Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

József Attila : Tudod, hogy nincs bocsanat

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-02-14 16:50
Nagyon szép vers, de megzenésítve elveszti a mondanivalóját, elsikkad a lényeg.

Itt egy másik változat, amelyik, bár nem profi mûvész adta elõ, mégis sokkal jobb.
https://www.youtu...R8G_mdDQWU
4 #2 Posta Imre
- 2018-02-14 17:44
Perle meghallgattam párat, nekem se tetszettek igazán...

Botrány: a Magyar Honvédség egyik tábornoka felszabadulásnak tartja Budapest elestét
2017-02-13 Zrinyi Miklos HM, Honvédelem, Kitörés

“Természetesen” a szovjetek oldalára átálló néhány magyarországi katonáról emlékeztek meg. A hazájukért életüket áldozó, kitörõ hõsökrõl, a “felszabadulás” során sokat szenvedett civil lakosságról, több százezer megerõszakolt nõrõl nem szólt egy szót sem. A név, amely szégyent hoz a magyar katonai becsületre: Filótás István dandártábornok. Szerinte árulás a hõstett, a parancsteljesítés pedig az igazán méltányolandó.

Botrányos, hogy minden évben megemlékezik a Magyar Honvédség “Budapest felszabadulásáról”, és az átálló magyar katonákról. Mintha nem lett volna rendszerváltozás. Szólni kellene nekik, hogy az elvileg 27 évvel ezelõtt megvolt, az oroszok már kivonultak… A honvedelem.hu-n az alábbi gyalázatos cikk jelent meg, amelybõl kiderül, hogy a katonai helytállást, a kitartást, a heroizmust hírbõl sem ismerik….
“A második világháború budapesti harcaiban a szovjetekkel szövetségben elhunyt magyar katonákra emlékeztek a Vérmezõn, a Budai Önkéntes Ezred emlékmûvénél február 13-án.

A Magyar Honvédség Hadkiegészítõ, Felkészítõ és Kiképzõ Parancsnokság képviseletében Filótás István dandártábornok mondott megemlékezõ beszédet. „72 évvel ezelõtt pontosan ezen a napon szabadult fel Budapest a német megszállás és a nyilas terror alól” – hangsúlyozta a dandártábornok, hozzátéve: hosszú és keserves út vezetett a felszabadulásig. Beszédében ismertette e hosszú utat, majd felidézte, hogy a pesti hadmûveletekkel párhuzamosan Budát is intenzíven támadta a Vörös Hadsereg. Sem a német sem pedig a szovjet alakulatok nem kímélték a várost. „Ostrom és terror: két tûz között próbálta a lakosság túlélni az éhezést, a nélkülözést és a rémuralmat” – mondta.

Szólt arról is, hogy a magyar katona megtette, amit elvártak tõle szövetségesei és magyar tisztjei: harcolt, szenvedett és eközben vele szenvedett a fõváros lakossága, vele pusztult Európa egyik legszebb fõvárosa. „Az esküjükhöz hû, hõsi halált halt magyar honvédekre emlékezünk ma, akik lelkiismeretükre hallgatva nem voltak hajlandóak a hitleri parancsnak tovább megfelelni” – zárta megemlékezõ gondolatait a dandártábornok.”
http://patriota.i...t-elestet/
267 #3 Perle
- 2018-02-14 18:34
Imre! Itt egy másik József Attila vers kítûnõ elõadásban,
https://www.youtu...pSCzAuPaRk

Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy verset is csak magyar nyelven szabad, érdemes írni. Kifejezetten mûvészi élményt nyújt a leírt vers ilyen kíváló színészek tolmácsolásában.:)
2 #4 gerry
- 2018-02-14 18:38
akkor inkább Földes Laci... https://youtu.be/... 52:16-tól.

...de a kedvencem: A hetedik. 48:23-tól (érdemes odafigyelni a gitárra!)

Amikor elöször hallgattam a lemezt - nem tünt jónak, aztán egyszer csak elkezdett javulni... amit azóta se hagyott abba :)
329 #5 gutai zub
- 2018-02-14 18:39
Minek nevezzelek?

Aki veszi a fáradtságot és átolvassa a korabeli, (1945 február 13, 14) szovjet orosz hivatalos okmányokat a háború ezen szakaszáról, egyetlen szót se talál "felszabadításról", kizárólag és csak az "elfoglalás" szerepel.
Õk nem hazudtak!

Miért hazudnak a nyomorult túlélõk?
4 #6 Posta Imre
- 2018-02-14 18:55
Gerry, nem a lemez javult, a hallásod romolhatott. s_proszt

Gutai, ma modja az asszony, hogy tele a faszbuk az orosz tv kommentárjával, ahogy a téli olimpiász magyarok bejövetelét állítólag felkonferálta, minek szerint ez egy nagyon karakán kis nemzet, melynek lakosainak 1/3-a elcsatolt területeken kell lakjon.!.. Mindezt Koreában, ami szintén zenész, csak kettécsatlózva! Na ennyire kell komolyan venni! Oroszok? Ugyan már! Minden csak nézõpont kérdése. Mikor merrõl fúj a szél. Most éppen valahonnan, aztán meg bárhonnan. Egyetlen szavát, gondolatát elhinni sem szabad egynek sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
2,679,639 egyedi látogató