Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

József Attila : Tudod, hogy nincs bocsanat

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018. február 14. 16:50:54
Nagyon szép vers, de megzenésítve elveszti a mondanivalóját, elsikkad a lényeg.

Itt egy másik változat, amelyik, bár nem profi művész adta elő, mégis sokkal jobb.
https://www.youtu...R8G_mdDQWU
4 #2 Posta Imre
- 2018. február 14. 17:44:29
Perle meghallgattam párat, nekem se tetszettek igazán...

Botrány: a Magyar Honvédség egyik tábornoka felszabadulásnak tartja Budapest elestét
2017-02-13 Zrinyi Miklos HM, Honvédelem, Kitörés

“Természetesen” a szovjetek oldalára átálló néhány magyarországi katonáról emlékeztek meg. A hazájukért életüket áldozó, kitörő hősökről, a “felszabadulás” során sokat szenvedett civil lakosságról, több százezer megerőszakolt nőről nem szólt egy szót sem. A név, amely szégyent hoz a magyar katonai becsületre: Filótás István dandártábornok. Szerinte árulás a hőstett, a parancsteljesítés pedig az igazán méltányolandó.

Botrányos, hogy minden évben megemlékezik a Magyar Honvédség “Budapest felszabadulásáról”, és az átálló magyar katonákról. Mintha nem lett volna rendszerváltozás. Szólni kellene nekik, hogy az elvileg 27 évvel ezelőtt megvolt, az oroszok már kivonultak… A honvedelem.hu-n az alábbi gyalázatos cikk jelent meg, amelyből kiderül, hogy a katonai helytállást, a kitartást, a heroizmust hírből sem ismerik….
“A második világháború budapesti harcaiban a szovjetekkel szövetségben elhunyt magyar katonákra emlékeztek a Vérmezőn, a Budai Önkéntes Ezred emlékművénél február 13-án.

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság képviseletében Filótás István dandártábornok mondott megemlékező beszédet. „72 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon szabadult fel Budapest a német megszállás és a nyilas terror alól” – hangsúlyozta a dandártábornok, hozzátéve: hosszú és keserves út vezetett a felszabadulásig. Beszédében ismertette e hosszú utat, majd felidézte, hogy a pesti hadműveletekkel párhuzamosan Budát is intenzíven támadta a Vörös Hadsereg. Sem a német sem pedig a szovjet alakulatok nem kímélték a várost. „Ostrom és terror: két tűz között próbálta a lakosság túlélni az éhezést, a nélkülözést és a rémuralmat” – mondta.

Szólt arról is, hogy a magyar katona megtette, amit elvártak tőle szövetségesei és magyar tisztjei: harcolt, szenvedett és eközben vele szenvedett a főváros lakossága, vele pusztult Európa egyik legszebb fővárosa. „Az esküjükhöz hű, hősi halált halt magyar honvédekre emlékezünk ma, akik lelkiismeretükre hallgatva nem voltak hajlandóak a hitleri parancsnak tovább megfelelni” – zárta megemlékező gondolatait a dandártábornok.”
http://patriota.i...t-elestet/
267 #3 Perle
- 2018. február 14. 18:34:27
Imre! Itt egy másik József Attila vers kítűnő előadásban,
https://www.youtu...pSCzAuPaRk

Meg vagyok győződve arról, hogy verset is csak magyar nyelven szabad, érdemes írni. Kifejezetten művészi élményt nyújt a leírt vers ilyen kíváló színészek tolmácsolásában.:)
2 #4 gerry
- 2018. február 14. 18:38:43
akkor inkább Földes Laci... https://youtu.be/... 52:16-tól.

...de a kedvencem: A hetedik. 48:23-tól (érdemes odafigyelni a gitárra!)

Amikor elöször hallgattam a lemezt - nem tünt jónak, aztán egyszer csak elkezdett javulni... amit azóta se hagyott abba :)
329 #5 gutai zub
- 2018. február 14. 18:39:06
Minek nevezzelek?

Aki veszi a fáradtságot és átolvassa a korabeli, (1945 február 13, 14) szovjet orosz hivatalos okmányokat a háború ezen szakaszáról, egyetlen szót se talál "felszabadításról", kizárólag és csak az "elfoglalás" szerepel.
Ők nem hazudtak!

Miért hazudnak a nyomorult túlélők?
4 #6 Posta Imre
- 2018. február 14. 18:55:05
Gerry, nem a lemez javult, a hallásod romolhatott. s_proszt

Gutai, ma modja az asszony, hogy tele a faszbuk az orosz tv kommentárjával, ahogy a téli olimpiász magyarok bejövetelét állítólag felkonferálta, minek szerint ez egy nagyon karakán kis nemzet, melynek lakosainak 1/3-a elcsatolt területeken kell lakjon.!.. Mindezt Koreában, ami szintén zenész, csak kettécsatlózva! Na ennyire kell komolyan venni! Oroszok? Ugyan már! Minden csak nézőpont kérdése. Mikor merről fúj a szél. Most éppen valahonnan, aztán meg bárhonnan. Egyetlen szavát, gondolatát elhinni sem szabad egynek sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,486,250 egyedi látogató