 pénzügyi intézmény használja a Ripple hálózatot (a múlt hónapban az American Express is beadta a derekát), tovább az is segítette, hogy Michael Arrington's 100 millió dolláros alapját is Rippleben fogják jegyezni.

Ami a jövõt illeti, a naponta elindított 5,7 ezer milliárd dollárnyi tranzakcióból a Ripple piaci részesedése jelenleg alig nagyobb, mint nulla. Ennek tudatában, ha több bank elkezdi használni a rendszert, és értelmezhetõ piacméretet tudnak kiszakítani maguknak, akkor a Ripple XRP ára az egekbe szökkenhet.

Innen: http://www.portfo...72235.html
267 #2 Perle
- 2017-12-30 18:50
Egy orosz püspök véleménye a kriptovalutáról, úgy általában:

https://www.rt.co...irculation
4 #3 Posta Imre
- 2017-12-30 20:04
Perle, mert a "virtuális pénz" csak "átmenet" a mostani zsidó bankárkodás és a "munkaalapú" társadalom mûködési rezsimje közt. A sok lufipénzt így takarítják el.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,744,783 egyedi látogató