Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Bloomberg úgy tudja, hogy több száz orosz zsoldost ölhettek meg az amerikaiak a múlt héten Szíriában

TanácsadásHa igaz, úgy ez irányított feláldozhatók kategória, előre leegyeztetve. Valszeg a "selejtet" nyíratták ki maciék, így nem kell zsoldot fizetni és nem is beszélnek. Persze ha igaz a hír. Ha nem, attól még az elv azonos. A Bloomberg exkluzív információi szerint több száz orosz halt meg a múlt héten Szíriában az Egyesült Államok hadseregével vívott összecsapásban. A lapnak egy amerikai és három orosz forrás erősítette meg a fegyveres konfliktus hírét.

Arról, hogy hogyan brutalizálódott a nagyhatalmak körbezárt világháborújává a szíriai polgárháború, épp nemrég közöltünk nagyobb cikket, azóta derült ki a múlt heti összecsapás híre. Egyes források szerint több mint 200 olyan orosz zsoldos halhatott meg, akik Bassár el-Aszad oldalán harcoltak. Két orosz forrás szerint a szír színekben harcoló oroszok az amerikaiak által felügyelt bázist és finomított szerettek volna elfoglalni. Az amerikai forrás szerint az összecsapásnak 100 áldozata és 2-300 sebesültje lehet.

A támadásra február 7-én került sor, nyolc kilométerre az Eufrátesz-folyó jelentette dekonflikciós zónától. A jelentések szerint a zászlóalj méretű csapat tüzérségi támogatással, tankokkal és katyusákkal ment neki a bázisnak, és súlyos veszteségeket szenvedtek. A koalíció oldaláról nem érkezett hír áldozatokról, a visszaforduló ellenséges járművekre és személyekre pedig nem lőttek, jelentette be a koalíció nevében az amerikai Thomas F. Veale ezredes.

A koalíció tisztjei a teljesen váratlan támadás előtt, alatt és utána is kommunikációs kapcsolatban voltak a régióban tartózkodó orosz csapatokkal, akik azt állították, hogy ők nem keveredtek harcokba ezen a környéken.

A szír kormány a lap cikke szerint barbár agressziónak és háborús bűnnek nevezte a történeteket.

Az orosz áldozatok száma folyamatosan nő, egy forrás szerint szentpétervári és moszkvai kórházakban ápolják a sebesülteket, és még mindig vannak újabb halálesetek. Az már most biztos, hogy az áldozatok számának alsó becslése is ötször nagyobb, mint ahány embert Oroszország a szír polgárháborúba történt 2015-ös belépés óta veszített.

Egy Kreml-alapította szervezet szerint számos meghalt vagy sérült orosz korábban megjárta az ukrán konfliktust is. Nem világos egyelőre, hogy ki fizette az oroszok zsoldját: felmerült Oroszország, Szíria és Irán, illetve egyéb lehetőségek is.

Helyi sajtóban megjelent hírek szerint az amerikai Blackwaterhez hasonló orosz közvetítőszervezet, a Wagner állapodhatott meg Aszad kormányával, hogy biztosítanak embereket a szíriai energetikai létesítmények védelmére.

A most megtámadott finomító egykor az Iszlám Állam kezén volt, és lehet tudni, hogy fontos elemet jelent Aszad tervében, mert többek között ennek ellenőrzése révén is finanszírozná az ország újraépítését.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az Egyesült Államok az illegális jelenlétét használja ki Szíriában arra, hogy gazdasági előnyökre tegyen szert, ahelyett, hogy a terrorizmus ellen harcolnának.

Egy orosz elemző, az egykori diplomata Vladimir Frolov pedig azt hangsúlyozta, hogy ez volt az első fegyveres konfliktus a két hatalom között a vietnami háború óta. Szerinte komoly botrányról van szó, és ez lehetne egy akut nemzetközi válság oka, de úgy sejti, hogy Oroszország a felszínen úgy fog tenni, mintha semmi sem történt volna. Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov nem is kívánta kommentálni a híreket, mondván, hogy a Kreml csak a hivatalos orosz seregben szolgáló katonákkal kapcsolatban rendelkezik adatokról.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018. február 13. 19:53:09
Divatba jön 10 évvel ezelőtti "ügyek" miatt lemondani? Azt a qva! És mi a valódi ok? Sejthetően sokkal durvább, bár a Nagy Oroszország se semmi, hisz Szovjetunio 2 nem fikció, hanem már most is tény, pedig nem is találkoztam Putyinnal.

Lemondott a holland külügyminiszter, mert hazudott

Tapasztalat+odafigyelés+20.000 Ft új hűségidős ügyfeleinknek »

Lemondott tisztségéről Halbe Zijlstra holland külügyminiszter kedden, miután komoly belpolitikai botrányt okozott, hogy elismerte, nem volt igaz azon kijelentése, miszerint 2006-ban részt vett egy Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével tartott találkozón.

Zijlstra hétfőn ismerte el, hogy korábban hazudott, és nem volt jelen személyesen a kérdéses egyeztetésen, amelyen korábbi állítása szerint Putyin az úgynevezett „Nagy-Oroszország” létrehozására vonatkozó terveiről beszélt.

A politikus azzal indokolta döntését, hogy a történtek olyan mértékben aláásták a hitelességét, hogy tárcavezetői feladatainak ellátása lehetetlenné vált.
https://24.hu/kul...-hazudott/


Az orosz hatóságok nem tudták megindokolni, miért vették őrizetbe az újságírót


Kártérítés megfizetésére kötelezte Oroszországot keddi ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), a helyi hatóságok ugyanis a strasbourgi törvényszék szerint jogsértően jártak el egy újságíróval szemben, akit 2006-ban őrizetbe vettek egy tüntetésen.

A férfit egy globalizációellenes demonstráción vették őrizetbe 2006. július 16-án Szentpéterváron, és eljárást indítottak ellene, amiért állítólag ellenszegült a rendőri parancsnak. Három nap elzárásra ítélték, amelyet később két napra csökkentettek.

Elsőfokú ítéletében az EJEB megállapította, hogy a hatóságok az eljárás során megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a szabadsághoz és a tisztességes tárgyaláshoz való jogról, illetve a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló cikkét, és ezért kétezer euró kártérítést és perköltséget ítélt meg az újságírónak.

A bírói testület szerint az orosz hatóságok nem tudták megindokolni, hogy miért volt szükség a férfi őrizetbe vételére, ráadásul számos eljárásügyi hiba is történt a tárgyaláson.

Az EJEB határozatai kötelezőek az Európa Tanács 47 tagországa számára, de a verdikt egyelőre nem jogerős, még Oroszország és a panaszos is fellebbezhet.

Az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz az európai emberi jogi egyezmény előírásainak megsértésére hivatkozva lehet fordulni, amennyiben a panaszosok már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vettek, és nem jártak eredménnyel. (MTI)
https://index.hu/...ujsagirot/
267 #2 Perle
- 2018. február 13. 20:34:30

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,280,956 egyedi látogató