Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Össztűz zúdulhat a svájci frank alapú hitelszerződésekre

KülföldRakjak még rá pár "ellentmondásos" híreket? Ingyenhitelt osztanak ész nélkül, szórják a fene tudja honnan generált pénzeket (dehogynem lehet tudni, csak orosz-kínaiul kell érteni) és fenn kell tartani a látszatát, hogy itt van egy "állam", nem pedig zsidó-hiénák tobzódása. Fel kell akasztani mind egy szálig! Politikus, "közszolga", médiapatkány, bankár, végrehajtó, bíró, rendőr, ügyész....akasztófára vele, demokratikusan! Szlovéniából indulhat el a lavina.
Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést a szlovén legfelsőbb bíróság arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - közölte a szlovén sajtó pénteken.

Robert Preninger, a hitelfelvevő ügyvédje a szlovén közszolgálati televíziónak elmondta: ez az első jogerős ítélet nemcsak Szlovéniában, hanem az Európai Unióban is.

A legfelsőbb bíróság a 2015-ben indított eljárásban most másodszor hozott ítéletet. Az első ítéletben megsemmisítette a pénzintézet javára hozott korábbi döntést és új eljárást rendelt el az ügyben.

Preninger elmondta, hogy a jogerős ítélet szerint a hitelfelvevőnek az eredeti hitelösszeget kell visszafizetnie a banknak, kamatok nélkül, a pénzintézetnek pedig törölnie kell az ügyfél ingatlanját terhelő jelzálogjogot.

A szlovén svájcifrank-hitelesek egyesülete közleményében kiemelte: fontos győzelemről van szó. Bizakodásuknak adtak hangot, hogy a jelenlegi jogerős ítélet a jövőben bírósági gyakorlattá válik.

"Rendszerszintű megoldás kell a problémára, amelyet a bankok kapzsisága és a szabályozó szervezetek csődje okozott" - hangoztatták.

A szlovén központi bank adatai szerint 2017 májusában a svájci frank alapú hitelek állománya 524 millió euróra rúgott. Szlovén magánszemélyek és cégek 2004 és 2008 között vették fel a hiteleket az alacsony kamat miatt, de nem számoltak az árfolyamkockázattal.

Sajtóértesülések szerint közel 20 ezer embert érint a mostani ítélet Szlovéniában, nekik legalább 60 százalékkal csökkenhet a tartozásuk.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018. január 20. 16:39:13
Pályázat nélkül, ingyenhitelből újíthatod fel idén a házad: indul a pénzosztás!

Konkrét cselekvési tervvel állt elő a héten a kormány a napelemes beruházások támogatása kapcsán. Lázár János nyilatkozata szerint a kormányzat háromezer kisteljesítményű napelem park megvalósítását várja a programtól. Ugyan a lakossági beruházásokat ösztönző lehetőségeket nem említett tájékoztatójában a miniszter, a hazai lakóingatlan tulajdonosoknak sem lehet oka panaszra. Mutatjuk, mire van lehetősége a családoknak 2018-ban.
https://www.penzc...aggregator
267 #2 Perle
- 2018. január 20. 18:51:03
Nem hiszem, hogy túlságosan nagy össztűz zúdulna nálunk bankokra a devizahitelszerzuődések miatt, sajnos.:|

Milliárdos pénzmosás bankok által:
https://www.portf...74011.html
267 #3 Perle
- 2018. január 20. 19:24:24
Aranylelőhelyet találtak Kárpátalján, Rahó környékén. Most, amikor vissza kellene adniuk a területet.

https://news.ramb...erm=clid_m

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,280,985 egyedi látogató