Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Viktort megölni nem kell félneTEK jó lesz!

BelföldKözben telenyargalták a híreket, hogy a Viki-vitsillót már NEM a TEK óvja se! Hát Bástya elvtársat már senki nem akarja megölni? Már szart se ér? Lovas István feljelentette a HVG-t a Konrád-interjú miatt
Panaszt emeltek a HVG ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Lovas István újságíró adta be a beadványt a lapban a múlt héten megjelent Konrád György interjú miatt. A beadvány szerint a liberális íróval készült interjú alkalmas a gyűlöletkeltésre.

„Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova” – ezt Konrád György Kossuth-díjas író mondta múlt héten a Heti Világgazdaságnak.

A lap internetes változata a hvg.hu is közölte az interjút, amelyben Konrád György Orbán Viktor miniszterelnököt a román diktátorhoz Nicolae Ceausescu-hoz hasonlította, akit 1989-ben a romániai forradalom idején kivégeztek.

A történtek után az egykori SZDSZ egykori politikusa Horn Gábor védelmébe vette Konrád Györgyöt és azt mondta szerinte félreértelmezték a szavait. Konrád szerinte annyit mondott, hogy Közép-Kelet-Európában a diktátorok szokták csúnyán végezni és az író azt javasolta Orbánnak, hogy még mielőtt így végezné – nem az ő felszólítására -, vonuljon vissza.

Fotó: Kollányi Péter

Lovas István újságíró viszont feljelentette a HVG-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Szerinte ugyanis gyilkosságra uszítás büntetlenül nem folytatható a magyarországi sajtóban. Ezt tiltja a médiatörvény.

Az ECHO TV felkereste a hatóságot, megkapták-e a panaszt és befogadták-e azt, de egy rövid e-mailben csak annyit válaszoltak, hogy a HVG a Magyar Lapkiadók Egyesületével fennálló társszabályozási szerződés felügyelete alá esik, így ha eljárás is indul, a médiaigazgatási feladatot az Egyesület látja el.

Az ECHO TV Híradója felhívta Konrád Györgyöt is, hogy fenntartja-e még a nyilatkozatát, vagy esetleg bocsánatot kér a gyűlöletkeltésre is alkalmas kijelentéséért, de csak a feleségével sikerült beszélni . Ő azt mondta, nem elérhető és szerinte nem is kíván nyilatkozni az ügyben.

(Konrád György ügyéről részletesen szó esett az ECHO TV legutóbbi Sajtóklub című műsorában, illetve az Angard című műsorukban is.)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018. január 11. 16:25:42
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet

Altusz Kristóf elárulta, miért nem hozták ezt nyilvánosságra.

Titokban Magyarország már befogadott 1300 menekültet. A Hír Tv szúrta ki a külügyminisztérium helyettes államtitkárának nyilatkozatát egy máltai lapban.

Altusz Kristóf azt mondta, nem rasszizmus, hogy Orbán Viktor a Bildnek adott interjúban a muzulmán menekülteket megszállóknak nevezte. A Times of Malta című lapnak a külügyi helyettes államtitkár azt mondta, magyarul ez bevett szóhasználat, a kormányfő csak azért használta a kifejezést, hogy jelezze, Magyarország nem követheti a francia vagy a német példát.

Altusz Kristóf arról is beszélt, hogy 1300 menekültet már befogadtunk, ezt az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra.

Nonszensznek nevezte a feltételezést, hogy a Brüsszel elleni harc az EU-ból való kilépést készíti elő, a szabadságjogokkal kapcsolatos problémákat csak a a föderalista uniós tagok gerjesztik, Magyarország nem akar a közösség fekete báránya lenni.

Hivatalosan a magyar kormány elutasítja a betelepítést, ebben nyílt lapokkal játszik – közölte korábban Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra reagált, hogy az Európai Bíróság elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét. A korábbi kvótadöntés 1294 ember befogadásáról szólt.https://24.hu/kul...enekultet/


Orbán Gáspár: A magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus


A Felház három vezetőjéből kettő – Orbán Gáspár mellett Ember Illés – interjút adott a Business Class Magazinnak, amiben arról beszéltek, mit jelenthet a hipszter, milyen a viszonyuk a Hit Gyülekezetével és mennyibe kerülnek rendezvényeik.

A Felház keresztény mozgalom vezetői az utóbbi időben több interjút is adtak, például a 24.hu-nak, amely portál a Felházról cikksorozatot közölt. A Business Class-os beszélgetést Orbán és Ember egy közös imádsággal kezdte. Ahogy mondták, azért, mert aznap még nem imádkoztak együtt.

Lehetett olvasni, hogy a Felház alapítói hipszter-keresztények, Orbán erre azt válaszolja, fogalma sincs, mit jelent ez. „Régóta gondolkodom azon, hogy egyáltalán a hipszter kifejezés mit takarhat.” Az interjú szerint ezen a ponton fel is nevetett.

Ember hozzátette, ők alapvetően egyetemistáknak szerveznek alkalmakat, hozzájuk próbálnak szólni, amire rá lehet mondani, hogy hipszter. „Viszont, hogy ez szellemiségben vagy bármi másban jelent-e bármi mást is, azt nem tudom.” Az, hogy a közelmúltban elkezdtek nyilatkozni a sajtónak, szerintük azért történik, mert úgy érezték, Isten vezeti őket erre.

Szóba került a Hit Gyülekezete is (HGY), mivel többen hasonlították már hozzájuk a Felházat (a párhuzam érdekessége, hogy Németh Sándor gyülekezetét sokáig üldözte a Fidesz, a kiegyezés csak néhány éve történt meg, ahogy a 444 csütörtökön hosszú cikket is írt erről a folyamatról). Ember szerint a hasonlat a Felház és a HGY között sántít, ők soha nem akarnak olyan gyülekezeti szervezet lenni. De annak örül, ha létezik ilyen párhuzam a két felekezet média-megjelenésében.

Az újságíró egy lelkész szavait idézte, aki szerint a Hit Gyülekezete úgy áll a gyülekezetek egyik oldalán, mint a Fidesz a politika jobboldalán, miközben a másik oldalon töredezettség van, csakúgy, mint a jelenlegi baloldalon. A HGY erre a párhuzamra korábban azt mondta, a Felház nincs a másik oldalon számukra, nem ellenfél. Orbán Gáspár az interjúban azt állította, a lelkész által használt hasonlat egy fals megfogalmazás.

Ez egy butaság, Isten királyságában egy térfél van.

A miniszterelnök fia – a BC Magazin decemberi száma az utódok tematikában készült, ezt címlapon jelzik is – a Hit Gyülekezetéről azt mondta, érkezett már onnan intés feléjük, amelyben felhívták egy problémára a figyelmet, de tett így más felekezet is. „Mi ezt nagyon jó néven vesszük, kiváltképp, hogy ők idősebbek, bölcsebbek és régebb óta ismerik az Urat.” Ők minden idősebb testvérükre felnéznek.

A Felház rendezvényeiről azt mondják, rendezvényszervezői tapasztalat nélkül szoktak nehézségekbe ütközni, ráadásul mostanra egy-egy alkalmuk költsége több millió forint, sőt, havi szinten a tevékenységüknek is. Egy vidéki rendezvényük körülbelül 5-600 ezer forintban van, de amikor a Millenárison vagy az Akváriumban voltak, az drágább volt. A legnagyobb rendezvényük 5 millió forintba került.
© felház

Arra egy egész csapat van, aki azért szokott imádkozni, hogy összejöjjön a pénz, amikor pedig nincs meg a megfelelő keret, gyűjtenek, adományokat várnak. Rendezvényeikre sportolók, énekesek is vesznek részt, de olyan

szupersztárok, mint a Szent Szellem, Jézus Krisztus megjelennek a rendezvényeiknek – mondta Orbán.

A mai fiatalokról azt mondták, a valláshoz való viszonyuk rendkívül negatív, aminek örülnek, mert ezeknek az embereknek elegük van a hamis szokásokból, de éheznek a hitre. Ember szerint a magyarok „ugyanolyan hévvel, ugyanolyan őszintén utasítják el Istent, és fogadják is be a szívükbe.”

Orbán ehhez hozzátette:

A magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus.

http://hvg.hu/itt...s_Krisztus

Jézus Krisztusként festették meg Orbán Viktort

168ora.hu/data/cikkek/5/58/cikk-5845/orban-jezus.jpg

Nagyot alkotott a művész.

A Librarius a Facebookon szúrta ki a képet a devecseri piac egyik műkedvelő festőjének a remekművéről, amelyen Jézus Krisztust kellene ragyogó szívvel, a szívén egy kereszttel látni, csakhogy az arcot átfestették, a kereszténység központi alakjának az arca helyett Orbán Viktor miniszterelnöké van rajta.

Forrás: librarius.hu

A kép egyébként Jézus Krisztus Szent Szívének a tiszteletére szólít fel, amelynek a kultuszát a XVI. és a XVII. század fordulóján élt francia apáca, Alacoque Szent Margit látomásai ihlették. Ikonográfia szerint Jézus Krisztus ragyogó szíve a megváltó szeretetet jelképezi, a kereszt pedig a szeretetből vállalt halál szimbóluma.

Ami Orbán Viktort illeti, a miniszterelnök az egy hete tartott tusnádfürdői beszéde vége felé mondta, hogy bár el tudja játszani, hogy fából vagy vasból van, valójában emberből van, és jólesik neki a dicséret, de az nem világos, hogy a devecseri piac műkedvelő festőjét ezt a kiszólást vette-e felszólításnak a remekműve megalkotásához.http://168ora.hu/...ktort-5845
154 #2 kakas
- 2018. január 11. 16:32:34
60 #3 csaba
- 2018. január 11. 17:05:38
Talán hangsúlyozni kéééne a címöt?!s_f-ang
809 #4 megmondhatom-e
- 2018. január 11. 17:25:13
A zsidók nem uszítanak gyilkosságra ! A zsidók gyilkolnak .
48 #5 ro-zsola
- 2018. január 11. 17:34:42
Álmodik a nyomor. Álmodoznak a zsidó-fasiszták , " forradalmat " vizionálnak
267 #6 Perle
- 2018. január 11. 17:55:34
A zsidók állandóan tiltanák a gyűlölet beszédet, de csak akkor ha ellenük írányul. Az író eme kijelentése is az. Megragadta azt a " "kedvező pillanot", amikor az amerikai kormány is letámadja a a magyar kormányt az orosz kapcsolatok miatt és újabb kitiltásokat helyez kilátásba.
http://www.atv.hu...szenatorok

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,186,668 egyedi látogató