Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pálfordulás Észak-Koreában

KülföldUgyan már, a két Korea egyesül, a többi "csak" színjáték, mint az EU szétszedése és újrara-kása csak már "erős" V4-ek mellett, vagy a török cirkusz a macival és NATO-val...stb...stb... Egy észak-koreai propagandalap az ország vezetőit méltatta, amiért szemtől szemben leültek tárgyalni Dél-Koreával, Kim Dzsongun politikáját pedig ragyogónak értékelte az újraegyesítés szempontjából, írja a CNN.

A Rodong Sinnum című újság cikkében megjegyezték, az eheti tárgyalások ismét bebizonyították, hogy nincs megoldhatatlan probléma, ha Észak- és Dél-Korea egyesítik erőiket.

Mint fogalmaztak, rendkívül fontos most a katonai feszültség enyhítése és a békés környezet megteremtése a Koreai-félszigeten, hogy a két nemzetet a lehető legkedvezőbb körülmények közt egyesíthessék újra.

Ez a leghatásosabb újraegyesítési politika, amely tökéletesen tükrözi Észak megnövekedett nemzeti erejét, az uralkodó helyzetét és az újraegyesítés iránti egyre erősödő vágyát

– írták.

Mint összegzésükben írták, Észak-Korea mindig nyitotta a párbeszédre, az uralkodó és az ellenzéki pártok, szervezetek és bármilyen hátterű egyének pedig szabadon utazhatnak Dél-Koreába, ha valóban a nemzeti egységet akarják elősegíteni. Az megint más kérdés, hogy Északon nincsenek ellenzéki pártok, hiszen diktatúra van.

Kedden a két ország bejelentette, hogy Észak-Korea delegációt küld a februári, dél-koreai téli olimpiára és további tárgyalásokat folytatnak a hadakozásról.

Az egyébként meglehetősen meglepő, hogy egy ilyen cikk lejött az egyik legnagyobb példányszámú állami lapban, mert korábban jellemzően csak akkor írták le Dél-Korea nevét a hasábjain, ha ócsárolni kellett a szomszédot, az pedig teljességgel elképzelhetetlen volt hónapokkal ezelőtt, hogy az újraegyesítésről foglaljanak állást benne.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018. január 15. 19:07:44
Az újraegyesítést az észak koreai vezető már egy évvel ezlőtt is kezdeményezte. Most is ők voltak a kezdeményezők.
Ha nem stresszelik őket a környezetükben folytatott hadgyakorlatokkal ( mint az oroszokat) egész normális lépésekre is képesek.
Az nyilatkozta a napokban a koreai elnök, hogy akár 100 évig is kitartanak az ellenük folytatott támadásokkal, szankciókkal szemben.
https://www.daily...nald-trump
Merész kiállás, amelyik megtorpanásra kényszerítheti az ellenfelet.
4 #2 Posta Imre
- 2018. január 15. 19:19:05
Perle, keresek egy képet, amin Kim évekkel ezelőtti és évről évre civilesebb katonai ruhákban nyargal, míg mára már mint egyszerű és szerethető nemzetvezető ruhatárát viseli. nem találom, de a képek beszédesek.
30 #3 osmagyar
- 2018. január 15. 19:30:42
Imre! Akkor Vona Kimet utánozta a néppártosodásával, csak neki nem jött be? Jól van na, csak költői kérdés volt :)
267 #4 Perle
- 2018. január 15. 19:36:31
Imre, ha megtalálom, hozom. Van egy könyvem ( egy album) a nagypapijáról is.
Állítólag csak 2 db van belőle az országban, a másik a mindig sapkás TV- riporteré.
É-Koreáról nem hiszek el semmit, ami a sajtóban megjelenik, legfeljebb azt, amit az oda rendszeresen kijáró góliát amerikai szinesbőrű sportoló mond, a Rodmanék Dönisze.:D
4 #5 Posta Imre
- 2018. január 15. 20:24:21
Ősmagyar, meg van ez játszva. Orbán olyan kutyának tűnik, mely itt mindenkinél erősebben aszik. Néddcsak, ezt is elintézte! Nem ám a maci, á, dehogy, hanem beerezeltek a judapsti Putyin-pincsitől.

Lemondott a román miniszterelnök

Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén megvonta tőle politikai támogatását. https://24.hu/koz...erelnok-2/

Perle, látom vannak még rejtett tartalékok. Még jól jöhet, hidd el. Az orosz-magyar szótárad is itt figyel ám előttem!
267 #6 Perle
- 2018. január 15. 22:52:23
B2-es startégiai bombázokat telepítenek Guam-ra " elrettentésül".:o
https://www.milit...y-to-guam/
267 #7 Perle
- 2018. január 17. 12:45:31
267 #8 Perle
- 2018. február 06. 13:49:39
Valakiknek nem tetszhet, hogy a két Korea egymásra találhat?

Felütötte a fejét a norovírus a téli olimpia helyszínén. Ez hányással és hasmenéssel jár, valamelyik étel okozhatja. A helyi biztonsági személyzetet már katonákkal váltatták fel.
http://english.yo...00315.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,486,209 egyedi látogató